ساعت آزادی اسرای اسرائیلی مشخص شد غزه: پیکر ۱۰هزار شهید زیر آوار‌ها مدفون است انهدام هسته‌های حزب بعث عراق در ۱۴ استان مقام آمریکایی از احتمال دیدار ترامپ و شی خبر داد شهادت یک خبرنگار فلسطینی توسط گروهک‌های تبهکار در غزه اعتراض رسمی ایران به عمان در ماجرای آب معدنی‌های آلوده وارداتی درگیری‌های مسلحانه در غزه / شهادت پسر یکی از رهبران حماس و تعدادی از نیرو‌های امنیتی ایران به دعوت آمریکا از پزشکیان برای شرکت در اجلاس شرم الشیخ پاسخ منفی داد انصارالله خطاب به اسرائیل: انگشت ما همچنان بر روی ماشه است دفتر نتانیاهو: اسرائیل در اجلاس شرم الشیخ شرکت نمی‌کند طالبان: برای گفت‌و‌گو با پاکستان آماده‌ایم استقرار سامانه پدافند هوایی روسیه برای تامین امنیت اجلاس شرم الشیخ در ساحل دریای سرخ حماس در غزه عفو عمومی اعلام کرد؛ فرصت یک هفته‌ای به فریب خوردگان اسرائیل اسرائیل: آزادی اسرا ساعات اولیه صبح فردا آغاز می‌شود بیانیه وزارت دفاع افغانستان در مورد درگیری‌های مرزی با پاکستان
سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

طرح ترامپ، خلاف منافع فلسطین

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه شواهد نشان می‌دهد طرح پیشنهاد شده آمریکا چشم‌انداز صلح و ثبات ندارد، گفت: طرح رئیس جمهور آمریکا بر پایه امنیت رژیم صهیونیستی تدوین شده است و به دنبال حفظ امنیت منطقه و مردم فلسطین نیست.
سید رضا صدرالحسینی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 01
کد خبر: ۲۹۰۵۳۴

طرح ترامپ، خلاف منافع فلسطین

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ طرح 20 ماده ای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که چند گشایش ظاهری به نفع مردم فلسطین (توقف جنگ، عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی و ارسال کمک‌ها به وسیله سازمان ملل متحد) دارد، درنهایت بسته ای یک‌طرفه است که منافع ساختاری رژیم صهیونیستی را حفظ می‌کند و از پذیرش واقعی مطالبات حماس و جامعه فلسطینی دور است.

احتمال رد این طرح از سوی حماس بالاست؛ اما مهم‌تر از آن، روند رخ داده نشان می‌دهد راهبرد مقاومت تاکنون مانع از تحقق اهداف بلندپروازانه آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است که برای تحققش هزینه سیاسی و انسانی هنگفتی را بر منطقه تحمیل ‌کرده اند.

آنچه ترامپ به عنوان طرح 20 ماده ای صلح غزه ارائه کرد، می تواند طرحی غیر جامع و بی توجه به موضوعات منطقه ای باشد

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره طرح پیشنهاد شده ترامپ برای آتش بس غزه به «راهبرد معاصر» گفت: طرح ارائه شده ترامپ کمترین توجهی به مطالبات بحق مردم فلسطین ندارد و بسیار یک سویه و فقط به نفع رژیم صهیونیستی تدوین شده است.

وی افزود: رئیس جمهور آمریکا خود را فرعونی تلقی می کند که می تواند دستور دهد و هیچ کس جرئت مخالفت با وی و طرح هایش نداشته باشد. طرح ارائه شده از سوی ترامپ که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز با آن موافق است، تلاش های مستمر مردم فلسطین را در 75 سال گذشته به ویژه دو سال اخیر که نزدیک به 70 هزار نفر در غزه برای حفظ سرزمین خود به شهادت رسیده اند، بسیار نادیده گرفته و به آن توجهی نکرده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: آنچه ترامپ به عنوان طرح 20 ماده ای صلح غزه ارائه کرد، می تواند طرحی غیر جامع و بی توجه به موضوعات منطقه ای باشد و به نظر می آید فقط برای خارج کردن رژیم صهیونیستی از بن بست طراحی شده است. ترامپ می خواهد به واسطه اجرای این طرح نتانیاهو را از فشارهای مختلف داخلی و بین المللی درباره تداوم جنایات غزه و اعتراضات داخلی نسبت به عملکرد خود و کابینه اش نجات دهد.

صدرالحسینی گفت: ارائه طرحی یک سویه به نفع رژیم صهیونیستی بیانگر حمایت تام آمریکا از صهیونیسم است.  در این موضوع تردیدی نیست جنایات مستمر دو سال گذشته در غزه با پشتوانه کامل نظامی و اطلاعاتی آمریکا و حمایت همه جانبه ترامپ از کشتار مردم غزه انجام شده است.

وی معتقد است: ارائه این طرح که از جنایات رژیم صهیونیستی سخنی نمی گوید، بلکه این رژیم را حق به جانب می داند و خواستار کنار گذاشتن حقوق و مطالبه بحق مردم فلسطین است، نشان می دهد آنچه رسانه های بی طرف جهان درباره دست داشتن آمریکا در جنایات نتانیاهو بیان می کردند درست و دقیق بوده است.

ترامپ گمان می کند با ارائه چنین طرح هایی می تواند راه را برای دریافت جایزه صلح نوبل باز کند

کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: طرح ترامپ بدون توجه به مطالبات بحق جریان های مقاومت و مردم غزه تهیه شده و شبیه به طرح های نخ نما شده ای است که 22 ماه گذشته بارها از جانب اروپا و برخی کشورهای عربی رونمایی شدند، اما به نتیجه دست نیافتند؛ در بخش اداره سرزمین غزه بعد از پایان اجرایی شدن آتش بس موضوع بسیار مهم است و نشان می دهد دنیای غرب برای منطقه چه خوابی دیده است.

صدرالحسینی تصریح کرد: این طرح به طور رسمی افرادی را برای اداره غزه مطرح می کند که نزد مقاومت و مردم غزه جایگاهی ندارند؛ اعم از جریان سازشکار و کسانی که امکان دارد خارج از فلسطین برای این مسئولیت انتخاب شوند، پس می توان نتیجه گرفت طرح کاملاً غیر قابل اجراست.

وی افزود: ترامپ گمان می کند با ارائه چنین طرح هایی می تواند راه را برای دریافت جایزه صلح نوبل باز کند و گمان می کند با طرح یکسویه به نفع صهیونیست ها می تواند به افکار عمومی آزادی خواه جهان القا کند برای ایجاد صلح جهانی تلاش می کند؛ در حالی که مردم دنیا معترف به این واقعیت مهم هستند که ترامپ شریک جنایات نتانیاهوست و به هیچ وجه لایق دریافت جایزه ای نیست که باید به صلح طلبان واقعی داده شود، نه زورگویان عالم.

صدرالحسینی گفت: مشخص است نتانیاهو از دریافت جایزه صلح نوبل به وسیله ترامپ حمایت می کند، زیرا رئیس جمهور آمریکا با حمایت های متعدد در دو سال گذشته شریک اصلی وی در نسل کشی غزه بوده است؛ بنابراین باید از همکارش حمایت کند تا حمایت های بیشتر آمریکا برای تجاوزات را با خود داشته باشد.

وی تصریح کرد: شواهد نشان می دهد طرح پیشنهاد شده ترامپ به هیچ عنوان چشم اندازی برای صلح و ثبات و گسترش آرامش در منطقه ندارد و بر پایه امنیت رژیم صهیونیستی تدوین شده است، نه امنیت منطقه و مردم فلسطین.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار