بلاتکلیفی والدین برای واکسیناسیون کودکان-راهبرد معاصر
ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید

بلاتکلیفی والدین برای واکسیناسیون کودکان

اُمیکرون در حال جولان است و آنطور که علیرضا زالی فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران می گوید، این واریانت با ۶۴ درصد سرایت پذیری بیشتر از دلتا کرونا، به کودکان هم رحم نمی کند و مطمئن ترین راه پیشگیری از ابتلا هم واکسیناسیون است. اما تزریق واکسن کودکان هنوز با اما و اگرهای زیادی همراه است و والدین بر سر دوراهی قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 23
کد خبر: ۱۱۹۰۸۵

به گزارش راهبرد معاصر در حالی که فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران از افزایش ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال به سویه اُمیکرون خبرداد و بر ضرورت واکسیناسیون این گروه سنی تاکید کرد اما هنوز  کودکان در ایران واکسینه نشده اند.

علیرضا زالی البته دیروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا گفت: «بی تردید تکمیل واکسیناسیون کادر اداری و کودکان بالای ۱۲ سال و تزریق دوز سوم می تواند تأثیر بسیاری داشته باشد. در تهران و کشور، میزان ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال افزایش داشته که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. ضمن اینکه ۴۳ درصد کودکانی که در حال حاضر به دلیل کووید ۱۹ بستری شده اند فاقد بیماری‌های زمینه ای بودند در حالی که این موضوع در گذشته متفاوت بود.»

زالی ادامه داد: «باید بیماریابی و تست‌ها را به سمت مراکز تجمعی و بزرگ همچون مدارس هدایت کنیم که می تواند تأثیر زیادی داشته باشد.»

 

 

واکسیناسیون کودکان زیر ۱۱ سال در بسیاری از کشورها اروپایی با واکسن‌فایزر، در چین و امارات با سینوفارم و در کوبا با واکسن سوبرینا ۲ (پاستوکووک) شروع شده اما مسئولان وزارت بهداشت ودرمان هنوز هم با قاطعیت به دستور العمل ایمن و یکسانی در این باره نرسیده‌اند.

با این وجود، وزیر بهداشت امروز در تشریح مصوبات ستاد ملی کرونا درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان، گفت: «روز گذشته در ستاد ملی کرونا با توجه به توصیه‌های کمیته‌های علمی و تایید مراکز جهانی در زمینه واکسیناسیون کودکان و تحقیقاتی که دانشمندان ما انجام دادند، به این جمع‌بندی رسیدیم که واکسیناسیون برای کودکان زیر ۱۲ سال می‌تواند انجام شود، اما قرار شد این کار مرحله‌ای باشد.»

 

 

بهرام عین‌اللهی ادامه داد: «بنابراین در مرحله اول و بعد از اینکه کمیته علمی نوع واکسن را به تایید رساند که چند روزی طول می‌کشد، بعد از آن وزارت بهداشت اعلام می‌کند و در مرحله اول به صورت داوطلبانه و با رضایت والدین واکسیناسیون کودکان را آغاز می‌کنیم.»

والدین بلاتکلیف هستند

این سخنان در حالی است که یکی از والدین دیروز پس از مراجعه به یکی از مراکز واکسیناسیون از درخواست رضایتنامه کتبی والدین برای تزریق واکسن به کودکش خبرداد و به همشهری آنلاین گفت: «با توجه به اینکه سویه اُمیکرون کودکان را هم مبتلا می‌کند، برای آگاهی از جزئیات و شرایط واکسیناسیون دخترم به یکی از مراکز مراجعه کردم اما نه از مراحل و نه جزئیات واکسیناسیون خبر داشتند و نه از نوع واکسن تزریقی.»

این مادر ۳۷ ساله همچنین از اینکه واکسیناسیون کودکان باید با رضایتنامه کتبی والدین باشد، گلایه کرد و افزود: «این موضوع برای ما نگران کننده است. اگر دستورالعمل یکسانی برای کودکان تدوین نشده، پس چرا توپ را به زمین والدین می‌اندازند. خدایی نکرده اگر فرزندم بعد از تزریق واکسن دچار کوچکترین مشکلی شود، هرگز خودم رانمی بخشم.»

«فاطمه. ب» گفت: تا زمانی که مسئولان خیال ما والدین را از بابت ایمن بودن و نداشتن عوارض واکسیناسیون آسوده نکنند، ترجیح می دهم مثل دو سال و اندی گذشته از دخترم در خانه محافظت کنم.»

با اینکه واکسیناسیون در بسیاری از کشور ها با تزریق انواع واکسن آغاز شده  اما سازمان بهداشت جهانی فقط واکسن فایزر را برای کودکان زیر ۱۱ سال تائید کرده است. در ایران اما پدرها و مادرها هنوز به طور قطع تکلیف خود را نمی‌دانند. به ویژه اینکه، اگر قرار است تزریق واکسن کودکان با رضایتنامه والدین انجام شود، به نظر نمی‌رسد والدین از واکسیناسیون کودکان استقبال کنند. به همین خاطر ضرورت دارد مسئولان وزارت بهداشت هر چه سریع‌تر یا به واردات واکسن های تائید شده اقدام و یا خیال والدین را از بی خطر بودن واکسن‌های موجود در کشور برای کودکان راحت کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده