به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را برای خروج صندوق ذخیره فرهنگیان از ماهیت غیردولتی ارائه کردهاند.
نمایندگان طراح معتقدند: با اقدام وزیر وقت آموزش و پرورش (محمدعلی نجفی) مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با ماهیت شرکت خصوصی و معرفی اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان موسس و سهامدار صندوق تأسیس شد، اما به استناد گزارش تحقیق و تفحص مجلس و نظر به تبعیت وزارت آموزش و پرورش از قوانین و مقررات عمومی تاسیس صندوق ذخیره جز به یکی از صور قانونی چهارگانه وزارتخانه، موسسه دولتی، شرکت دولتی، موسسه و نهاد عمومی غیردولتی امکانپذیر نبوده و باید توسط مؤسس (وزارت آموزش و پرورش) مراعات شود.
مرکز پژوهشهای مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا ماهیت صندوق ذخیره فرهنگیان، مؤسسه عمومی غیردولتی است؟ گفته: بله با توجه به آنچه بیان شد به دلیل ابهام در ماهیت حقوقی صندوق ذخیره فرهنگیان، استفسار درباره تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم توسعه برای تعیین حدود و ثغور آن ضروری است و طبق اصول کلی حقوقی و هدف قانونگذار ماهیت این صندوق خصوصی نیست.
صندوق را میتوان در زمره مؤسسات عمومی غیردولتی محسوب کرد بدین سبب ساز و کار نظارت بر آن توسط دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور امکانپذیر بوده و تصویب اساسنامه آن است یا مجلس شورای اسلامی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به پیشگیری از بروز مفاسد احتمالی و بلاتکلیفی آن کمک کند.
نحوه پرسش مطرح شده در این طرح به دلیل آنکه صرفاً خصوصی بودن را نفی کرده است مشکل را حل نمیکند و میتواند همچنان محل اختلاف و ابهام باشد لازم است به دلیل نوع فعالیت این صندوق و نظارتپذیری آن و امکان تصویب اساسنامه از سوی مجلس شورای اسلامی، مؤسسه عمومی غیردولتی بودن آن مورد استفسار قرار گیرد./تسنیم