مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود ترامپ خطوط هوایی مکزیک را تهدید کرد معاریو: یمن بندر ایلات را بست صدراعظم آلمان: با آمریکا درباره ایران در تماس هستیم وزیر خارجه افغانستان خطاب به ترامپ: هیچ نیروی خارجی در بگرام نیست اولیانوف: اروپا هیچ حقی برای فعال سازی مکانیسم ماشه ندارد زمان و مکان برگزاری مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی اعلام شد رئیس ستاد ارتش اسرائیل: با حماس به توافق و تفاهم می‌رسیم بسیج مردمی عراق در مرز عربستان به حالت آماده‌باش کامل امنیتی درآمد رسانه‌های عبری: توافق غزه آماده است/ ممکن است ظرف چند روز توافق حاصل شود ثبت گزارش رسمی و مستند ایران درباره تجاوز نظامی اسرائیل در شورای امنیت سرکرده داعش و یکی از دستیارانش در مرز عراق و سوریه کشته شدند
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

ترامپ و تاکتیک تمرکززدایی داخلی

برخی طرفداران رئیس جمهور آمریکا گفته‌اند در صورت خودداری وزارت دادگستری از افشای ابعاد پرونده جنجالی اخیر و نقش ترامپ در آن، به طرفداری از وی خاتمه می‌دهند. در این شرایط ترامپ به دنبال تمرکززدایی از تحولات داخلی آمریکا خواهد بود.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۳۸۷۳

ترامپ و تاکتیک تمرکززدایی داخلی

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهورآمریکا با وقایع غیرقابل پیش بینی و نگران کننده در عرصه سیاست داخلی کشورش مواجه شده است. آخرین نظرسنجی مشترک یاهو-آیپسس نشان می دهد محبوبیت ترامپ به پایین ترین حد از ابتدای  دور دوم ریاست جمهوری اش رسیده و 60 درصد از شهروندان آمریکایی به صراحت نارضایتی خود را از رویکرد سیاسی و روش حکمرانی وی اعلام کرده اند.

تمرکززدایی از حوزه سیاست داخلی با استناد به خلق سوژه های جدید یا بازپروری سوژه های سابق در حوزه سیاست خارجی معادله نخ نما و شناخته شده ای است

علاوه بر این، افزایش مناقشات ترامپ و ایلان ماسک به بازخوانی ناگهانی پرونده جنجالی جفری اپستین، مجرم جنسی بدنام منجر شده است. ماسک مدعی شده رئیس جمهور آمریکا خود در این پرونده متهم است و برای همین اجازه آگاهی افکار عمومی در قبال ابعاد پنهان آن را نمی دهد. همین مسئله به شکل گیری دودستگی میان جمهوری خواهان منجر شده است.

برخی طرفداران ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 میلادی مدعی شده اند در صورت امتناع رئیس جمهور و وزارت دادگستری آمریکا از افشای ابعاد واقعی این پرونده و نقش خاص ترامپ در آن، به طرفداری از وی خاتمه می دهند. در چنین شرایطی ترامپ احتمالا تاکتیکی نخ نما را دنبال می کند؛ تمرکززدایی از تحولات داخلی آمریکا.

تمرکززدایی از حوزه سیاست داخلی با استناد به خلق سوژه های جدید یا بازپروری سوژه های سابق در حوزه سیاست خارجی معادله نخ نما و شناخته شده ای است که دموکرات ها و جمهوری خواهان در برهه های گوناگون به آن استناد کرده اند؛ هرچند این معادله همیشه به سود سیاستمداران جواب نداده است.

ترامپ احتمالا روزهای آتی تلاش خواهد کرد بر روی پرونده های جنجالی در حوزه سیاست خارجی آمریکا مانور بیشتری دهد. وی تلاش کرد در جریان سفر اخیر نتانیاهو به کاخ سفید موضوع "آتش بس احتمالی در نوار غزه" را تبدیل به دغدغه مهم میان شهروندان آمریکایی سازد، اما فقدان چشم اندازی عملیاتی درباره تبدیل آتش بس 60 روزه ( اگر به وقوع بپیوندد) به آتش بس دائمی تصویرسازی رئیس جمهورآمریکا را تحت تاثیر قرار داده است.

اعلام رسمی ازسرگیری کمک های نظامی آمریکا به کی یف در جنگ اوکراین نیز مترادف با شکست ترامپ در برقراری آتش بس در این مناقشه تلقی شده است. ترامپ بر سر دوراهی "جنگ-توافق"در قبال پرونده های حساس سیاست خارجی کشورش قرار گرفته است. بر این اساس رئیس جمهورآمریکا به این نتیجه رسیده که معادلات جاری را تغییر دهد. هنوز ترامپ در محاسبات ذهنی آشفته خود بر سر ماهیت یا جنس سلبی یا ایجابی رفتار خود  در قبال پرونده های حساس آمریکا در حوزه سیاست خارجی تصمیمی اتخاذ نکرده است، اما برایش صرفا یک هدف اهمیت دارد؛ تمرکززدایی شهروندان آمریکایی، به ویژه جمهوری خواهان ناراضی از موضوعاتی که در عرصه سیاست داخلی تبدیل به پاشنه آشیل بالقوه وی شده است.

شکست تلاش های ترامپ و وزارت دادگستری آمریکا جهت اقناع افکار عمومی این کشور بر سر پرونده جفری اپستین، میل رئیس جمهور آمریکا مبنی بر "بر هم زدن تصویرکنونی" را دوچندان ساخته است. بدون شک هرگونه تصمیمی که ترامپ بر مبنای "فرار از وضعیت موجود" اتخاذ کند (سلبی یا ایجابی) به دلیل نشئت گرفتن آن از "مصدر بحرانی" به زیانش تمام خواهد شد. 

ارسال نظر
آخرین اخبار