طرز تهیه قیمه شاه عباسی، پرطرفدارترین پلوی ایرانی-راهبرد معاصر
بمب ساعتی پرسپولیسی‌ها در آستانه انفجار دستگیری ۲ قاتل اجاره‌ای به‌جرم قتل زن جوان در روز ولنتاین بازگشت مقتدی صدر به عرصه سیاست عراق؛ سناریوی بعدی چیست؟ مربی سابق پرسپولیس درگذشت پیام تشکر امیرعبداللهیان از فرماندهان نظامی ایران لاپید: بازدارندگی اسرائیل مقابل لبنان از بین رفته است کرملین: هیچکس علاقه‌ای به تشدید تنش در خاورمیانه ندارد واکنش وینگر ذوب‌آهن به احتمال حضورش در پرسپولیس یا استقلال پیام هشدار بی‌سابقه ایران به اسرائیل از طریق مصر مهمترین «انتخابات دور دوم» ادوار مجلس با ۴۵ کرسی تاثیرگذار جزئیات تعرفه‌های پزشکی اعلام شد افشاگری خبرنگار امنیتی اسرائیلی از وضعیت مقامات صهیونیست کاهش ۶هزار تومانی قیمت دلار در ۲روز/سکه ۲ میلیون تومان ریخت انگلیس: اگر به کنسولگری ما حمله شود، شدیدا پاسخ می‌دهیم رای پرونده کثیرالشاکی "کینگ‌مانی" صادر شد ادامه روند کاهشی نرخ بهره بین بانکی در سال جدید + جدول آخرین قیمت طلا، سکه، ارز و دلار امروز 27 فروردین 1403 تشریح جزئیات دستگیری زورگیران بزرگراه صدر و ماجرای تیراندازی کنعانی: تعلق کشتی توقیف شده به رژیم صهیونیستی محرز است تمجید پیشکسوت استقلال از عملکرد پرسپولیس رای کمیته استیناف برای پرسپولیس و سپاهان تمرکز سازمان برنامه بر کاهش کسری بودجه و تحقق درآمدها احتمال افزایش حق مسکن کارگران در جلسه امروز واکنش دختر شهید حاجی رحیمی به عملیات «وعده صادق» شانس پرسپولیس برای قهرمانی بیشتر است یا استقلال؟ مالیات خودروهای لوکس اعلام شد مجلس خبرگان: «وعده صادق» دفاع مشروع ایران برای تنبیه متجاوز بود سرلشکر موسوی: ارتش در تقویت سپر قدرتمند دفاعی اقدامات مهمی اجرا کرده است جهیزیه و مهریه معاف از مالیات هستند؟ دستور جدید بانک مرکزی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات خرد قیمت‌های جدید ارزهای مبادله‌ای/ دلار چند شد؟ فروش ۲۲۰۹ کیلو طلا در ۱۷ حراج/ فردا حراج بعدی برگزار می‌شود آغاز اولین حراج سکه در سال جدید از ساعت ۱۲ امروز ادعای اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران پیشنهاد دیوان محاسبات در مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی لحاظ شد ابلاغیه انضباطی برای دو ستاره استقلال اصلاح قانون مجازات اسلامی+ جزئیات آخرین وضعیت گزارش تفحص از حقوق‌های نجومی وضعیت بورس امروز 27 فروردین 1403 قیمت جهانی طلا امروز 27 فروردین 1403 سرمربی پرسپولیس این بازیکن را برای فصل بعد می‌خواهد حکم کمیته انضباطی برای نکونام چه خواهد بود؟ لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان در دستور کار مجلس کدام رویه وارداتی به نرخ ارز غیر رسمی مشروعیت می دهد؟ افزایش ۳۵ درصدی مزد کاهش قدرت خرید کارگران را جبران نکرد رونالدو جانشین طارمی در پورتو؟ بازگشت مدافع محروم به ترکیب استقلال آخرین خبر از ماجرای دروزاه بان استقلال و جیمی‌جامپ زن ابراز همبستگی رئیس‌جمهور ماداگاسکار در پی حمله تروریستی به کنسولگری ایران کدخدایى: اگر رژيم صهیونیستی به جنایت‌هایش ادامه دهد کشورها حق دفاع مشروع دارند هشدار فرمانده کل ارتش به آمریکا: مداخله نکنید اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران درباره حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی انتصاب حجت‌الاسلام توجّهی به‌سِمت تولیت مدرسه و مسجد شهید مطهری با حکم رهبر انقلاب بقایای موشک‌های سپاه در اراضی اشغالی+ تصاویر بیانیه نمایندگان مجلس در تقدیر از عملیات سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی توافق ایران و پاکستان برای آزادی زندانیان ۲ کشور اعتراف دبیر کل ناتو به تاثیر کم اعطای اف-۱۶ به اوکراین درخواست عربستان از شورای امنیت برای تصویب قطعنامه‌ای علیه اقدامات رژیم صهیونیستی بیانیه‌درمانی جدید بایدن برای تکرار فجایع غزه؟ دیپلمات آمریکایی: بدون برنامه به افغانستان فرستاده شدم زمان برگزاری مراسم یاد بود و تشییع رضا داودنژاد سید حسن نصرالله: ایران قطعا به تجاوز اسرائیل در دمشق پاسخ خواهد داد برائت از جنایات رژیم غاصب صهیونیستی وظیفه و تکلیف شرعی است نرخ ویزیت پزشکان عمومی در سال ۱۴۰۳ ترکیه گروه جدیدی از جاسوسان اسرائیل را دستگیر کرد امیرعبداللهیان: آمریکا یک طرف اصلی در استمرار جنگ است واکنش حسین پاکدل به ادعای امین حیایی+ عکس اینفوگرافیک/ اعمال مشترک شب‌های قدر گاندو و پایتخت جدید در ۱۴۰۳ ساخته می‌شوند شب‌های قدر هیئت کجا برویم؟ + آدرس و جزئیات دستگیری عاملان جنایت هولناک در بوستان نهج البلاغه توضیحات سختگوی وزارت بهداشت درباره علت مرگ دکتر بخشی توضیحات سخنگوی شهرداری تهران درباره ساخت مسجد قیطریه منطق ساخت مساجد در پارک‌های بزرگ چیست؟ اعلام تمهیدات ترافیکی شب‌های قدر در تهران برنامه آموزش و پرورش برای استخدام ۷۲ هزار معلم جدید جریمه تخلفات حادثه‌ساز ۵برابر شد/ اعمال از هفته آینده دوندگی‌های وزارت علوم در تأمین خوابگاه متأهلی به کجا رسید آیا حمام کردن و یا شنا در استخر، روزه را باطل می‌کند؟ واکنش وزیر آموزش و پرورش به لو رفتن سوالات امتحانات نهایی تعداد کشته‌های تصادفات نوروزی به ۵۱۰ نفر رسید آغاز پخش ویژه برنامه‌های جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ از تلویزیون سومین سالگرد آیت‌الله مصباح یزدی با حضور رئیس‌جمهور اولویت فیش عمره و حج چگونه استعلام شود؟ لوح| شکست خوردگان در باتلاق نسل کشی اطلاع نگاشت| کودکان غزه زیر آوار جنگ کاریکاتور| آمریکا؛ شریک جرم قطعی پیکر آتیلا پسیانی بعد از چند روز به ایران رسید + عکس مرتضی پورصمدی درگذشت سروده‌هایی در رثای عباس‌بن علی(ع)/ از مشک پاره اشک فرات است می‌چکد؛ غیر از لب تو نیست مگر آرزوی آب برای درخواست گذرنامه زیارتی به این 2 هیأت مراجعه کنید اینفوگرافیک|کریدور شمال به جنوب، رقیب جدی برای کانال سوئز عباسعلی براتی‌پور درگذشت امشب مهمانی برویم، فطریه‌مان با چه کسی است؟ نظر 10 مرجع تقلید درباره میزان زکات فطره که فردا باید پرداخت کنیم اینفوگرافیک| الزامات و لوازم تحقیق رشد اقتصادی اینفوگرافیک|هدیه ۱۱ میلیارد دلاری ایرانی‌ها به اقتصاد ترکیه اینفوگرافیک| هراس پدرخوانده‌های داعش از سپاه پاسداران اینفوگرافیک|ایران؛ یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های گاز دنیا اینفوگرافیک| اما و اگر‌های مالیات بر عایدی سرمایه اینفوگرافیک| شهید حاج قاسم سلیمانی از نگاه رهبر معظم انقلاب طرح | رهبرانقلاب: با ایران قوی مخالفند اینفوگرافیک| بزرگترین تولید کنندگان اورانیوم جهان اینفوگرافیک/ نقشه کامل مسیرهای پیاده‌روی اربعین + هزینه‌ها اینفوگرافیک | ایران چهاردهمین اقتصاد جهان، در سال ۲۰۲۲ ماجرای لغو مجوز صوت و تصویر «روبیکا»+ علت جزئیات تکمیلی نتایج شمارش آرای ریاست جمهوری 1400+ آمار دقیق نتیجه نهایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری تهران 1400 نتایج انتخابات شورا‌ی شهر استان تهران ۱۴۰۰+ اسامی آرای آیت الله رئیسی در تهران چقدر بود؟ نتایج انتخابات شورای شهر اراک 1400 نتایج انتخابات شورای شهر قزوین 1400 نتایج انتخابات شورای شهر کرمانشاه 1400 آمار دقیق انتخابات ریاست جمهوری 1400 به تفکیک استان‌ها+ جدول نتایج انتخابات شورای شهر ایلام 1400 نتایج انتخابات شورای شهر قم 1400 نتایج انتخابات شورای شهر ساری 1400 نتایج انتخابات شورای شهر تبریز ۱۴۰۰ نتایج انتخابات شورای شهر سنندج ۱۴۰۰ نتایج انتخابات شورای شهر همدان 1400 نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری 1400/ آیت الله رییسی برنده انتخابات سیزدهم جدی‌ترین تهدید سایبری فعلی علیه ایران چیست؟ حکمرانی داده‌ها در دنیای دیجیتال مصادیق مجرمانه محیط زیستی جدید در فضای مجازی اعلام شد جریمه سنگین اپل از سوی سازمان ضد انحصار روسیه آپدیت جدید «تلگرام» به جنگ با «کلاب هاوس» رفت کلاب هاوس هک شد/ افشای اطلاعات شخصی ۱.۳ میلیون کاربر سارا بهرامی مهمان این هفته برنامه همرفیق+عکس تأیید هک اطلاعات ۱۵ هزار کاربر آمریکایی ۱۴.۵ میلیون آمریکایی به اینترنت ثابت دسترسی ندارند درخواست ترامپ از ایالت‌های آمریکا درباره غول‌های فناوری افزایش ظرفیت لایو اینستاگرام وقتی عربستان ثروتمند و نفت‌خیز هم از اینفلوئنسرها مالیات می‌گیرد همسریابی در فضای مجازی و کلاهبرداری از مردم اقوام ایرانی «اقلیت» نیستند تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت شیشه کریستال تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت آرد و گندم تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت دامپروری و دام گوشتی تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت دانه های روغنی تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت شیرینی و شکلات تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت فرش تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت نساجی تیزر برنامه تلویزیونی منهای نفت با موضوع صنعت چوب و مبلمان شکست استثناگرایی آمریکایی در عصر ترامپ به سمت دنیای پس از دلار پیش می رویم؟ خروج ترامپ از برجام؛ فشار حداکثری و نتایج حداقلی آیا عراق می تواند از نیروهای امریکایی خالی شود؟ مرگ ابوبکر البغدادی؛ کشته شدن سرکرده داعش چه پیامدی دارد؟ بازوهای نیابتی ایران در منطقه قدرتمندتر از همیشه درس‌های جنگ یمن برای اسرائیل وحدت میان جریان های سیاسی ایران در سایه سیاست فشار حداکثری آمریکا دولت پنهان در لبنان شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ در قبال ایران/درهای مذاکره با ایران باز است طرح صهیونیست ها برای اشغال دره اردن رویای چین در هفتاد سالگی؛ خیلی دور، خیلی نزدیک سبک مبارزه تشکیلات خودگردان و اتحادیه اروپا برای حفظ کرانه باختری طرحی برای ایجاد یک سازه امنیتی در خاورمیانه تاریخ سری فشار اسرائیل برای حمله به ایران بررسی صنعت انیمیشن در منهای نفت/ ژاپن چگونه صنعت انیمیشن جهان را قبضه کرد؟ + فیلم منهای نفت: درآمد 16 هزار بشکه نفت تنها در یک سوله پرورش ماهی بررسی صنعت پرورش ماهی در مستند منهای نفت + تیزر بررسی صنعت لبنیات در مستند منهای نفت/ اشتغال یک میلیون نفری شیر و لبنیات منهای نفت: درآمد یک میلیارد دلاری پسته ایران/ هیچ کشوری توان تولید پسته مرغوب ایران را ندارد همه ابعاد تحریم؛ فرصت‌ها و تهدیدها تحریم‌ها به مبادلات ما با شرکت‌های کوچک اروپایی آسیبی نمی‌زند/ نرخ کنونی دلار بالاتر از نرخ واقعی آن است

طرز تهیه قیمه شاه عباسی، پرطرفدارترین پلوی ایرانی

پلو‌های مخلوط همیشه محبوب و پرطرفدار هستند که یکی از آن‌ها قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلویی است. لذت خوردن پرطرفدارترین پلوی ایرانی را از دست ندهید.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 10
کد خبر: ۱۰۹۱۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، پلوهای مخلوط همیشه محبوب و پرطرفدار هستند که یکی از آنها قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلویی است. این پلوقیمه خوشمزه با گوشت قرمز یا گوشت مرغ طبخ می‌شود. با روش تهیه این غذای بی‌نظیر با ما همراه باشید.

قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلو یکی از پلو‌های پرطرفدار در بین ایرانیان است. قیمه شاه عباسی نوعی قیمه است که با برنج دم می‌کشد، این غذای خوشمزه را می‌توانید با گوشت مرغ یا گوشت قرمز طبخ کنید؛ اما شکل سنتی آن با گوشت قرمز است. اگر بنا به هر دلیلی معذوریت مصرف گوشت قرمز را دارید، می‌توانید آن را با گوشت مرغ درست کنید که در این صورت هم بسیار خوشمزه می‌شود.

از آن جایی که زمان پخت گوشت مرغ کم‌تر از گوشت قرمز است، مواقعی که وقت ندارید می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید. قیمه شاه عباسی غذای نسبتاً ساده‌ای است؛ اما مثل همه غذا‌های دیگر نکات و فوت و فن‌هایی دارد که اگر رعایت کنید، درنهایت غذای خوشمزه و لذیذی خواهید داشت. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و فوت و فن‌های این غذای لذیذ و خوشمزه آشنا شوید.


مواد اولیه لازم برای تهیه قیمه شاه عباسی برای ۴ نفر

برنج: ۳ پیمانه

کره: ۴۰ گرم

گوشت راسته یا فیله گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم

لپه: ۱۰۰ گرم

لیمو عمانی: ۵ عدد

پیاز متوسط نگینی خرد شده: ۲ عدد

پیاز داغ: ۴ قاشق غذاخوری

قرص استاک گوشت: ۱ عدد

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

چوب دارچین: ۲ تکه

هل: ۴/۱ قاشق چایخوری

نمک: به میزان لازم

فلفل سیاه: به میزان لازم

مواد اولیه لازم برای ته دیگ ته‌چینی

برنج: ۱ پیمانه

ماست چکیده ترش: ۳/۱ پیمانه

زرده تخم مرغ: ۲ عدد

روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: غلیظ ۲ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

طرز تهیه قیمه شاه عباسی با ته‌دیگ ته‌چینی

نکات مربوط به برنج

بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.

برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن‌ها سفت باشد.

وقتی که دانه‌های برنج را امتحان کردید و برنج به مرحله آب‌کشی رسید، آن را داخل آب‌کش بریزید و اجازه دهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون برود تا برنج شور نشود.

اگر خواستید برنج بیش‌تر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. البته دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.


نکات مربوط به گوشت

همان‌طور که گفته شد این غذا را می‌توانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تهیه کنید. نکته مهم این است که گوشت باید کاملاً ریز خرد شده باشد؛ بنابراین از گوشت درشت یا استخوان‌دار استفاده نکنید. اگر خواستید قیمه را با گوشت مرغ تهیه کنید، حتماً از سینه مرغ استفاده کنید. اگر خواستید از گوشت قرمز استفاده کنید، به این نکته توجه داشته باشید که گوشت گوسفندی در فرآیند پخت آب می‌شود. پس کمی درشت‌تر از گوشت گوساله خرد کنید. سعی کنید گوشت‌ها را یک اندازه خرد کنید.


نکات مربوط به لپه

لپه را بهتر است از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و در این مدت چندبار آب آن را عوض کنید. نکته مهم در مورد لپه این است که بدانید لپه دیرپز یا زودپز است. برای این منظور وقتی لپه را تهیه کردید، یک مقدار خیلی کم از آن را بپزید تا متوجه شوید چه مدت زمان برای پخت نیاز دارید. می‌توانید لپه و گوشت را با هم بپزید؛ اما بهتر است لپه را جداگانه بپزید. چون لپه موقع پخت کف می‌کند و این کف باعث کدر شدن رنگ خورشت می‌شود.

درنتیجه لپه را جدا بپزید. بعد آن را آ ب‌کش کنید و وقتی گوشت پخت، به خورشت اضافه کنید. حواستان باشد لپه را صد درصد نپزید. به اندازه‌ای بپزید که زمان دم کشیدن با برنج له نشود. موقعی که خواستید لپه را بپزید، یک پیاز را از وسط نصف کنید و به آن اضافه کنید. این کار باعث خوش طعم‌تر شدن خورشت شما می‌شود.


نکات مربوط به لیمو عمانی

لیمو عمانی به عنوان چاشنی قیمه استفاده می‌شود؛ اما چطور باید تلخی آن را بگیریم؟ برای این منظور لیمو‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید. سپس آب آن را عوض کنید. این کار را ۲ تا ۳ بار انجام دهید. نکته مهم دیگری که در مورد لیمو باید رعایت کنید. این است که برای خورشت قیمه حتماً از لیمو‌های زردرنگ استفاده کنید. لیمو‌هایی که رنگ آن‌ها تیره است، مخصوص قورمه سبزی هستند.

گاهی اوقات شما تمام این نکات را رعایت می‌کنید؛ اما باز هم خورشت قیمه یا قورمه سبزی شما تلخ می‌شود. نکته مهم دیگر در خصوص لیمو عمانی زمان اضافه کردن آن به خورشت است. لیمو را باید حدوداً ۲۰ دقیقه آخر به غذا اضافه کنید. اگر لیمو زیاد در خورشت بجوشد، باعث تلخ شدن و تیره شدن رنگ خورشت می‌شود.


نکات مربوط به پیاز

وقتی برای خریدن پیاز به بازار می‌رویم، رنگ‌های مختلفی از پیاز‌ها را می‌بینیم و بدون توجه به اینکه هرکدام از این پیاز‌ها مصارف مشخصی دارند، آن را می‌خریم. درواقع دم‌دست‌ترین پیاز را انتخاب می‌کنیم. غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر داریم مناسب نباشد.

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

نکات مربوط به پیاز داغ

پیاز داغی که در اواخر پخت به خورشت اضافه می‌کنیم، علاوه‌بر اینکه عطر و طعم خوبی به خورشت ما می‌دهد، باعث لعاب انداختن خورشت هم می‌شود. نکته مهم این است که این پیازداغ باید کاملاً ریز و خشک باشد؛ پس وقتی پیاز را خرد کردید، آن را در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. سپس آن را روی توری قرار بدهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. اگر پیاز داغ روغنی و درشت باشد، باعث می‌شود داخل خورشت مشخص باشد و همان‌طور که می‌دانید، برای خیلی از افراد پیدا بودن پیاز در غذا خوشایند نیست؛ بنابراین روغن پیاز را کامل بگیرید، طوری‌که حالت پودری پیدا کند.


نکات مربوط به استاک

استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد. پس درصورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید.



نکات مربوط به زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دل‌خواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. من همیشه زعفران را به روش خانم گل‌آور که در یک برنامه تلویزیونی آموزش دادند، دم می‌کنم. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید.

بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب‌جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ‌زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید.




طرز تهیه قیمه شاه عباسی

۱- ۴قاشق غذاخوری روغن مایع + پیاز نگینی خرد شده + گوشت + زردچوبه + فلفل سیاه را ۱۵ دقیقه روی حرارت تفت دهید؛ سپس لپه را اضافه کنید. حدود ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید. حواس‌تان باشد اگر لپه را زیاد تفت دهید، دیگر نمی‌پزد. سپس ۲ قاشق غذاخوری رب اضافه کنید. حدود ۱ دقیقه تفت بدهید، بعد آب جوش و قرص استاک را اضافه کنید.

این خورشت، خورشت پرآبی نیست؛ بنابراین آب را در حدی اضافه کنید که ۱ بند انگشت بالاتر از مواد باشد. بعد در ظرف را بگذارید و اجازه دهید حدود ۵/۲ ساعت بپزد. اگر در اواسط پخت احساس کردید آب خورشت کم است، فقط می‌توانید آب در حال جوش اضافه کنید.

۲- اگر لپه را جدا پختید، وقتی گوشت تقریباً پخته شد، حدود ۱۵ دقیقه آخر لپه + آبلیمو + لیمو عمانی + پیاز داغ + گلاب + هل + چوب دارچین + زعفران + نمک را اضافه کنید و اجازه دهید خورشت ریزجوش بزند. در این مرحله لازم نیست زیاد خورشت را هم بزنید. اگر چاشنی‌ها را زود اضافه کنیم، باعث می‌شود گوشت نپزد. در انتهای پخت چوب دارچین را خارج کنید. به این نکته توجه داشته باشید که گوشت و لپه نباید کاملاً پخته شده باشند؛ زیرا حدود نیم ساعت هم با برنج دم می‌کشند؛ بنابراین اگر کاملاً پخته شده باشند، در فرآیند دم کشیدن له می‌شوند.


۳- برای آماده کردن ته‌دیگ ته‌چینی ماست چکیده + زرده تخم مرغ + نمک + زعفران را با همزن برقی مخلوط کنید. بعد روغن مایع را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید. برنج را که از قبل آماده کرده‌اید و کمی ولرم شده است، به آرامی به این مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر برنج خیلی داغ باشد، باعث می‌شود ماست آب بیندازد. درنتیجه ته‌چین شما خمیر می‌شود. اگر هم برنج خیلی سرد شده باشد، چسبندگی خود را از دست می‌دهد.

برنج ته‌چین را کمی دان‌تر بردارید؛ زیرا وقتی برنج با تخم مرغ و ماست ترکیب می‌شود، کمی حالت خمیری پیدا می‌کند. علاوه‌بر این برنج ته‌چین باید نسبت به برنج‌های دیگر کمی خوش‌نمک باشد. کف و دیواره قابلمه را با روغن چرب کنید. برنج را با کف‌گیر بریزید و با کمک قاشق روی آن را صاف کنید. بعد ۲ کفگیر از برنج سفید را روی آن بریزید. سپس یک ملاقه از خورشتی را که تقریباً آب آن کشیده شده و غلظت آن مثل مواد لوبیا پلو شده است، روی برنج بریزید. در این مرحله می‌توانید کمی پودر دارچین هم بریزید و به همین ترتیب همه مواد را لا به لای برنج بریزد.

وقتی کل برنج را داخل قابلمه ریختید، در این مرحله معمولاً به برنج آب و روغن اضافه می‌کنند که اضافه کردن آب و روغن باعث می‌شود ته‌دیگ شما خیلی روغنی شود؛ چون آب و روغن سریع به کف قابلمه می‌رود. پس بهتر است به جای آب و روغن به آن کره سرد اضافه کنید. به این صورت که بسته به حجم برنج یک قالب کره را به صورت نازک خرد کنید و به برنج اضافه کنید؛ اما اگر طعم کره را دوست ندارید، می‌توانید از همان آب و روغن استفاده کنید. درنهایت نصف استکان آب از دور برنج اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار برنج بلند شود. بعد حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد./برترین ها

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
تحلیل های برگزیده