بیش از ۴۰ درصد ایرانی‌ها زیر خط فقر هستند-راهبرد معاصر

بیش از ۴۰ درصد ایرانی‌ها زیر خط فقر هستند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با اشاره به اینکه با گسترش فقر به شکل‌های مختلف آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقر خود را نشان می‌دهد، گفت: با توجه به شرایط موجود باید به فکر بهبود وضعیت باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 01
کد خبر: ۱۳۱۷۹۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر سید حسن موسوی چلک به گزارش منتشر شده از سوی معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص وضعیت رفاهی ایرانیان اشاره کرد و افزود: در این گزارش آمده ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار از حدود ۲۴ میلیون خانوار، زیر خط فقر هستند که حدود ۴۰ درصد می‌شوند و ۵۵ درصد نیز از سطح متوسط زندگی برخوردارند. این آمار یک هشدار جدی است که باید فکری برای آن شود.

وی گفت: البته مشاهده می‌شود خانوارهای دارای زندگی متوسط نیز به سمت طبقه فقیر گرایش دارند و این افراد در خطر گرفتار شدن در خط فقر هستند.

موسوی چلک ادامه داد: کشوری هستیم که موقعیت‌های ژئوپلتیکی و منابع و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل زیادی داریم و این زندگی حق مردم نیست که تعداد زیادی از خانوارهای ما درگیر مستقیم با فقر باشند، این در حالی است که مردم در کشوری مانند ایران با همه این شرایطی که دارد باید یک زندگی بسیار آبرومندانه داشته باشند. که البته بخشی از مشکلات مردم به واسطه تحریم‌ها ایجاد شده است که نمی‌توان آثار آن را نادیده گرفت.

 

 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی تاکید کرد: مردم هم آثار تحریم‌ها را در زندگی احساس کردند و به عنوان مددکار اجتماعی عوارض آن را در جامعه می‌بینم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸ تا ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند گفت: این در حالی است که تعداد قابل ملاحظه‌ای از افراد نیازمند جامعه نیز تحت پوشش هیچ یک از نهادهای حمایتی نیستند.

 

 

وی به مستمری ناچیز مددجویان نهادهای حمایتی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر به یک خانواده یک نفره با افزایش ۲۰ درصدی مستمری در ماه، ۴۲۰ هزار تومان و به خانواده ۵ نفره و بیشتر نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود. در همه نقاط ایران چه یک نفر چه ۵ نفر نیاز به مسکن دارند و کسی نمی‌تواند منکر این موضوع شود که خانواده یک نفره باید مکانی برای زندگی داشته باشد و تمامی هزینه‌های آب، گاز، برق و … را مانند خانواده‌های دیگر پرداخت کنند به همین دلیل پرداختی‌هایی که داریم نیز اصلاً در حد پرداختی که منجر به توانمندسازی شود نیست.

موسوی چلک تصریح کرد: با این مبلغ هیچکدام از افراد فقیر نمی‌توانند زندگی آبرومندانه و عزتمندانه داشته باشند. ممکن است کمک‌های موردی دیگر نیز انجام شود اما مگر مبلغ آن چقدر در سال می‌شد؟ بنابراین افراد نیازمند تحت پوشش نهادهای حمایتی زخم فقرشان خیلی عمیق است و هم اکنون با افزایش تورم و نوع حمایتی که در کشور انجام می‌شود به مراتب باید نگرانی بیشتری داشته باشیم و جدی تر به فکر بهبود این شرایط و وضعیت باشیم.

وی به دلایل فقر مردم اشاره کرد و گفت: یک بخش این وضعیت مربوط به مدیریت بد اقتصادی و بخش دیگر به تحریم‌ها باز می‌گردد اما وقتی این تعداد فقیر در جامعه داریم و با بزرگ شدن سازمان‌های حمایتی و اجتماعی، باید منتظر عواقب این موضوع نیز باشیم. با گسترش فقر به شکل‌های مختلف آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقر نیز خود را نشان می‌دهد، از افزایش جرایم گرفته تا طلاق و خشونت و سرقت. همچنین در بسیاری از مواقع وقتی افراد فقیر می‌شوند، اعتراضات اجتماعی به همراه دارد و ممکن است ناامنی و ناامیدی در جامعه ایجاد شود و همه اینها برای به زیستن اجتماعی مردم یک تهدید است.

موسوی چلک افزود: بنابراین به هر دلیلی اگر در چنین شرایطی قرار گرفتیم حق نداریم چشم خودمان را بر این واقعیت ببندیم که فقر عوارض دارد و اگر تدبیر نکنیم باید عوارض آن را بپذیریم و فکر می‌کنم ارائه این گزارش بیان یک واقعیت غیرقابل انکار و کتمان است و آن اینکه ما کشور را بد اداره کردیم و امروز به این نقطه رسیدیم که این تعداد جمعیت فقیر را داریم./مهر

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
0
0
همان ۴۰درصد هم فرهنگیان است با این ده درصد بازم بی عدالتی نسبت به فرهنگیان
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار