به گزارش راهبرد معاصر درمیان بازارهای مالی داخلی دلار، طلا و سکه روندی افزایشی را پیمودند، ولی شاخص بورس ساعات پایانی مسیری کاهشی را طی کرد و در رقم یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد ایستاد.
جورین تایمر، مدیر اجرایی شرکت fidelity عقیده دارد که دوره رشد هزار درصدی و ریزش ۸۰ درصدی بیتکوین به پایان رسیده است. او میگوید: سقفهای قبلی که بیتکوین خیلی سریع فتح میکرد مربوط به گذشته است چون آن زمان سرمایهگذاران نهادی زیادی وارد بازار شدند.
«بیتکوین همیشه در روند صعودی از ارزش ذاتی خود جلو میزد. در روند نزولی هم کاهش قیمت بسیار بیش از ارزش ذاتی ادامه داشت. این یک بازی بدون مقاومت بود»
تایمر عقیده دارد حالا بیتکوین براساس منحنی تقاضا، رشد شبکه و تعداد کاربران رشد میکند. در چند ماه اخیر هم میزان تقاضا تاثیر زیادی بر قیمت بیتکوین داشت.
تایمر عقیده دارد شاید در آینده ورود سرمایه نهادی دوباره بیتکوین را رشد دهد اما فعلا بازار براساس تقاضا رفتار میکند.
«به یاد داشته باشد، قیمت چیزی متغییر است اما ارزش هیچ وقت کم نمیشود. همانطور که نوسان بازار از چند ماه قبل بسیار کمتر شد احتمال میرود این چرخه هم به درک بیشتر ارزش بیتکوین کمک کند.
شاخص بورس امروز در ساعات میانی معاملات توانسته بود تا یک میلیون و ۵۲۶ هزار واحد صعود کند. در نهایت ساعات پایانی روندی نزولی به خود گرفت و در رقم یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد ایستاد.
امیر شاهکرمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز اظهار میکند: به علت عید فطر هفته آینده بورس نیمه تعطیل است و احتمالا در سه روز کاری روند متعادل رو به بالایی را تجربه کند
وی توضیح میدهد: با نگاه به معاملات چند روز اخیر، گویا بورس تمایل به اصلاح جدی ندارد و گردش پول میان صنایع را به عنوان استراتژی خود انتخاب کرده است. سیاستی که نوید بازاری خوب و متعادل را در آینده نه چندان دور داده و امیدها را برای رسیدن شاخص کل به سقف دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را تا پایان سال ۱۴۰۱ تقویت کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه میدهد: امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ شاخص کل با ۱ درصد تغییر مثبت توانست به عدد یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد برسد. گروههای خودرویی، غذایی و انبوه سازی توانستند بیشترین حجم معاملات را به خود تخصیص دهند. همچنین عرضه اولیه آسیاتک امروز کمی فشار به بورس وارد کرد.
شاهکرمی اظهار میکند: تعیین و تکلیف برجام آینده بورس را تحت تاثیر قرار میدهد. برجام و گشایشهای اقتصادی آن میتواند بهبود تراز تجاری شرکتهای صادراتی و تسهیل در تامین مواد اولیه را برای سایر شرکتهای تولیدی را در پی داشته و مشکلات صنعت بانکداری ایران را نیز تا حدودی مرتفع کند. اما به نظر میرسد در حال حاضر طرفهای درگیر در مذاکرات تصمیم قاطع برای رسیدن به توافق را ندارند و گذشت زمان را به عنوان یک رویه مشترک انتخاب کردهاند.
این کارشناس بازار سرمایه در نهایت میگوید: قیمتهای جهانی کامودیتیها عامل دیگری است که روی بورس اثرگذار است. سیاستهای فدرال رزرو آمریکا، جنگ روسیه و اوکراین و شیوع مجدد کرونا در چین عواملی هستند که عامل نوسان بازارهای جهانی شدهاند. با توجه به آنکه بازار سرمایه ایران به قیمت جهانی نفت بیش از سایر کامودیتیها عکس العمل نشان میدهد و طی روزهای اخیر قیمت نفت بالای ۱۰۰ دلار در حال معامله است، نوسانات قیمت کامودیتیها را نمیتوان به عنوان یک تهدید برای بازار سرمایه به حساب آورد.
برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با تجارتنیوز گفت: اخبار برجام نشان میدهد دیگر امکان توافق بسیار کم شده و دولت هم سعی کرده است با یکسری خبر درمانیها بازار را نگه دارد. از آنسو در حوزه نقدینگی و رشد آن و بحث پایه پولی بیانضباطی مالی همچنان برقرار است و نقدینگی نیز به تبع پایه پولی رشد میکند.
او ادامه داد: اشتباهی که درحال حاضر سیاستگذار انجام میدهد آن است که بازارها را سرکوب میکند و اجازه نمیدهد با تورم رشد کند.
این کارشناس بیان کرد: من روند این دو را صعودی میبینم، هرچند که دولت سعی دارد آن را کنترل کند. روند انس را هم تا پایان سال ۲۰۲۲ صعودی میبینم و درنتیجه طلا با این دو اهرم میتواند صعود بیشتری نسبت به دلار داشته باشد و طبیعتا سرمایهگذاران در آن سود بیشتری خواهند داشت.