8 دلیل ناکامی دشمن در تکرار حوادث آبان 98-راهبرد معاصر
نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد
یادداشت اختصاصی مهدی فضائلی، كارشناس مسائل سیاسی؛

8 دلیل ناکامی دشمن در تکرار حوادث آبان 98

فرق است میان رئیس جمهوری که صبح جمعه فردای اجرای طرح، به محل اصلی عرضه مرغ در میدان بهمن و سپس به یک فروشگاه زنجیره ای می‌رود و مستقیم با مردم و کسبه صحبت می‌کند با رئیس جمهوری که با لحن تمسخرآمیز می‌گوید صبح جمعه و در منزلش از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین مطلع شده است.
مهدی فضائلی؛ كارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 21
کد خبر: ۱۳۴۲۱۶

هشت دلیل ناکامی دشمن در تکرار حوادث آبان ۹۸

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ پیش بینی شده بود که اجرای قانون مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها با واکنش هایی مواجه گردد و معلوم بود ضدانقلاب خارج کشور و حامیانشان تلاش خواهند کرد حوادثی مشابه یا بزرگتر از دی ماه ۹۶ و یا آبان ۹۸ رخ دهد.

 

البته حوادثی رخ داد و اعتراضات جسته گریخته ای در برخی شهرها صورت گرفت لیکن پرسش مهم این است که چرا به رغم ابعاد بزرگتر اجرای این قانون و تلاش های گسترده‌ای که اپوزسيون کرد، آن حوادث تکرار نشد؟

 

دلایل گوناگونی در این عدم تکرار دخالت داشت که تلاش می کنیم در این یادداشت به آنها بپردازیم.

 

اعتماد و امید به دولت جدید را شاید بتوان مهمترین دلیل آرامش جامعه به رغم معترض بودن دانست.طبق نظرسنجی ها، درصد بالایی از مردم حتی آنهایی که به آقای رئیسی رأی نداده بودند، به ایشان اعتماد قابل توجهی دارند و امیدوارند بتواند شرایط کشور را بهبود بخشد.

 

اگر چه نتیجه اجرای این طرح در کوتاه مدت، آسیب به این سرمایه گران‌بهاست اما به هر حال مانع بروز اعتراض به شکل علنی و خیابانی شد؛ خصوصا" اینکه رئیس جمهور قبل از اجرای طرح، شفاف و صادقانه با مردم صحبت کرد.

 

انسجام قوا و دستگاه‌های مختلف، دومین دلیل شدت نگرفتن اعتراضات بود.وقتی مردم شاهد انسجام و یکپارچگی در مجموعه حاکمیت باشند، اعتمادشان به آنچه اجرا می‌شود افزایش می‌یابد و احساس می کنند تصمیم اتخاذ شده از پشتوانه‌های محکمی برخوردار است هر چند تلخ باشد!

 

سومین دلیل این وضعیت را باید در حضور رئیس جمهور و مسئولان عالی رتبه دولت در وسط میدان و در کنار مردم دانست. فرق است میان رئیس جمهوری که صبح جمعه فردای اجرای طرح،  به محل اصلی عرضه مرغ در میدان بهمن و سپس به یک فروشگاه زنجیره ای می‌رود و مستقیم با مردم و کسبه صحبت می‌کند با رئیس جمهوری که با لحن تمسخرآمیز می‌گوید صبح جمعه و در منزلش از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین مطلع شده است!

 

واریز یارانه نسبتا قابل‌ توجه به حساب مردم، بلافاصله پس از اعلام اجرای طرح توسط رئیس جمهور، چهارمین دلیل فروکش نمودن ناراحتی مردم و حتی شاید خشنود شدن طبقاتی از جامعه بود!

 

این اقدام آن هم بلافاصله پس از نطق تلویزیونی رئیس جمهور، حامل این پیام بود که درباره این طرح مطالعه و برنامه ریزی وجود دارد و مقدمات زیادی برای اجرای آن فراهم شده است.واریز این مبلغ به این شکل، این پیام را هم داشت که دولت در اجرای این طرح مصمم است و جایی برای چانه زنی وجود ندارد!

 

فراهم کردن امکان اصلاح برای جاماندگان در بازه زمانی مناسب و دستور جناب آقای رئیسی مبنی بر پرداخت ماه اول به همه براساس خوداظهاری و اعتماد به مردم، دلیل دیگر این آرامش بود.

 

اعتماد به مردم، اعتماد متقابل ایجاد می‌کند و نشان می‌دهد بنای دولت اجرای عادلانه طرح است و نه محروم کردن آحادی از مردم به هر قیمت.

 

ششمین عامل را باید در پیگیری مستمر وضعیت بازار و تأمین کالاهای اساسی مشمول این طرح جستجو کرد.هر چند تأمین برخی کالاها مانند روغن با تأخیر مواجه شد لیکن این احساس وجود داشت که مشکل به‌زودی حل خواهد شد و مانع جدی وجود ندارد.نقش بسیار تعیین کننده رسانه‌ها خصوصا رسانه ملی را نیز نمی توان انکار کرد.

 

اطلاع رسانی به موقع و تبیین چرایی و چگونگی اجرای طرح که دربردارنده محتوای خنثی ساز عملیات سنگین رسانه های بیگانه بود، در توجیه افکار عمومی و ایجاد آرامش نقش غير قابل انکاری داشت.

 

و سرانجام، آمادگی دستگاه‌های امنیتی برای مقابله با عوامل ناامنی و ایجاد آشوب. اشراف و انسجام دستگاه‌های امنیتی در پیشگیری و برخورد با عوامل مخل امنیت، هشتمین عامل کنترل نظم و جلوگیری از نقش آفرینی و اثربخش شدن اقدامات جریان های مفلوک منافقین و سلطنت طلبان بود.

 

و نکته پایانی اینکه، پس از لطف خدای متعال و عنایات صاحب اصلی این انقلاب، این هشت دلیل، عوامل عمده ناکامی ضدانقلاب خارج کشور و وابستگان داخلی آن‌ها و رسوایی رسانه ها و سرویس‌های حامی آن‌ها در تکرار حوادث آبان ۹۸ بود لذا باید بدانیم عوامل مؤثر در مدیریت این مرحله، در بقای آرامش نیز مؤثر هستند و قوای مختلف با محوریت دولت تا پایان باید این عوامل را پایدار نگه دارند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار