نقدینگی در کشور رکورد زد-راهبرد معاصر
اتحادیه نانوایان: قیمت نان سنگک با آرد یارانه‌ای بدون کنجد ۵ هزار تومان و با کنجد ۱۰ هزار تومان تعیین شده است «فرود عسگری» سرپرست گمرک ایران شد عبدالناصر همتی: پیگیر تعلیق اقدام تقابلی اف. ای. تی. اف براساس منافع ملی هستیم مدیرعامل مرکز مبادله: ربع سکه‌های ۱۴۰۳ به بازار می‌آید فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود آخرین وضعیت برگزاری مجامع سهام عدالت مشخص شد سهمیه سوخت این گروه از خودرو‌ها قطع می‌شود تعرفه جدید واردات گوشی اپل اعلام شد زمان دقیق عرضه سکه ضرب ۱۴۰۳ اعلام شد نیم سکه در آستانه ۳۰ میلیونی شدن | صعود دوباره قیمت سکه و طلا در بازار برای این افراد سود سهام عدالت ویژه واریز می‌شود + توضیحات عبدالناصر همتی ۷ هزار و ۸۰۰ سکه طلا فروخته شد | حراج بعدی دوشنبه ۱۴ آبان

نقدینگی در کشور رکورد زد

آمارهای بانک مرکزی نشان داد کل نقدینگی خرداد ماه امسال به ۵ هزار و ۱۰۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 25
کد خبر: ۱۴۴۰۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ روند شاخص های کلان اقتصادی در خرداد ماه تقریبا نزولی بوده است. در این میان مهمترین کاهش در آمار پایه پولی رخ داده که رشد ماهانه آن منفی شده و این شاخص را در مقایسه با ماه قبل خود تقریبا ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان کاهش داده است.

 

این در حالی است که رشد نقدینگی سیری صعودی را در بعد ماهانه ثبت کرده است. این رشد در سومین ماه امسال برابر با ۳٫۳ درصد ثبت شده که رشد بالایی به حساب می آید.


اما آن چه در بررسی نقدینگی از اهمیت بالاتری برخوردار است روند اجزای سازنده آن در اقتصاد است. این اجزا پول و شبه پول بوده که آمارها نشان می دهند سهم پول از این شاخص در یک مسیر صعودی قرار داشته و اکنون به بالاترین سطح خود در بازه ده ساله رسیده است.

 

به طور کلی اقتصادادانان اعتقاددارند رشد پول نمادی از انتظارات تورمی در حال بوده و شبه پول علامتی از این انتظارات در آینده است. یعنی زمانی که سهم پول افزایش پیدا می کند افراد نسبت به حال بدبین هستند و زمانی که شبه پول رشد داشته باشد این بدبینی نسبت به آینده بیشتر بوده و نسبت به حال خوش بینی بی.

 

به همین علت بیان مرز صحیح میان این دو متغیر یکی از ضروریات برای سیاست گذار است. چرا که این مرز مانند راداری بوده که هر چه سیاست گذار درست تر رصد کند سیاست های کلان را بهتر تدوین خواهد کرد. در غیر این صورت به ناچار درکنار ناملایمات دیگر، سیاست گذار نیز در مسیر کور به راه خود ادامه خواهد داد./ اقتصاد نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار