آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی
یادداشت حسنی محلی، کارشناس مسائل ترکیه؛ 

ایران، پیروز جنگ با رژیم صهیونیستی

ایران با پیروزی در جنگ برابر رژیم صهیونیستی ثابت کرد در معادلات کلان منطقه غرب آسیا اگر نگوییم تنها عنصر، مهم‌ترین عنصر هست و محورش موضوع فلسطین است که بیشتر حکام عرب آن را رها کرده‌اند. 
حسنی محلی؛ کارشناس مسائل ترکیه
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 26
کد خبر: ۲۸۱۸۱۴

ایران، پیروز جنگ با رژیم صهیونیستی

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سخنرانی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در نشست وزیران سازمان همکاری اسلامی در استانبول، جمهوری اسلامی ایران را با تمام فراز و فرودهای سیاسی و تاریخی‌، در موضع صریح‌تری قرار داد. وی خوش‌بینی خود را ابراز کرد که پیروزی در تقابل نظامی ایران برابر تجاوز رژیم صهیونیستی با موفقیت ایران همراه شد.

اردوغان، هدف بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و باند جنایتکارش را کشاندن منطقه و جهان به فاجعه‌ای خطرناک مانند دوران هیتلر عنوان کرد

اردوغان گفت: رژیم صهیونیستی به تجاوز علیه غزه بسنده نکرد، بلکه لبنان، سوریه و یمن را نیز بمباران کرد. اکنون، ایرانِ همسایه، هدف تجاوز وحشیانه و تروریستی این رژیم قرار گرفت. پاسخ ایران به این تجاوز، حق مشروع و طبیعی طبق قوانین بین‌المللی است.

 

رئیس جمهور ترکیه با یادآوری داشتن سلاح‌های اتمی به‌وسیله رژیم صهیونیستی عنوان کرد، تأسیسات اتمی رژیم صهیونیستی در نظارت بین‌المللی نیستند و آنچه تل آویو انجام می‌دهد، خرابکاری در روند سیاسی و دیپلماتیک میان ایران و غرب است.

 

اردوغان، هدف بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و باند جنایتکارش را کشاندن منطقه و جهان به فاجعه‌ای خطرناک مانند دوران هیتلر عنوان کرد و گفت: ترکیه اجازه نخواهد داد نظم جدیدی در منطقه مشابه سایکس-پیکو برقرار شود.

 

رئیس جمهور ترکیه از همه کشورهای اسلامی خواست تا یک بار برای همیشه به اختلافات خود پایان دهند و تصریح کرد: همه کشورها و مردم منطقه، صرف نظر از وابستگی‌هایشان - سنی، شیعه، علوی، عرب، ترک، فارس یا کرد - باید در کنار هم بایستند و با تجاوز رژیم صهیونیستی که همه را هدف قرار می‌دهد، مقابله کنند.

 

اظهارات اردوغان پس از آن بود که گزارش‌هایی مبنی بر تماس تلفنی میان وی و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا منتشر شد. طبق این گزارش‌ها، اردوغان از ترامپ خواست تا میان خودش و رئیس جمهور ایران میانجیگری کند و پیشنهاد کرد، ونس معاونش را برای گفت‌وگو در این زمینه به استانبول بفرستد، که طبق گزارش‌ها از سوی ایران چراغ سبز دریافت نکرد.

 

اظهارات اردوغان و احتمال میانجیگری ترکیه میان تهران، واشنگتن و سایر پایتخت‌های غربی نیز با گزارش‌هایی ادعایی هم‌زمان شد که حاکی از نقش مشترک روسیه و چین در پایان دادن به بحران میان واشنگتن و تهران بود. بنا به گزارش‌ها، تهران موافقت کرده بود سوخت هسته‌ای را از مجتمع فردو منتقل کند و آن را به طور موقت با اطلاع پکن به روسیه تحویل دهد تا از بمباران فردو و سایر تأسیسات هسته‌ای در اصفهان و نطنز به‌وسیله آمریکایی‌ها جلوگیری کند. 

 

ترامپ این توافق را نقض کرد و تصمیم گرفت سه سایت را بمباران کند و بمب‌های کافی را برای حمله به سه سایت و سایر اهداف ایرانی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داد. خیانت آمریکا واکنش‌های خشونت‌آمیزی را در تهران برانگیخت که در اظهارات سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس مطبوعاتی اش در استانبول منعکس شد. 

 

وی از آنجا برای انتقال پیام‌های روشن و قاطع ایران به مسکو سفر کرد و از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خواست موضعی عملی علیه تجاوز صهیونیستی/آمریکایی علیه ایران اتخاذ کند.

 

این موضوع در سطح بین‌المللی مشهود است، زیرا پایتخت‌های غربی به طور سنتی مواضع متناقضی اتخاذ کرده‌اند که بیشترشان با واشنگتن و تل‌آویو همسو بودند. در همین حال، وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی شاید برای نخستین بار، در جریان دیدار خود در استانبول، همبستگی شان را با ایران در مقابله با تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا اعلام کردند.

 

وزارت امور خارجه عربستان به نوبه خود این تجاوز را که حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده بود محکوم کرد، گویی می‌خواست به همه بگوید خواهان جنگ منطقه‌ای نیست که تمام طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ پادشاهی و شاهزاده جوانش را به خطر بیندازد.

 

تماس تلفنی میان عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و همتای ایرانی‌اش، از این رویکرد منطقه‌ای - ترکی-مصری-سعودی - که به نفع ایران است، پشتیبانی می‌کند. ارتباطات در سطوح مختلف میان بیشتر رهبران و مقام‌های منطقه‌ای ادامه دارد. 

برای رئیس‌جمهور آمریکا و کسانی که از وی حمایت می‌کنند، در منطقه و خارج از کشور، مشخص شد ایران جدی است و هنوز ابتکار عمل و برگ‌های چانه‌زنی منطقه‌ای و بین‌المللی در دست دارد

صحبت‌های ایران درباره احتمال بستن تنگه هرمز، پس از آنکه همه متقاعد شدند ایران درباره تهدیدهایش جدی است، چالش‌های جدیدی را برای کشورهای تولیدکننده نفت و متحدانشان در غرب امپریالیستی ایجاد می‌کند؛ تهدیدی که با بستن تنگه باب المندب در یمن ابعاد جدی‌تری به خود خواهد گرفت. این موضوع فاجعه اقتصادی و مالی را برای کل جهان به همراه خواهد داشت، آن هم در حالی که اروپا به دلیل جنگ اوکراین با بحران انرژی مواجه است. 

 

هدف قرار دادن پایگاه هوایی العدید قطر به‌وسیله ایران، با وجود ادعاهای ترامپ مبنی بر اطلاع قبلی، پیام‌های جدیدی برای همه، به ویژه کشورهای منطقه که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند، دارد.

 

برای رئیس‌جمهور آمریکا و کسانی که از وی حمایت می‌کنند، در منطقه و خارج از کشور، مشخص شد ایران جدی است و هنوز ابتکار عمل و برگ‌های چانه‌زنی منطقه‌ای و بین‌المللی در دست دارد. با وجود قدرت آتش گسترده تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا، که با پشتیبانی کامل توانایی‌های نظامی، فناوری و اطلاعاتی غرب همراه است، ایران محکم ایستاد و حاکمیت جمهوری اسلامی، آنطور که برخی پیش‌بینی کرده بودند، سقوط نکرد.

 

واکنش قاطع مردم ایران به تجاوز و همبستگی با تصمیم رهبر معظم انقلاب اسلامی برای مقابله و پاسخ به این تجاوز و در نتیجه هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی، به اختلافات داخلی پایان داد. برخی امیدوار بودند اختلافات داخلی با کودتا علیه نظام و بازگشت به آغوش آمریکا و غرب پایان یابد که در هدف‌گذاری خود ناکام ماندند. 

 

موفقیت تهران در حفظ سوخت هسته‌ای با غنای ۶۰ درصد، برای وادار کردن واشنگتن و تل‌آویو به پذیرش شروط ایران برای توقف تجاوز کافی بود. ایران به جهانیان ثابت کرد، جمهوری اسلامی با سابقه طولانی خود تسلیم نمی‌شود و مقابل مستکبران زانو نخواهد زد؛ برخلاف بیشتر دولت‌های منطقه که مخفیانه و آشکار، با دشمن صهیونی علیه جمهوری اسلامی ایران هم‌پیمان شدند. 

 

ایران با پیروزی در جنگ برابر رژیم صهیونیستی ثابت کرد در معادلات کلان منطقه غرب آسیا اگر نگوییم تنها عنصر، مهم‌ترین عنصر هست و محورش موضوع فلسطین است که بیشتر حکام عرب آن را رها کرده‌اند. انقلاب اسلامی همچنان منبع واقعی وحشت برای همه دشمنان ایران، فلسطین و همه کسانی است که مقابل ملت‌های شریف و وفادار منطقه و جهان می‌ایستند. 

ارسال نظر
آخرین اخبار