به گزارش راهبرد معاصر، چهارمین جلسه محاکمه جمشید شارمهد از گروهک تروریستی تندر در شعبه ۱۵ انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در ابتدای جلسه، قاضی صلواتی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب شهید سلیمانی و شهدای حسینیه شیراز، بیان کرد: مورخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱، آغاز چهارمین جلسه از محاکمه متهم جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و با حضور مستشار دادگاه وکیل متهم و نماینده دادستان را به صورت علنی اعلام میکنم.
وی افزود: در سه جلسه گذشته دادگاه نماینده دادستان کیفرخواست متهم را قرائت کرد، لذا در این جلسه نیز از آقای اعتمادی درخواست دارم تا با حضور در جایگاه به قرائت ادامه کیفرخواست متهم جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی تندر بپردازد.
در ابتدای این جلسه از دادگاه، اعتمادی نماینده دادستان با حضور در جایگاه، ادامه کیفرخواست را قرائت کرد.
نماینده دادستان گفت: یکی دیگر از اقدامات متهم جمشید شارمهد افشای اطلاعات طبقه بندی شده در خصوص اطلاعات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از طریق انجمن پادشاهی ایرانیان بود که در این رابطه قصد داشت آدرس و مختصات ۱۰ سایت موشکی سپاه پاسداران را افشا کند.
وی افزود: متهم در اقاریر خود اعلام کرد که اطلاعات ۱۰ آشیانه سپاه قرار بود به ما به فروش برسد، اطلاعات مختصات موشکی سپاه را برای سازمان اف بی آی بردم اما آنها رغبتی به صحبتهای من نشان ندادند؛ لذا پس از این واقعه ۲ مورد از اطلاعات را در تلویزیون تندر منتشر کردم اما با این حال کسی حاضر نشد تا این اطلاعات را از ما بخرد.
اعتمادی ادامه داد: متهم در ادامه در بیانیه ای که در سایت گروهک تروریستی خود بارگذاری کرده بود اعلام کرد که به اطلاعات مهمی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست یافتیم.
نماینده دادستان با اشاره به انفجار بمب صوتی توسط اعضای گروهک تروریستی تندر در شهرستان آبدانان، گفت: متهم اعتراف کرد که در فروردین ماه سال ۱۳۹۵ یک بمب صوتی در شهرستان آبدانان منفجر کردیم.
وی افزود: پس از وقوع این حادثه انجمن پادشاهی ایرانیان ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت این حرکت در شهرستان آبدانان آن را سرآغازی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
اعتمادی ادامه داد: گروهک تروریستی تندر در بیانیه خود برای مقامات کشور ۱۲۰ روز وقت تعیین کرد و اعلام کرد که در صورت عدم برکناری از سمتهای خود، ایران را برای انجام اقدامات خود به جهنم تبدیل خواهیم کرد.
در ادامه جلسه دادگاه فیلمی مرتبط با حادثه انفجار بمب صوتی در شهرستان آبدانان برای حاضرین در دادگاه منتشر شد.
نماینده دادستان با اشاره به اقدام تروریستی دیگر متهم جمشید شارمهد گفت: متهم در اقاریر خود به انجام اقدام و انفجار پالایشگاه شاهرود در مورخه ۱۶ مهر ۹۵ معترف شده است.
وی افزود: در پی انفجار پالایشگاه شاهرود دو مخزن نفتی دیگر این پالایشگاه نیز به دلیل گسترش آتش سوزی منفجر شدند.
اعتمادی گفت: پس از انفجار پالایشگاه شاهرود اعضای گروهک تروریستی تندر با اعلام بیانیهای ضمن برعهده گرفتن مسئولیت وقوع این انفجار عنوان کردند که یکی از مخازن شاهرود منفجر شد و شخصی به نام بردیا مجری اجرای این عملیات به سلامت به مقر خود بازگشته است.
فیلمی مرتبط با حادثه انفجار در پالایشگاه شاهرود در جلسه دادگاه منتشر شد.
نماینده دادستان با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات تروریستی جمشید شارمهد انفجار ساختمان صدا و سیمای استان فارس در شهر شیراز بود، گفت: متهم در اقاریر خود اعلام کرد که در سال ۹۵ بمب دست ساز ساخته شدهای در پشت ساختمان سازمان صدا و سیمای استان فارس با موفقیت منفجر شد.
وی افزود: متهم جمشید شارمهد با حضور در یک برنامه تلویزیونی اقدام به تشریح جزئیات عملیات تروریستی خود در پشت ساختمان سازمان صدا و سیمای استان فارس کرد.
اعتمادی گفت: متهم جمشید شارمهد در این برنامه تلویزیونی عنوان کرد که ۳-۴ جوان این بمب را در پشت ساختمان سازمان صدا و سیمای استان فارس منفجر کردند و در ادامه نیز مقامات جمهوری اسلامی ایران را تهدید به انجام اقدامات دیگر تروریستی کرد.
در ادامه جلسه دادگاه فیلمی در خصوص انفجار بمب دست ساز در حوالی ساختمان سازمان صدا و سیمای استان فارس را منتشر شد.نماینده دادستان گفت: متهم جمشید شارمهد در اقاریر خود به اجرای طرحی به نام طرح پیام سلمان با همکاری دیگر اعضای این گروه در شهر شیراز اعتراف کرده است.
وی با اشاره به اینکه جزئیات این طرح تهدید و اخاذی متهم از افراد عادی جامعه بود، گفت: متهم در اقاریر خود بیان کرد که پس از انفجار بمب دست ساز در حوالی ساختمان سازمان صدا و سیمای استان فارس، طرح سلمان توسط روزبه یحیی زاده یکی از اعضای گروهک تندر اواخر فروردین ماه همان سال اجرا شد.
اعتمادی گفت: گروهک تندر در خصوص طرح پیام سلمان در بیانیهای خطاب به اعضای خود اعلام کرد تا برای اجرای این طرح افرادی را برای فعالیت در این انجمن اختیار کنند و علاوه بر انجام فعالیت برای سازمان به آنها نیز کمک کنند و در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد.
وی افزود: یکی از اعضای گروهک تروریستی تندر به نام علی اصغر پشت تر در در این رابطه گفت که مجید راستگو به ما اعلام کرده است تا اعلامیههایی را در قالب طرح پیام سلمان بین جوانان بسیجی شهر شیراز پخش کنیم تا آنها از این سازمان و نهاد خارج شوند.
نماینده دادستان بیان کرد: پس از انتشار اعلامیهها بین جوانان بسیجی در شهر شیراز، اعضای گروهک تروریستی تندر با شناسایی آنها و دستیابی به شماره تلفن همراهشان، اطلاعات آنها را به متهم جمشید شارمهد منتقل می کردند و وی نیز از خارج از کشور به این افراد زنگ زده و آنها را تهدید میکرد.
در ادامه جلسه دادگاه فیلمی در این رابطه و اقدامات متهم جمشید شارمهد منتشر شد.
نماینده دادستان با بیان اینکه یکی دیگر از برنامههای متهم جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر ترور یکی از مقامات و مسئولان محلی شهرستان مریوان بود گفت: انجام این اقدام در دستور کار متهم قرار گرفت و مصطفی علیزمانی مسئول مستقیم انجام این ترور بود که وی از نفرات ساکن در اقلیم کردستان عراق بود و با جمشید شارمهد ارتباط مستقیم داشت.
وی افزود: متهم برای انجام ترور با یکی از کردهای عراقی به نام برهان در این رابطه مذاکره و روز و نحوه انجام ترور را با وی هماهنگ کرد اما به دلیل مخالفت حزب این فرد، اجرای این عملیات متوقف شد.
اعتمادی با اشاره به یکی دیگر از برنامههای تروریستی جمشید شارمهد که قصد انجام آن در حرم حضرت معصومه (س) داشت، گفت: متهم در اقاریر خود اعلام کرد که بمب شیمیایی را از در موتور سیکلتی جاسازی کرده و قصد داشت این بمب را در حوالی حرم حضرت معصومه (س) منفجر کند که به دلیل شناسایی و لو رفتن این اقدام تروریستی، انجام آن صورت نگرفت.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات تروریستی که توسط گروهک تندر قرار بود انجام شود و به دلایلی اجرایی نشد بمب گذاری در حوزه علمیه امامزاده شاه فیض شیراز بود که علی اصغر پشت در و مجید راستگو مسئولیت اجرای این اقدام تروریستی را برعهده گرفته بودند اما بنا به دلایلی اجرای این اقدام تروریستی صورت نگرفت.
نماینده دادستان با بیان اینکه متهم جمشید شارمهد در اقاریر خود اعلام کرد که یکی از برنامههای تروریستی آنها بمب گذاری در سرویس حمل و نقل مسئولان و پرسنل اداری بسیج و سپاه در شهر شیراز بود، گفت: متهم شارمهد اعتراف کرد که علی اصغر پشت تر اجرای این عملیات را برعهده داشت.
وی افزود: علی اصغر پشت تر در خصوص این برنامه اعلام کرد که پس از شناسایی خودروی مینیبوس حامل پرسنل بسیج و سپاه توسط یک تاکسی این خودرو را با این عنوان که از راننده طلب دارم و قصد شناسایی خانهاش را دارم تعقیب کرده و آدرس و نشانی منزل مسکونی رانندهاش را پیدا کردم و قصد داشتم تا بمبی را در وقت و ساعتی معین از نیمه شب در این مینیبوس کارگذاری کنم تا در زمان سوار شدن تمام نفرات، آن را در مکانی مناسب منفجر کنم.
به گفته نماینده دادستان انجام این عملیات تروریستی توسط اعضای گروهک تندر صورت نگرفت.
اعتمادی با بیان اینکه ترور آیت الله حائری امام جمعه وقت شیراز آن هم در زمان برگزاری مراسم نماز عید فطر یکی دیگر از برنامههای تروریستی اعضای گروهک تندر بود، اظهار کرد: متهم در اقاریر خود اعتراف کرد که قصد داشته در زمان حضور امام جمعه وقت شیراز در میان مردم بابت برپایی مراسم نماز عید فطر، به وسیله یک هواپیمای کنترلی ترور وی اجرایی کند.
به گفته نماینده دادستان با شناسایی و دستگیری عوامل اجرای ترور، انجام این اقدام تروریستی ناتمام ماند.
اعتمادی با بیان اینکه با توجه به اوراق پرونده و گزارش وزارت اطلاعات، اقاریر متهم، اعترافات متهمان دیگر پرونده علیه متهم شارمهد در انجام عملیاتها، شکایت اولیای دم شهدای حسینیه شیراز، شکایت شکات مجروح شده در حادثه تروریستی حسینیه شیراز؛ مستند به مواد قانونی ۲۸۶، ۲۹۰، ۱۹۶ و ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری، کیفرخواست متهم قرائت شد.
قاضی ابوالقاسم صلواتی ضمن اعلام ختم این جلسه از دادگاه، گفت: با توجه به اتمام قرائت کیفرخواست متهم جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر توسط نماینده دادستان، ختم این جلسه را اعلام کرده و متعاقباً جلسه بعدی با حضور اولیای دم شهدای حسینیه شیراز، شکات و متهم برگزار خواهد شد تا ضمن دریافت شکایات اولیای دم دفاعیات متهم نیز در جلسه دادگاه مطرح شود.
قاضی صلواتی ضمن اعلام ختم جلسه عنوان کرد: زمان جلسه بعدی دادگاه متعاقباً اعلام خواهد شد.
تندر یکی از گروههای تروریستی و ضد انقلاب است که در جریان گروههای معاند و طرفداران رژیم پهلوی فعالیت میکند.
برخی کارشناسان سابقه تاسیس این گروه را در سالهای نخست دهه ۸۰ و یا به طور دقیقتر سال ۱۳۸۳ میدانند. نام دقیقتر این گروه انجمن پادشاهی ایران (تندر) است که طبق اطلاعات در دسترس فتحالله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند در سالهای نخست تأسیس این گروه و تا سال ۱۳۸۵ سرکردگی آن را برعهده داشت. پس از او جمشید شارمهد در همان سال مسئولیت آن را برعهده گرفت.
شنبه یازدهم مرداد ۹۹ خبری در رسانهها منتشر شد که حاکی از دستگیری جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر توسط وزارت اطلاعات بود. در پرونده این گروه جنایتهای بسیاری مانند بمب گذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز مشاهده میشود که در این میان بمب گذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز حادثهای خون بار است که افراد بی گناه بسیاری در آن به شهادت رسیدند./ایرنا
/ایرنا