برای اولین بار همسر جوان و دختر خردسال عراقچی به تلویزیون آمدند +ویدیو فیلم/ تصاویر وداع فرزندان و نوه‌های سید حسن با پیکر ایشان فیلم / نخستین مجری هوش مصنوعی در تلویزیون تصاویری از سریال پایتخت ۷ تصاویری از دیدار شاعران با رهبر انقلاب + عکس فیلم/ درگیری لفظی در نشست سانحه تصادف اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی تصاویر/ مراسم انس با قرآن در حضور رهبر انقلاب تصاویر / بازسازی صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران تصاویری از بازسازی صحنه قتل مرحوم خالقی در محل جرم + عکس ببینید / پلیس فیلم حمله سارقان زورگیر به دانشجوی متوفی دانشگاه تهران را منتشر کرد ببینید / قطع ناگهانی نمایش فیلم «ناتور دشت» در جشنواره فیلم فجر ببینید / درخواست عجیب دبیر جشنواره فیلم فجر: چند دقیقه فیلم نگیرید تا سیگار بکشیم! عکس یادگاری اسرای اسرائیلی با رزمندگان مقاومت اسلامی + ویدئو ببینید / دیدار مسرور بارزانی و ظریف در داووس و خوش و بش آنها به زبان فارسی فیلم / بنایی پزشکیان با لباس کارگری در خوزستان
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 14
کد خبر: ۸۵۳۹

مشاهده «فسیل زنده » در تالاب هامون +فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در پی ورود سیلاب ها و جان گرفتن دوباره تالاب بین المللی هامون کهن ترین گونه جانوری جهان «فسیل زنده» در این تالاب مشاهده شد.

به گزارش راهبرد معاصر ،وحید پورمردان در این باره اظهار داشت: پس از نزدیک به 2 دهه خشکسالی در منطقه سیستان و آبگیری بخش هایی از تالاب بین المللی هامون پس از بارندگی در افغانستان و روان شدن سیلاب دشتمال به سوی تالاب، شاهد احیای گونه های جانوری و گیاهی تالابی بودیم.


وی افزود: یکی از گونه های جانوری که پس از آبگیری بخش هایی از تالاب در دامنه کوه خواجه مشاهده شده سخت پوست آبزی با نام علمی Triops Cancriformis است که در دنیا به «فسیل زنده» نامگذاری شده و از گونه های سخت پوست آبزی در آب های شیرین جهان بوده و جزو گونه های در معرض انقراض ایالات متحده و اروپا رده بندی شده است.


مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: علت نامگذاری این گونه قدمت حیات 300-200 میلیون ساله در کره زمین است.


وی گفت: این گونه سخت پوست را به دلیل تشابه ظاهری آن با نوزاد وزغ گاه میگوی بچه وزغی نیز می نامند.
پورمردان بیان کرد: اندازه این گونه به طور معمول تا 6 سانتیمتر و در شرایط طبیعی تا 11 سانتیمتر هم گزارش شده است که اواخر دوره کربونیفر و تریاسیک به علت تحمل بالای شرایط محیطی سخت از جمله درجه حرارت های حدی، اسیدیته 6 تا 10 بافت خاک و خشکسالی های طولانی توانسته با تشکیل سیست (Cyst) مقاوم در زیر گل و لای و رسوبات خشک تالاب ها و پیکره های آب شیرین ادامه حیات دهد و در صورت فراهم شدن شرایط زیست نرمال ظرف 2 هفته ادامه مراحل رشد خود را تا مرحله بالینی از سر گیرد و دوره عمر آن تا 90 روز ادامه داشته باشد.


وی افزود: دامنه تحمل شرایط تخم سیست گاه دهها سال نیز طول می کشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: این گونه از پشه هایی همچون آنوفل (عامل بیماری مالاریا) و حتی علف های هرز داخل تالاب ها تغذیه می کند از اینرو به عنوان روش کنترل بیولوژیک در برکه های آبی و مزارع کشاورزی ایفای نقش می کند.


وی اظهار داشت: تاکنون حدود 10 گونه از جنس Triops در جهان شناسایی شده که حضور این گونه 'فسیل زنده' نوید سال آبادی در منطقه سیستان و تالاب بین المللی هامون است.

ارسال نظر