جنگ خاموش تل‌آویو علیه تهران-راهبرد معاصر
لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟ واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم واکنش دولت ونزوئلا بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شیخ نعیم قاسم: «میدان نبرد» تنها تعیین‌کننده سرنوشت جنگ است هریس در تماسی پیروزی ترامپ را تبریک گفت و شکست خود را اعلام کرد حزب‌ الله لبنان از موشک نقطه زن «فاتح ۱۱۰» رونمایی کرد رسانه عبری: پیروزی ترامپ ضامن چراغ سبز برای نتانیاهو نیست بازتاب پیروزی دونالد ترامپ در رسانه‌های آمریکا

جنگ خاموش تل‌آویو علیه تهران

روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به دستگیری چند روز پیش اعضای یک تیم تروریستی موساد در ایران، از افزایش انگیزه‌های تل‌آویو برای تشدید جنگ خاموش علیه تهران و موفقیت ایران در به دست‌گرفتن مجدد ابتکار عمل در مقابل آن نوشت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 28
کد خبر: ۱۴۴۵۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  چند روز پیش بود که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران از دستگیری «شبکه‌ای از عوامل موساد» که قصد بمب‌گذاری یک مکان حساس در استان اصفهان را داشت، خبر داد و سپس با صدور بیانیه‌ای جزئیات بیشتری از این تروریست‌ها ارائه کرد.

 

در بیانیه وزارت اطلاعات آماده است که هدف این تروریست‌های وابسته به رژیم صهیونیستی، انفجار یک مرکز صنایع حساس دفاعی کشور بود و طراحان این حمله تروریستی، متناسب با اهمیت و حساسیت مرکز مورد نظر، پیچیده‌ترین شیوه‌های ترکیبی برای شناسایی جغرافیای هدف و تخریب وسیع آن را تدارک دیده بودند. 

 

گفته می‌شود که دستگیری این افراد در حالی انجام شد که «حتی مواد منفجره شدید الانفجار نیز از سوی این گروه در محل مورد نظر کار گذاشته شده و تنها چند ساعت به اجرای مرحله نهایی عملیات تروریستی آنها زمان باقی بود».

 

جنگ خاموش میان تل‌آویو و تهران

روزنامه لبنانی الاخبار با انتشار یادداشتی در این خصوص نوشت که با اعلام بازداشت عوامل موساد در خاک ایران که قصد داشتند یک مرکز حساس را در استان اصفهان، منفجر کنند، به نظر می‌رسد که جنگ خاموش میان رژیم صهیونیستی و ایران همچنان ادامه دارد. به ویژه با توجه به این‌که مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران به بن بست دیگری رسیده است. اگرچه تهران توانست این عملیات را خنثی کند، اما رژیم صهیونیستی برای پیشبرد روند هدف قرار دادن مکان‌های حساس - به صورت بی سر و صدا - عزم خود را جزم کرده است به ویژه که این اقدام هزینه کمتری در مقایسه با جنگ مستقیم دارد و موثرترین راه برای محدود کردن توانایی‌های «دشمن» آن محسوب می‌شود.

 

در این یادداشت آمده است: «در حالی که مذاکرات با هدف احیای توافق هسته‌ای ایران به بن بست جدیدی رسیده، تقابل امنیتی و نظامی ایران و اسرائیل روز به روز در حال تشدید است و مسیر جدیدی را در پیش می‌گیرد. در همین زمینه، تهران اخیراً از دستگیری "شبکه‌ای از عوامل موساد" در کشور خبر داد که قصد "منفجر کردن یک سایت حساس در استان اصفهان" را داشت. اگرچه نام این سایت اعلام نشده است، اما تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم در نطنز و مرکز فرآوری اورانیوم در اصفهان از مراکز مهم و حساس این استان محسوب می‌شوند. با توجه به سابقه خرابکاری اسرائیل علیه تاسیسات نظامی و هسته‌ای ایران، به احتمال زیاد یکی از این سایت‌ها هدف بوده است. ایران اطلاعاتی در مورد ملیت یا شمار [تروریست‌های مذکور] ارائه نکرد اما در عین حال تاکید کرد که این عوامل از منطقه کردستان عراق وارد کشور شده‌اند و مواد منفجره قوی از سوی این گروه در محل مورد نظر کار گذاشته شده بود و تنها چند ساعت به اجرای مرحله نهایی عملیات تروریستی آنها زمان باقی بود».

 

نویسنده در ادامه تصریح می‌کند: «تا‌کنون بارها در سایت‌های نظامی و هسته‌ای ایران عملیات‌های خرابکارانه صورت گرفته که اغلب آن‌ها به اسرائیل نسبت داده شده است. با این حال تل آویو هرگز دخالت خود در هیچ یک از این خرابکاری‌ها را تایید یا رد نکرده است. در مقابل، خرابکاری‌ها و حملات سایبری متعددی علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفته که گفته می‌شود، اقدامی تلافی‌جویانه از سوی جمهوری اسلامی ایران است که خبر آخرین مورد آن در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، منتشر شد که نوشت هکرهای ایرانی علیه شماری از وب‌سایت‌های موسسات و نهادهای اسرائیل حمله کرده‌اند».

 

به اعتقاد نگارنده، تل آویو طراحی عملیات خرابکارانه در ایران - از جمله بمب گذاری و حملات سایبری علیه تاسیسات حساس نظامی و هسته‌ای این کشور - را در دستور کار خود قرار داده است و به نظر می رسد که چنین اقداماتی را عملی‌تر از حمله نظامی پرهزینه می داند، هرچند که همچنان در رسانه‌ها بر طبل جنگ می‌کوبد . به عنوان مثال، «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی چندی پیش گفت که جنگ با ایران، آخرین گزینه است و ابراز امیدواری کرد که در صورت لزوم، آمریکا از چنین گزینه‌ای حمایت کند.

 

ایران ابتکار عمل را به دست می‌گیرد

در ادامه این یادداشت آمده است که در مقابل به نظر می‌رسد که ایران پس از چندین بمب‌گذاری و عملیات خرابکارانه علیه تاسیسات نظامی و هسته‌ای در کشور، به سمت بهبود عملکرد نیروهای امنیتی خود برای محدود کردن تکرار چنین حوادثی حرکت کند. هرچند روزنامه دولتی «ایران» چند روز پیش از «شکست مدل خرابکاری» با این استدلال که «اقدامات تضمین کننده تقویت امنیت در داخل ایران به موازات موفقیت در عرصه دیپلماسی در منطقه، از توانمندی‌های رژیم صهیونیستی کاست و مصونیت امنیتی را با حاشیه قابل اعتمادی افزایش داد» نوشت.

 

روزنامه ایران همچنین نوشت که «نظارت امنیتی و اطلاعاتی بر تمامی مناطق حیاتی رژیم صهیونیستی به حدی رسیده است که امکان وارد کردن خسارات ویرانگر به هر نقطه از این رژیم وجود دارد».

 

افزایش انگیزه‌های تل‌آویو برای خرابکاری در ایران

الاخبار نوشت که به موازات این امر، شانس احیای توافق هسته‌ای روز به روز کاهش می یابد، در حالی که ایران به سرعت به سمت ثبت پیشرفت در برنامه هسته‌ای خود حرکت می‌کند. در چنین شرایطی، انگیزه‌های اسرائیل که همواره نگران تبدیل «دشمن» خود به یک کشور هسته‌ای است، برای انجام عملیات خرابکارانه افزایش یافت. اخیراً «کمال خرازی» مشاور رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، از توانایی‌های فنی ایران برای افزایش درجه غنی‌سازی اورانیوم تا ۹۰ درصد و آمادگی کشورش برای هدف قرار دادن عمق راهبردی اسرائیل در صورت هدف قرار گرفتن تاسیسات حساس ایران صحبت کرد. چند ساعت پس از این اظهارات، «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش اسرائیل، ضرورت آمادگی این نهاد برای مقابله با گسترش برنامه هسته‌ای ایران را ضروری دانست و گفت که ارتش رژیم صهیونیستی به‌طور جدی خود را برای حمله به جمهوری اسلامی و برخورد با هر شرایط و تحول اضطراری آماده می‌کند.

 

بنا بر این یادداشت، برخی تحلیلگران می‌گویند که هدف مقامات ایرانی از بیان چنین اظهاراتی، ابراز واکنش به امضای «اعلامیه قدس» در سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به منطقه و برجسته ساختن قدرت بازدارندگی ایران است. ارزیابی‌های رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بیانگر سردرگمی اسرائیل در قبال اعتراف ایران از دستیابی به توانمندی‌های فنی بالا در بخش هسته‌ای است. نقطه نظرات برخی از اعضای احزاب مخالف در داخل رژیم صهیونیستی که می‌گویند سفر بایدن بیهوده بود، برداشت این دسته از تحلیلگران را تقویت می‌کند.

 

اعلامیه قدس؛ طرح جایگزین آمریکا در صورت شکست مذاکرات

به اعتقاد نگارنده اظهارات تهدیدآمیز کوخاوی با تأکید بر « عدم فوریت زمانی» برای حمله نظامی علیه ایران، به ویژه با توجه به سخنان صریح رئیس جمهور آمریکا در فلسطین اشغالی که گفت قصد دارد به تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای توافق هسته‌ای ادامه دهد، با واژه «احتمال» تکمیل شد. بر این اساس برخی تحلیلگران می‌گویند که امضای بیانیه قدس و ارائه پروژه ایجاد ائتلاف پدافند هوایی منطقه‌ای علیه ایران، بخشی از طرح جایگزین آمریکا در صورت شکست مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای است که در حال حاضر به عنوان یک فوریت عملیاتی و اجرایی نمی‌شود بلکه بیشتر با هدف فشار علیه ایران به منظور پیشبرد مذاکرات طرح می‌شود. اما به نظر می رسد در عین حال، تل آویو، راهبرد عملیات مخفی و انجام حملات محدود علیه تأسیسات نظامی و هسته ای ایران را به صورت تدریجی و کم هزینه ادامه خواهد داد.

 


پیشنهاد اروپا برای حل و فصل توافق هسته‌ای

در بخش دیگری از این یادداشت به جدیدترین تحولات مربوط به پیشنهاد اتحادیه اروپا برای حل و فصل امور مربوط به توافق با ایران، آمده است: « "جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روزگذشته پیش نویس طرح حل و فصل برنامه هسته‌ای ایران را پیشنهاد کرد و از طرف‌های شرکت کننده در مذاکرات وین خواست آن را بپذیرند تا از آن‌چه وی به عنوان "بحران جدی" یاد کرد، جلوگیری شود. در مقاله ای که در روزنامه بریتانیایی، فایننشال تایمز منتشر شد، بورل نوشت که متن پیشنهادی "توافق کاملی نیست"، اما " بهترین توافق ممکن است که من به عنوان تسهیل کننده مذاکرات، آن را امکان پذیر می دانم". وی با اشاره به این‌که راه حل پیشنهادیش "تمام عناصر اساسی را مورد توجه قرار می‌دهد و شامل مصالحه‌هایی است که به سختی توسط همه طرف‌ها به دست آمده است" هشدار داد که در صورت رد شدن، "در خطر یک بحران جدی هسته‌ای هستیم"».

 

پس از آن بود که «علی باقری» مذاکره کننده ارشد ایران طی پستی در توئیتر به این پیشنهاد واکنش نشان داد و نوشت: «هماهنگ کننده (جوزپ بورل) ایده‌های خود را برای جمع بندی مذاکرات ارائه کرده است. ما نیز ایده‌هایی برای جمع بندی مذاکرات، هم از لحاظ شکلی و هم محتوایی داریم که به اشتراک گذاشته خواهد شد».

 

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مشابه گفت که واشنگتن در حال بررسی «پیش‌نویس تفاهم‌نامه» ارائه شده از سوی بورل است و مستقیما به اتحادیه اروپا پاسخ خواهد داد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار