رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

جزییات تازه از نحوه فعالیت بازار متشکل ارزی

مدیرعامل بازار متشکل ارزی در جمع مدیران و کارکنان بخش ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران جزییات تازه‌ای از نحوه فعالیت این بازار را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۰۲ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 23
کد خبر: ۱۴۳۷۰

به گزارش راهبرد معاصر ، محمود شکسته‌بند امروز در نشستی با حضور معاون امور ارزی و بین‌الملل، جمعی از مدیران امور و نیز کارکنان بانک گفت: سامانه اصلی این بازار به سامانه‌های بانک‌ها، صرافی‌ها و چند بخش مختلف در بانک مرکزی متصل است، به‌طوری که کوچک‌ترین ایراد می‌تواند همه فعالیت‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، به همین دلیل افزایش دقت سامانه در اولویت است.

 

وی با بیان اینکه راه‌اندازی این بازار، «تهران» را به پایتخت ارزی کشور تبدیل خواهد کرد، افزود: در حال حاضر نرخ ارز در کشور ما بر اساس نرخ سلیمانیه، دوبی، استانبول و هرات تعیین می‌شود، در حالی که این روند قابل ادامه یافتن نیست.

 

شکسته‌بند با تأکید بر این‌که نرخ ارز در بازارهای خارج از کشور حدود ساعت 11 ظهر مشخص می‌شود، گفت: بازار متشکل ارزی این امکان را ایجاد می‌کند که ساعت نه صبح هر روز، نرخ متوسط مشخص و معاملات بر اساس آن انجام شود.

 

شفاف‌سازی و امنیت بازار ارز

مدیرعامل بازار متشکل ارزی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از نرخ‌های ارائه‌شده برای ارز، غیرواقعی و مبتنی بر دادوستدهایی است که هرگز انجام نشده، اظهار داشت: بازار متشکل ارزی، نرخ را بر اساس معاملات واقعی مشخص می‌کند، به‌طوری که تعداد و قیمت ارز مبادله‌شده به‌صورت رسمی ثبت می‌شود.

وی پیاده‌سازی این سازوکار را روشی مناسب برای کشف قیمت ارز دانست و خاطرنشان کرد: نرخ موزون متوسط کشف‌شده در این بازار، عددی است که مبنای معاملات قرار می‌گیرد و حداکثر نوسان در نظر گرفته‌شده برای آن نیز 3 درصد است.

 

شکسته‌بند، راه‌اندازی این بازار را پایانی بر فعالیت صرافی‌ها با دو یا چند دفتر یا حساب‌های متعدد بانکی به نام اقوام صاحبان صرافی دانست و ادامه داد: اکنون میان خریداران و فروشندگان ارز برای دریافت مبلغ مورد معامله نگرانی وجود دارد، اما بازار متشکل ارزی این دغدغه را برطرف و به‌نیابت از طرفین معامله، پول را به حساب آنها واریز می‌کند.

 

بازار متشکل ارزی مبتنی بر اسکناس است

وی با تأکید بر این که بازار متشکل ارزی مبتنی بر اسکناس است، گفت که بانک‌ها اسکناس ارز را از صرافی‌ها دریافت می‌کنند و در صورت اعلام نیاز آنها، اسکناس را نیز برمی‌گردانند. به‌گفته شکسته‌بند، این موضوع تضمین شده و بانک‌ها موظف هستند همه نیاز صراف‌ها به اسکناس را به‌صورت لحظه‌ای تأمین کنند.

مدیرعامل بازار متشکل ارزی با اشاره به این که هر صراف موظف است یک حساب مبتنی بر دلار، یک حساب مبتنی بر یورو و یک حساب مبتنی بر ریال در بانک مورد نظرش افتتاح کند، ادامه داد: صراف به ما وکالت می‌دهد که از حساب‌های او به‌اندازه معامله ثبت‌شده در سامانه، برداشت و به حساب طرف دوم معامله واریز کنیم.

 

وی همچنین اعلام کرد: تاکنون حدود 70 صرافی حق عضویت خود در این بازار را پرداخت کرده‌اند، اما چشم‌انداز واقعی، حضور 600 صرافی در این بازار است. در این سامانه، حراج ناپیوسته ارز از ساعت نه تا 10 صبح برگزار می‌شود و پس از آن نیز حراج پیوسته عملیاتی خواهد شد و در نهایت بازار در ساعت 14 و 30 دقیقه بسته می‌شود.

 

به‌گفته وی، مسئله پول‌رسانی بانک‌ها در جریان فعالیت این بازار بسیار اهمیت دارد، به‌طوری که تأخیر در آن می‌تواند بازار را تحت تأثیر قرار دهد و یا اطمینان به آن را کم کند، بنابراین بانک‌ها باید تلاش کنند همواره نیاز ارزی مشتریان خود را تأمین کنند.

 

مدیرعامل بازار متشکل ارزی همچنین اعلام کرد: خودپردازهای ارزی، به‌زودی برای تأمین اسکناس مشتریان راه‌اندازی می‌شوند.

شکسته‌بند در پاسخ به این سؤال که آیا با راه‌اندازی بازار متشکل ارزی، سامانه نیما حذف خواهد شد یا خیر، گفت: این دو بازار در کوتاه‌مدت به‌صورت موازی حرکت می‌کنند، اما در نهایت طبیعی است که یکی شوند.

 

وی همچنین با اعلام این که بانک ملی ایران به‌عنوان نخستین بانک برای افتتاح حساب توسط صرافی‌ها مشخص شده است، گفت: تا پایان تیر ماه، سه بانک دیگر نیز معرفی خواهند شد و سپس در یک روند مشخص، سایر بانک‌ها به این مجموعه افزوده می‌شوند.

 

بانک ملی ایران با همه توان وارد می‌شود

معاون امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران نیز در این نشست با ابراز این که اراده بانک مرکزی برای شفاف‌سازی بازار ارز جدی است، گفت: بانک ملی ایران نیز در این راه با همه توان وارد می‌شود.

محسن امین زارع با اشاره به اینکه سال‌هاست نظام بانکی به‌دنبال سازوکاری برای قیمت‌گذاری ارز است، اضافه کرد: خوشبختانه با تدبیر بانک مرکزی، این سازوکار مشخص شده و به‌زودی عملیاتی می‌شود.

 

وی با تأکید بر اینکه بانک ملی ایران، بازوی توانمند بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز است، گفت: مجموع تراکنش صرافی ملی ایران، معادل تراکنش‌های کل صرافی‌های دیگر است.

معاون امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران، امکانات این بانک در حوزه ارزی را بسیار قابل توجه و کم‌نظیر خواند و ادامه داد: پول‌رسانی بانک ملی ایران نیز بسیار ضابطه‌مند است، به‌طوری که در لحظه می‌تواند نیاز مشتریان را برطرف کند.

منبع : فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار