آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند

بانک مرکزی روزنه‌های موجود در کانال ارزی دبی را فعال کرد

بانک مرکزی روزنه‌های موجود در کانال دبی را مجددا فعال کرد و تا زمان انتقال کامل هاب ارزی به عراق، از این منافذ استفاده می‌کند؛ این اقدام تاثیر مثبتی بر کاهش قیمت ارز در بازار و بازگشت تعادل نسبی به بازار داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 14
کد خبر: ۸۵۲۳
به گزارش  راهبرد معاصر ، از دو روز پیش روند نرخ ارز نزولی شد و هم‌اکنون بهای دلار در سطح 13500 تومان قرار دارد.

برخی تحلیل‌گران و فعالان بازار ارز یکی از عوامل اصلی کاهشی شدن نرخ ارز را افزایش ظرفیت بانک مرکزی برای معامله درهم در دوبی عنوان می‌کنند.

در واقع بانک مرکزی با هدف انتقال هاب ارزی از دوبی به عراق، به دلیل مشکلات متعدد به وجود آمده برای فعالیت‌های ارزی در آن منطقه، داوطلبانه همه فعالیت‌ها در دوبی را متوقف کرده بود اما با توجه به اینکه فرایند انتقال کانال ارزی، فرآیندی زمان‌بر است، نیاز به استفاده از کانال دوبی همچنان وجود دارد.

به همین دلیل بانک مرکزی روزنه‌های موجود در کانال دوبی را مجددا فعال کرده است و تا زمان انتقال کامل هاب ارزی به عراق از این منافذ استفاده خواهد کرد. این اقدام بانک مرکزی تاثیر مثبتی بر کاهش قیمت ارز در بازار و بازگشت تعادل نسبی به بازار داشته است.

* علامت افزایش عرضه ارز در روزهای آینده

از دیگر مولفه‌هایی که در روزهای اخیر به طور نسبی بازار ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصمیم بانک مرکزی برای نحوه تبدیل منابع ارزی صندوق توسعه ملی است. درواقع برای کمک به حل مشکلات مناطق سیل‌زده بخشی از منابع صندوق توسعه ملی استفاده قرار خواهد گرفت. برای استفاده از این منابع ارزی، دو روش پیش روی بانک مرکزی قرار دارد.

روش اول خرید منابع ارزی برداشت شده از صندوق توسعه ملی توسط بانک مرکزی و پرداخت معادل ریالی آن به دولت است که این روش موجب افزایش پایه پولی می‌شود.

روش دوم که در یادداشت اینستاگرامی رئیس کل بانک مرکزی هم به آن اشاره شده بود، فروش ارز برداشت شده از صندوق توسعه ملی در بازار ارز و پرداخت منابع حاصل از فروش آن به دولت است. روش دوم موجب افزایش عرضه ارز در بازار و عدم افزایش پایه پولی می‌شود.

البته هنوز پیشنهاد برداشت از صندوق توسعه اجرایی نشده است اما این علامتی روشن به بازار ارز‌ برای تحولات آتی این بازار است.
ارسال نظر