گزارش سفر رئیس‌جمهور به پایتخت تاریخ و تمدن ایران-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

گزارش سفر رئیس‌جمهور به پایتخت تاریخ و تمدن ایران

استان همدان مقصد سی‌اُمین سفر استانی رئیس جمهور بود، استانی که مرکز آن یعنی شهر همدان را پایتخت تاریخ و تمدن ایران می‌دانند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 29
کد خبر: ۱۴۴۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان صبح پنجشنبه 6 مرداد در سی‌اُمین سفر استانی خود وارد همدان شد. شهری که آن را پایتخت تاریخ و تمدن ایران می‌دانند و زادگاه مشاهیری همچون ابوعلی‌سینا دانشمند برجسته و باباطاهر شاعر شناخته شده است.

 رئیس جمهور در ابتدای ورود به استان همدان؛ این استان را مهد عالمان، حکیمان، شاعران و فرزانگان بسیار دانست. او همچنین به ظرفیت‌های کشاورزی، گردشگری و معادن این استان نیز اشاره ویژه‌ای داشت.

 

 

* کشاورزی، گردشگری و معدن نماد ظرفیت‌های همدان هستند

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به همدان؛ آن را استانی تاریخی و تمدنی برشمرد و گفت: استان همدان یادآور رشادت‌های بسیار رزمندگان در دفاع مقدس است. تقدیم ۸ هزار شهید و بیش از ۲۷ هزار جانباز و ایثارگر برای بنده و دولت باعث افتخار است.

رئیس جمهور با بیان اینکه استان همدان مهد عالمان، حکیمان، شاعران و فرزانگان بسیاری است، خاطرنشان کرد: نه فقط خود همدان بلکه کشورمان و جهان اسلام در ادوار مختلف تاریخ از این فرهیختگان فیض برده اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های منطقه تصریح کرد: کشاورزی، گردشگری و معدن نماد ظرفیت‌های استان هستند، منتها بهره‌برداری مناسب از این ظرفیت‌ها با یک موانع و مشکلاتی مواجه است. اما با وجود ظرفیت عظیم نیروی انسانی، کارآمد، جوان و تحصیل‌کرده در استان همدان بسیاری از این مشکلات قابل حل است.

رئیس جمهور اولویت سفرش را بررسی مسائل و مشکلات استان برشمرد و تاکید کرد: در شورای اداری تصمیمات و گام‌های موثری برای حل مشکلات مردم برخواهیم داشت.

اولین مقصد رئیس جمهور پس از ورود به همدان حضور در پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان بود. او در این بازدید علاوه بر سان‌دیدن از یگان‌های حاضر و خلبانان، دستاوردهای جدیدی را هم رونمایی کرد.

 

 

* رونمایی رئیس‌جمهور از دو دستاورد نیروی هوایی ارتش/ رئیسی: متخصصان بدون کارشناسان خارجی صنایع دفاعی را تا مرز خودکفایی پیش بردند

آیت‌الله رئیسی پس از ورود به همدان به پایگاه شکاری شهید نوژه رفت و ضمن سان دیدن از یگان های حاضر و خلبانان F۴ این پایگاه، از دو دستاورد دفاعی نیروی هوایی ارتش رونمایی کرد.

وی در جمع افسران و خانواده‌های آن‌ها در پایگاه نوژه با بیان اینکه این پایگاه در دفاع مقدس خیلی خوب درخشید، گفت: هوشیاری پایگاه نوژه، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی در جهت خنثی‌سازی توطئه‌ها و فتنه‌ها علیه انقلاب اسلامی بود.

رئیس جمهور بیان داشت: خلبانان سرافراز این پایگاه با شجاعت و خطرکردن در عرصه‌های مختلف پشتیبان بزرگی در دفاع مقدس بودند. یکی از دلخوشی‌های رزمندگان در جبهه‌های دفاع مقدس، پس از توکل به خداوند، پشتیبانی از آن‌ها، به‌ویژه از پایگاه نوژه بود.

وی با گرامیداشت یاد شهیدان این استان به ویژه شهید همدانی، گفت:‌ در دنیایی که خیلی‌ها برای تبلیغات و بلندآوازگی هزینه‌های کلان می‌کنند، نام ائمه اطهار و شهدا، با عنایت خداوند و محبتی که در دل مردم نسبت به آن‌ها وجود دارد، همیشه بر سرزبان‌هاست.

رئیس جمهور همچنین با گرامیداشت یاد شهدای ارتش همچون شهیدان قرنی، بابایی، صیاد شیرازی و خلبانان شهید ارتش، اظهار داشت: شهدا بلندآوازه بودند و خداوند دل‌ها را متوجه آن‌ها کرد.

 

 

رئیسی با ابراز خرسندی از بازسازی دقیق نیروهای مسلح پس از پایان جنگ، تصریح کرد: حقیقتاً با درایت فرمانده کل قوا، پس از سال‌های دفاع مقدس نیروهای مسلح دوباره به خوبی بازسازی و برای دفاع از کیان ایران اسلامی آماده شدند. نکته مهم در این روند این بود که این آماده‌سازی بدون نیاز به کارشناسان خارجی و با تکیه بر توان متخصصین و نخبگان نیروهای مسلح انجام شد که روی پای خود ایستادند و صنایع دفاعی را تا مرز خودکفایی پیش بردند.

وی با اشاره به اقدامات فنی و تخصصی انجام شده در پایگاه نوژه اظهار داشت: این اقدامات در جهت خودکفایی کشور است. با وجود اینکه بیشترین تحریم و تهدید در حوزه‌هایی چون صنعت دفاعی و انرژی اتمی است، بیشترین پیشرفت را نیز در این دو حوزه شاهد هستیم و معلوم می‌شود نیروهای مسلح نه فقط تحریم را دور زدند، بلکه تحریم‌ها را خنثی کردند.

رئیس جمهور با اشاره به ویژگی‌های پایگاه نوژه در دوران انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و در زمان بازسازی نظامی پس از جنگ تحمیلی گفت: پرنده‌های این پایگاه باید همیشه آماده پرواز باشند. نقاطی که به هر شکل تهدید کننده نظام و کشور ما هستند بدانند که از نگاه تیزبین نیروهای مسلح ما خارج نیستند.

رئیسی با بیان اینکه پیشرفت‌های نظامی باعث تولید قدرت در کشور شده است، خاطر نشان کرد: دشمن تحرکات و آمادگی نیروهای مسلح را رصد می‌کند و نه اینکه نخواهد علیه ما اقدامی انجام دهد، بلکه نمی‌تواند این کار را انجام دهد، زیرا در نیروهای مسلح ما توانایی، حضور به موقع و اراده وجود دارد.

وی تأکید کرد: فرمانده معظم کل قوا و ما به عنوان دولت بارها اعلام کرده‌ایم؛ هر کسی را که بخواهد تعرضی به کشور داشته باشد، شدیدا پشیمان خواهیم کرد.

 

 

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت حضور نیروهای مسلح در آب‌های آزاد و بین‌المللی، این اقدام را امنیت‌آفرین و قدرت‌آفرین برشمرد.

وی با تقدیر از خانواده کارکنان حاضر در پایگاه نوژه تصریح کرد: سهم زیادی از موفقیت افسران و کارکنان این پایگاه مدیون حمایت‌های خانواده‌های آن‌هاست.

رئیسی با اشاره به نقش نیروهای مسلح در رفع مشکلات مردم، اظهار داشت: امروز در کشور جنگ نداریم، اما ارتش و سپاه در سیل و زلزله و کرونا به مردم خدمت می‌کنند؛ امروز ارتش و سپاه در کنار مردم هستند.

دومین مقصد رئیسی روستای کُردآباد از توابع شهرستان کبودرآهنگ در نزدیکی پایگاه هوایی شهید نوژه بود. رئیس جمهور در جمع مردم این روستا، هدف دولت را حمایت از تولید اعلام کرد و گفت که در حوزه دریافت مالیات مبنا اعتماد به کسبه و اصناف است.

 

 

 

* رئیس جمهور: نظام مالیاتی ما باید به‌گونه‌ای بازآرایی شود که فرار مالیاتی به حداقل برسد

آیت‌الله رئیسی در روستای کردآباد از توابع شهرستان کبودرآهنگ، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مردم این روستا، گفت: امروز مهم‌ترین راهکار رونق اقتصاد ملی و غلبه بر مشکلات اقتصادی تولید است؛ این یعنی هر کسی در جهت گسترش تولید در کشور تلاش کند، مردم را امیدوار و دشمن را ناامید کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بدخواهان کشور دوست ندارند، تولید و اقتصاد ملی ما رونق یابد، افزود: امروز مسئولیت همه ما این است که تمام ظرفیت‌های موجود در کشور در حوزه‌های مختلف، از جمله در حوزه منابع انسانی را به سمت تقویت بنگاه‌های تولیدی و افزایش تولید دانش‌بنیان جهت‌دهی کنیم.

وی در ادامه ساماندهی نظام مالیاتی کشور را از جمله پیش‌نیازهای تحقق اهداف و اولویت‌های کشور در حوزه اقتصاد دانست و با تاکید بر اعتماد دولت سیزدهم به کسبه و اصناف در حوزه مالیات‌ستانی، گفت: بحث مالیات برای دولت و فعالان اقتصادی یک تکلیف قانونی است اما حتماً در حوزه اظهارات کسبه و تولیدکنندگان برای دولت مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد. چرا که مبنای ما اعتماد به اصناف و کسبه است که سربازان کشور در حوزه اقتصاد به شمار می‌آیند.

رئیسی با تأکید بر اینکه مالیات باید عادلانه باشد، گفت: در عین حال که نظام مالیاتی ما باید چنان بازآرایی شود که فرار مالیاتی به حداقل برسد، باید حرف کسی که به درستی مالیات خود را اظهار می‌کند باید مورد قبول قرار گیرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نکات مطرح شده از سوی مردم درباره جاده‌های روستایی، بر رفع مشکل جاده‌های حادثه‌خیز در کشور تاکید و تصریح کرد: جاده‌هایی که به عنوان نقاط حادثه‌خیز شناخته می‌شوند، در اولویت اصلاح قرار دارند. مسأله جان انسان‌ها در اولویت است و باید در اسرع وقت نقاط حادثه‌خیز اصلاح شود.

رئیس جمهور تأکید کرد: همه مشکلات و مسائل استان همدان را نمی‌توانیم در این سفر رفع کنیم، اما اولویت‌ها و مسائل اصلی را پیگیری خواهیم کرد. با اراده شما مردم و حمایت های دولت بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

رئیسی در ادامه حضور خود در روستای کردآباد با خانواده شهدای این روستا دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس جمهور همچنین با حضور در تعدادی از واحدهای تولیدی این روستا از نزدیک در جریان مسایل و پیشنهادات تولیدکنندگان قرار گرفت.

مقصد بعدی آیت‌الله رئیسی در سفر به همدان حضور در جمع مردم کبودرآهنگ بود. وی در این اجتماع بر اصلاح و بهبود مدیریت منابع آبی با هدف سازگاری با کم‌آبی تاکید کرد. 

رئیس جمهور همچنین تلاش‌های آحاد مختلف مردم در جایگاه‌های مختلف را برای کشورمان قدرت‌آفرین دانست.

 

 

* حضور رئیس جمهور در اجتماع مردم کبودرآهنگ/ رئیسی: اعتبارات خوبی برای ایجاد اشتغال به ویژه در حوزه روستایی درنظر گرفته‌ایم

آیت‌الله رئیسی صبح امروز پنجشنبه در ادامه برنامه‌های سفر دولت مردمی به استان همدان، در اجتماع مردم شهرستان کبودرآهنگ، به خانواده‌های قریب به ۷۰۰ شهید این شهرستان، مردان متدین و انقلابی و زنان تاریخ‌ساز و جوانان بابصیرت این شهرستان ادای احترام کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه کبودرآهنگ در تاریخ خود هم سابقه مبارزه و ایستادگی در مقابل رژیم ستمشاهی را دارد، هم سابقه همراهی با امام عظیم‌الشأن، هم کارنامه درخشانی در دفاع مقدس و هم سابقه ایستادگی در مقاطع مختلف تاریخ انقلاب اسلامی افزود: اهالی کبودرآهنگ مؤمن، انقلابی، ولایی هستند و برای من افتخاری است که در جمع این مردم هستم.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مؤلفه قدرت و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مردم متدین حاضر در صحنه هستند، اظهار داشت: به نیروهای نظامی، قدرت تسلیحاتی و نظامی کشور افتخار می‌کنیم، اما باید بدانیم که آنچه دشمن را از تعرض به این کشور بازداشته مردم متدین و ولایتمدار حاضر در صحنه است.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه آنچه امروز در دنیا شاهد هستیم، جنگ اراده‌هاست، اظهار داشت: اراده دشمن آن است که ملت ایران با وجود همه آرمان‌ها و ارزش‌هایی که به آن معتقد است، راه انقلاب و ارزش‌ها و شهیدان را ادامه ندهد. در مقابل ملت ما اراده کرده با وجود همه تهدیدها و تحریم‌ها، با قوت این مسیر را ادامه دهد و با تکیه بر شعار ما می‌توانیم هیچ تحریم و تهدیدی را مانعی پیش پای خود نداند.

وی اعتراف رسمی آمریکا به شکست مفتضحانه سیاست فشار حداکثری در برابر ملت ایران را یک پیروزی بزرگ برای کشورمان دانست و تصریح کرد: به عنوان خدمتگزاران شما مردم وظیفه خودمان می‌دانیم به تبعیت از مقتدای بصیرت‌آفرین‌مان و به خواست ملت بزرگ ایران، ایستادگی و مقاومت را در مقابل زیاده‌خواهان، سلطه‌گران و نظام سلطه در دستور کار خود قرار دهیم و به هیچ عنوان از مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران عقب‌نشینی نکنیم.

 

 

 

رئیسی خاطرنشان کرد: تلاش‌های آحاد مختلف مردم برای کشور تولید قدرت و اقتدار می‌کند؛ چه آن عزیزی عضو نیروهای مسلح که برای حفاظت از کیان این مرز و بوم تلاش می‌کند و چه کشاورز عزیزی که در بر سر زمین خود زیر تابش آفتاب، در راستای تامین امنیت غذایی کشور می‌کوشد. امروز همه وظیفه داریم که در سال تولید، در جهت تولید بیشتر و برتر و با کیفیت‌تر در راستای افزایش قدرت کشور تلاش کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به سخنان امام جمعه و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درباره مشکلات منطقه گفت: دغدغه اول مطرح شده مربوط به کشاورزی بود و کشاورزی در این شهرستان باید رونق بیشتر پیدا کند، اما در مساله تامین آب مشکلاتی وجود دارد که اصلاح و بهبود مدیریت منابع آبی می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

رئیسی همچنین اصلاح الگوی کشت را نیز از دیگر راهکارهای موثر در زمینه سازگاری با کم‌آبی دانست و افزود: همراهی مردم عامل موثری در مقابله با مشکل کم آبی است که یکی از مصادیق مهم آن اصلاح الگوی کشت است.

رئیس جمهور با اشاره به مشکلات مطرح شده درباره اراضی وقفی منطقه اظهار داشت: وقف حکم خودش را دارد، لکن با توجه به مشکلاتی که مردم دارند و در این اراضی سکونت دارند و کسب و کار راه انداخته‌اند، از سازمان اوقاف، استاندار و مسئولان مربوطه دیگر می‌خواهم هر چه سریع‌تر با تشکیل کارگروهی به این مساله در مدت حداکثر ۲ ماه رسیدگی کنند، تا اولا زندگی مردم ثبات پیدا کند و در ثانی مردم آثار سفر دولت در رفع دغدغه‌های خود را ببینند.

وی در ادامه سخنانش به موضوع راه‌های مواصلاتی منطقه و گلایه‌های مردم در این رابطه اشاره و تصریح کرد: رفع مشکل راه‌های مواصلاتی در شهرستان کبودرآهنگ و مناطق اطراف از اولویت‌های سفر است. مشکلات و مسائل کل استان همدان از قبل شناسایی و اولویت‌سنجی شده، راهکارهای رفع این مشکلات طراحی و منابع لازم در نظر گرفته شده است تا ان‌شاالله مصوبات سفر بتواند بخشی از مشکلات استان را برطرف کند.

 

 

رئیسی رفع مشکل بیکاری را از دیگر دغدغه‌های خود و دولت دانست و خاطرنشان کرد: برخی کار را صرفا نشستن پشت میز اداری می‌دانند، در وهله اول باید این ذهنیت اصلاح شود. بهترین و مفیدترین کارها را کشاورزان، دامداران، صنعتگران و صاحبان سایر حرفه‌های مشابه انجام می‌دهند. لکن دغدغه اشتغال برای جوانان دغدغه صحیحی است که مورد توجه دولت هم هست.

وی گفت: دولت اعتبارات خوبی برای ایجاد اشتغال به ویژه اشتغال روستایی در نظر گرفته که با پیگیری مجدانه مسئولین مربوطه در استان می‌تواند تا حد زیادی مشکل اشتغال را کاهش دهد.

رئیس جمهور در بخش پایانی سخنانش دلدادگی مردم این منطقه به دین و ارزش‌های انقلاب اسلامی و میثاق ایشان با شهدا را سرمایه بزرگ مردم و سرمایه فرهنگ انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: امروز دشمن دنبال این است که مردم را از هویت انقلاب اسلامی دور کند، اما پایبندی مردم و پافشاری مردم دشمن را ناامید کرده است و امیدواریم این پایبندی شما نسبت به انقلاب اسلامی و ارزش‌ها همچنان مستدام بماند.

رئیس جمهور سپس به همدان رفت و در اجتماع مردم این شهر سخنانی را ایراد کرد. وی در این اجتماع، همراهی مردم و ایستادگی آن‌ها در مقابل توطئه‌های بدخواهان را موجب افتخار دولت دانست.

* رئیسی به هگمتانه رفت/ رئیس دولت سیزدهم: تلاش ما اصلاح بسترهای فساد زا است

آیت‌الله رئیسی در برنامه بعدی از سفر خود به همدان پیش از ظهر امروز پنجشنبه در اجتماع مردم این شهر با اشاره به تعبیر رهبر انقلاب از این شهر به دارالمومنین و دار المجاهدین، ایمان به خدا و مجاهدت در راه حق را دو ویژگی بارز مردم همدان عنوان کرد و گفت: حقیقتاً همدان مهد مردان و زنان فرهیخته، فقیهان، فیلسوفان، شاعران و چهره‌های نامداری همچون عین‌القضات همدانی، بوعلی و باباطاهر و علمایی است که نه فقط در استان همدان بلکه در جهان اسلام، تأثیرگذار بوده‌اند.

رئیس جمهور ضمن گرامیداشت یاد شهدای این استان به ویژه سردار شهید همدانی و جانباز شهید میرزامحمد سلگی افزود: حقیقتا ایستادگی، مقاومت، رشادت و بصیرت مردم استان همدان در دوران دفاع مقدس، دشمن را ناامید کرد و امروز هم تکلیف همه ماست که در محضر شهیدان، خانواده معزز آن‌ها و همچنین مجاهدان و ایثارگران دِین خود را به اسلام و انقلاب ادا کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه با تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بحمدالله چهره همدان و روستاهای آن متفاوت شده، تصریح کرد: برغم همه تلاش‌های صورت گرفته اما همچنان عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد که به فضل الهی با کمک و نظارت مردم، فرهیختگان و صاحب نظران آن را جبران خواهیم کرد.

رئیسی در ادامه مسئله کم‌آبی را از جمله مشکلات استان همدان خواند و افزود: به مسئولان استان از جمله آقای استاندار ماموریت داده شده که هرچه سریع‌تر برای رفع مشکلات اولویت دار استان از جمله مسئله کم‌آبی برنامه ریزی و اقدام کنند.

 

 

وی، رونق تولید، شکوفایی صنایع و توسعه دانش‌بنیان کشاورزی را از جمله اولویت‌های مهم کشور دانست و تاکید کرد: باید واحدهای صنعتی نیمه‌تعطیل یا تعطیل هر چه سریع‌تر به چرخه تولید بازگردند چرا که فعال کردن صنایع استان و همچنین بخش‌های کشاورزی و دامداری موجب اشتغال بیشتر خواهد شد و نگرانی مردم در زمینه مشکل بیکاری را رفع خواهد کرد.

رئیس جمهور با اشاره به هدف‌گذاری مسئولان استانی برای ایجاد ۲۷ هزار شغل در استان همدان تا پایان سال جاری افزود: با توجه به اینکه مسئله بیکاری یکی از نگرانی‌های جدی ما و مردم در این استان است، از مدیران استان می‌خواهم برای ایجاد ۴۰ هزار شغل در همدان برنامه ریزی و با فعال کردن واحدهای تولیدی و همچنین توسعه کشاورزی از طریق اصلاح الگوی کشت، در راستای تحقق این هدف تلاش کنند.

وی در ادامه به مشکل مسکن زوج‌های جوان و اجاره‌نشینی در استان اشاره کرد و گفت: جهش تولید مسکن، نیاز کشور و تکلیف قانونی دولت است. در این زمینه به استاندار و وزیر راه شهرسازی تاکید کرده‌ام کار را با جدیت پیش ببرند. از طرف دیگر با توجه به آمادگی جوانان برای تشکیل تعاونی، می‌توان از ظرفیت آن‌ها نیز بهره برد و با واگذاری زمین‌های دولتی و اعطای تسهیلات، بخش قابل توجه از نیاز استان همدان در زمینه مسکن را مرتفع کرد.

رئیسی با بیان اینکه برنامه‌های دولت بدون مساعدت، همکاری و همیاری مردم موفق نخواهد بود، تاکید کرد: افتخار می‌کنیم که در مسیر حل مشکلات کشور از همراهی مردم برخورداریم، صبر و همراهی شما مردم در اصلاح نظام پرداخت یارانه ها دشمن را ناکام گذاشت و یقین داریم ایستادگی‌تان در عرصه‌های مختلف، بعد از این هم دشمن را ناکام‌تر خواهد کرد.

وی با اشاره به توصیه اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه به مردم و احترام به آن‌ها، تصریح کرد: به شما مردم عزیز همدان عرض می‌کنم همواره در دولت و در جلسات شوراهای اداری در استان‌ها تأکید کرده‌ام مردم‌داری و توجه به خواست مردم و نیاز آنها، از مهم‌ترین مسئولیت‌های دولت است و باید شعار دولت مردمی با تلاش همه مسئولان عینی و عملی پیدا کند.

رئیس‌جمهور جلب رضایت و خوشنودی مردم را جزء مهم‌ترین وظایف دولت دانست و گفت: همه تلاش دولت آن است که در مسائل اقتصادی بسترهای فساد زا را اصلاح کند، روابط ناسالم در سازمان اداری کشور را برچیند و دست رانت‌خواران و مفسدان را از معیشت مردم قطع نماید. ممکن است برخی از این اقدامات دولت ناراحت شوند اما جلب رضایت عموم مردم برای ما مهم است.

رئیسی در بخش پایانی سخنان خود حفظ هویت و اصالت تاریخی و دینی همدان را از ضرورت های مهم فرهنگی این استان عنوان کرد و افزود: استان همدان باید همواره پرچمدار ایمان و مجاهدت در راه خدا و دارالمؤمنین و دارالمجاهدین باقی بماند.

وی در ادامه توجه به ظرفیت‌های گردشگری، اقتصاد روستایی واقتصاد معدن در استان همدان را مورد تاکید قرار داد و گفت: توجه به این ظرفیت‌ها، رونق تولید و اشتغال و همچنین کاهش مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها را به همراه خواهد داشت و بر این اساس جزء اولویت‌های مهم دولت حمایت از اقتصاد گردشگری، اقتصاد روستایی و اقتصاد معدن در استان همدان است.

دیدار با ایثارگران و نخبگان جزو لاینفک سفرهای استانی رئیس جمهور است و وی در همدان نیز با این اقشار دیدار و گفت‌وگو کرد. آیت‌الله رئیسی در این دیدار با اشاره به شجاعت رزمندگان در عملیات مرصاد، از استمرار توطئه‌های جریان نفاق و و نفوذ خبر داد و از مردم و نخبگان خواست نسبت به این مسئله هوشیار باشند.

 

 

 

* رئیس‌جمهور: استفاده از توان کارشناسی نخبگان اراده جدی دولت است

آیت‌الله رئیسی در ادامه دیدارهای خود با مردم همدان با ایثارگران و نخبگان استان همدان دیدار کرد و ضمن یادآوری رشادت‌های رزمندگان اسلام در عملیات مرصاد، گفت: این ایام یادآور شهامت و شجاعت مردمی است که در مقابل صدامیان و منافقین ایستادگی کردند و حقیقتاً راه نفوذ را بر منافقین کوردل سد کردند.

رئیس جمهور با اشاره به خباثت جریان نفوذ گفت: منافقین همان سربازان استکبار بودند که می‌خواستند با جنایت خودشان، راه را برای نظام سلطه باز کنند، اما مردم جلوی آن‌ها را گرفتند.

وی با تأکید بر اینکه باید رشادت و شجاعت رزمندگان اسلام در عملیات مرصاد در یادها زنده بماند و خباثت منافقین در تاریخ ثبت شود، تصریح کرد: جریان نفاق زمان و مکان نمی‌شناسد و همواره به دنبال آن است که نقش منافقانه خود را ایفا کند. لذا نخبگان و مردم همیشه باید نسبت به این مسئله هوشیار بوده و مراقبت کنند.

رئیسی با تأکید بر اینکه از اول پیروزی انقلاب اسلامی ضربه‌هایی را که از جریان نفاق خوردیم، از کفار و ملحدین نخوردیم، اظهار داشت: آن کسانی که در مقابل اهل بیت ایستادند همین جریان نفاق بودند و باعث تأسف است که چگونه افرادی که مدعی حقوق بشر هستند مهد قاتلان و منافقین شده‌اند و اروپایی‌ها باید به این سوال پاسخ دهند چطور منافقین را در دل خود جای دادند.

وی با اشاره به تلاش‌های دولت برای حل مشکلات کشور، گفت: امروز دولت مأموریت بسیار خطیری بر عهده دارد که رمز موفقیت آن همراهی، همکاری و مشورت مردم است.

رئیس جمهور با توصیف چگونگی تحقق دولت مردمی در کشور، خاطر نشان کرد: دولت مردمی یعنی همراه مردم بودن؛ باید همواره همه دولتمردان ما در تمام سطوح خودشان را در اجتماع مردم بدانند و با مردم بویژه نخبگان مشورت کنند.

وی با تأکید بر اینکه همیشه در شوراهای اداری در استان‌ها تاکید کرده‌ام که حلقه‌های مشورتی با نخبگان داشته باشند، تصریح کرد: رمز موفقیت دولت در همه عرصه‌ها ارتباط با جریان نخبگانی است.

رئیسی با تأکید بر لزوم ایجاد نگاه تحولی برای پیشرفت امور در مقابل تنگناهای اداری و سازمانی، خاطر نشان کرد: در چهل سال اول انقلاب تجربیات ارزشمندی به دست آوردیم، اما عقب‌ماندگی‌هایی از جمله در حوزه اجرای کامل عدالت و ارتقای نظام اداری همچنان وجود دارد.

وی، بروکراسی کُند و برخی موانع در ساختار اداری کشور از جمله مشکلات مردم دانست و گفت: حل مشکلات اداری نیازمند همکاری دولت و مجلس است. معتقدیم باید بسترهای فسادزا اصلاح شود و اصلاحات دولت هم در راستای قطع دست رانت‌خواران و مفسدین است.

 

 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت اصلاح اقتصادی را در کشور آغاز کرده است، گفت: استفاده از نیروهای تحول‌گرا، جوان حزب‌اللهی و باانگیزه در بدنه اجرایی دولت یک ضرورت است. ما معتقد به استفاده از نظر کارشناسی برای حل مشکلات کشور هستیم.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم تنها دولتی است که پس از چند ماه از آغاز فعالیت‌اش مدیران ارشد و وزرای خود را مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار داده است، اظهار داشت: تنها دولتی هستیم که دارای برنامه مدون، دقیق و تحولی است. این برنامه مسائل کشور را شناخته و راه‌حل مشکلات را ارائه می‌دهد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت ساماندهی نظام مالیاتی در کشور، اظهار داشت: اخذ مالیات از اصناف یک تکلیف قانونی است اما دولت به اصناف و کارآفرینان اعتماد دارد و در سیاست‌گذاری‌های مالیاتی بر همین مبنا حرکت می‌کند.

وی با اشاره به برخی از مشکلات استان همدان گفت: باید به کشاورزی استان همدان رسیدگی شود در یکی از برنامه‌های سفر امروز دولت به استان هم همین موضوع است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اقتصاد کشاورزی و توجه به معادن در استان همدان ضروری و مهم است. دستور کار دولت جلوگیری از خام‌فروشی در صنایع معدنی است. اگر پروانه بهره‌برداری معدنی صادر شده باید فعال شود.

رئیسی افزود: دولت مصمم به فعال‌سازی واحدهای تولیدی غیرفعال است. گروهی را دولت زیرنظر معاون اول در استان‌ها برای فعال‌سازی واحدهای تولیدی ایجاد کرده‌ایم.

رئیس جمهور با توجه به درخواست برخی از نخبگان برای ثبت روزی در تقویم به نام همدان، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی آمادگی دارد در اولین جلسه یکی از روزهای افتخارآفرین همدان را به عنوان روز این شهر در تقویم ثبت کنند.

رئیسی خاطر نشان کرد: می‌خواهیم عقب‌ماندگی‌های قبلی را با رویکرد تحولی جبران کنیم. این تحول در گرو احساس مسئولیت همگانی است.

رئیس جمهور در پایان گفت: تولید، امیدآفرینی، اقتصاد مقاومتی و مقاوم در مقابل تکانه‌ها، مردم متدین، توجه به آثار خون شهدا در جامعه، صنایع نظامی و موشکی و از همه مهم‌تر جایگاه رهبری از مؤلفه‌های قدرت هستند.

دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدا در همدان بخش دیگری از سفر رئیس دولت به همدان بود.

 

 

* رئیسی: تبیین زندگی و ویژگی‌های شهدا برای نسل جوان و نوجوان کشور ضرورت دارد

آیت‌الله رئیسی در جریان سفر به همدان در دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدای این استان بر ضرورت توجه به خانواده شهدا و ایثارگران تاکید کرد و اظهار داشت: همیشه حضور در کنار خانواده شهدا را از توفیقات و سعادت زندگی خودم می‌دانم.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تبیین زندگی و ویژگی‌های شهدا برای نسل جوان و نوجوان کشور، افزود: شهدا نماد حق‌طلبی، تدین، تعهد و عشق به میهن بودند، دستگاه فرهنگی و رسانه‌ای کشور باید بیش از گذشته به معرفی این الگوها در کشور اهتمام داشته باشد.

رئیس جمهور، حل مشکلات کشور را در گروی بسط روحیه جهاد و شهادت در کشور خواند و گفت: با تسری روحیه شهدا و ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها در عرصه‌های مختلف است که می‌شود، بر تمام مشکلات کشور غلبه کرد.

رئیس جمهور همه دست اندرکاران امروز کشور را علاقه مند به حفظ خون شهدا دانست و تصریح کرد: خانواده شهدا یادگاران گرانقدر آن ایثارگران و مجاهدان بزرگ هستند و نقش مهمی را در تبیین فرهنگ جهاد و شهادت در کشور بر عهده دارند.

رئیس جمهور مفهوم شهادت را مظهر ایستادگی و نماد حق‌طلبی در کشور خواند و گفت: دشمنان دوست ندارند این پرچم برافراشته بماند اما قطعا در این راه ناکام خواهند ماند.

حضور در جلسه شورای اداری استان همدان و رسیدگی به مشکلات مردم این استان دستور کار بعدی رئیس جمهور در سفر به همدان بود. آیت‌الله رئیسی در این جلسه نسبت به رعایت عدالت در گزینش، استخدام و ارتقاء در سازمان اداری تاکید کرد.

رونمایی از نقشه مهندسی فرهنگی همدان دیگر دستاورد حضور آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای اداری استان همدان بود.

 

 

* رئیس‌جمهور: با گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر پنج‌شنبه در جلسه شورای اداری استان همدان و در جمع مسئولان این استان حضور پیدا کرد و در این جلسه مسئولیت‌پذیری را امری مهم برای دولتمردان دانست و گفت: هشت هزار شهید استان همدان مسئولیت جدی برای همه مدیران این استان ایجاد می‌کند که شرایط را آنچنان که شایسته مردم است، ‌رقم بزنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه در نظام اسلامی باید همه اجزا بر مدار عدالت حرکت کنند، تصریح کرد: قانون در مجلس باید عادلانه تصویب شود، در قوه مجریه به صورت عادلانه اجرا شود و در داوری و قضاوت باید امر دعاوی مردم عادلانه قضاوت شود.

وی بر جلب رضایت عموم مردم از سوی مدیران تأکید کرد و گفت: با گذشت چهل و سه سال از پیروزی انقلاب اسلامی دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و مدیران با معدل تجربه مدیریتی ۲ تا ۳ دهه می‌توانند کارهای بزرگی را به ثمر برسانند.

رئیس جمهور با اشاره به روحیه جهادی و خستگی‌ناپذیر رزمندگان و شهیدان دوران دفاع مقدس که با کمبود امکانات و تجهیزات دستاوردهای بزرگی داشتند، گفت: مدیران پیرو فرهنگ «ما می‌توانیم» باشند و در میدان عمل برای پیشرفت کشور تلاش کنند.

رئیسی در ادامه بر اقتضائات گام دوم انقلاب از جمله استقلال، عزت، سبک زندگی ایرانی – اسلامی، توسعه فناورانه و اجرای عدالت تأکید کرد و گفت: خواسته من از مدیران دولت در سطوح مختلف این است که در مسیر تحقق این مسائل مهم که دغدغه و تاکید رهبر انقلاب است، حرکت کنند.

وی با بیان اینکه گزینش، استخدام و ارتقای رتبه در سازمان اداری باید در بستر عدالت و به دور از هرگونه روابط ناسالم صورت گیرد، افزود: امروز انتظار مردم از ما یک سازمان اداری کارآمد با مدیران تحول‌خواه و انقلابی است و در این زمینه باید به استفاده از نیروهای کارآمد و تحول‌خواه توجه شود و نیروهای بی‌انگیزه که مانع کار هستند به حاشیه رانده شوند.

 

 

رئیس‌جمهور ۱۷ سال عقب‌ماندگی در حل مسئله آب استان همدان را ناشی از بی‌انگیزگی و نبود اراده جدی برخی مدیران در دوره‌های گذشته عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته در مدت یکساله به اندازه ۱۵ سال کار شده و در این سفر از آقای استاندار و مسئولین مربوطه خواسته‌ام که ظرف مدت ۲ ماه مشکل آب مردم این استان را سامان دهند.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به بازدید از پایگاه شهید نوژه و اقدامات بزرگ و ارزشمند صورت گرفته در بخش‌های نظامی استان، گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تحریم و تهدید را به فرصت تبدیل کردند و پیشرفت‌های بزرگی را رقم زدند که این نگاه باید به سایر بخش‌های کشور گسترش یابد.

وی، همچنین با تاکید بر تحقق شعار سال و اینکه موظف به رونق تولید در کشور هستیم، گفت: آقای استاندار از بازگشت ۸۰ واحد به چرخه تولید خبر داد که بسیار ارزشمند و شایسته قدردانی است و باید بقیه واحدهای تولیدی راکد یا نیمه تعطیل را نیز هر چه سریع‌تر فعال کنیم.

رئیسی با بیان اینکه به‌رغم وجود ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های بزرگ در حوزه کشاورزی و گردشگری نباید دغدغه مردم مشکل بیکاری باشد، افزود: خواسته‌ام از مدیران استان این است که موضوع اشتغال را بسیار جدی پیگیری کنند و در این مسیر نگاهشان به یک دستگاه یا وزارتخانه خاص نباشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر تحول در نظام اداری تأکید کرد و گفت: پیچیدگی نظام اداری موجب کندی کارها می‌شود و باید بسیاری از فرآیندهای پیچیده و بروکراسی‌های اداری تغییر کند که پیش‌نیاز آن تغییر در نگرش و نگاه مسأله‌محور به مشکلات است.

رئیس جمهور از اقدامات صورت گرفته در زمینه آسیب‌شناسی مسائل استان همدان قدردانی کرد و گفت: امروز نوبت آسیب‌زدایی است و دولت مصمم است مبتنی بر آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته از مسایل استان آسیب‌زدایی کند.

رئیسی در ادامه بر نظارت جدی مدیران استان بر عملکرد مجموعه تحت مدیریت خود، حفظ هویت تاریخی و اصیل همدان و فعال کردن گردشگری دیجیتال با استفاده از نیروهای تحصیل‌کرده و دانش‌آموخته استان تأکید کرد و گفت: دیروز شهدا و خانواده معظم‌شان در آزمون و امتحان الهی سربلند شدند و امروز نوبت خدمتگزاران مردم است که برای موفقیت در آزمون بزرگ خود یعنی خدمت به مردم و رفع دغدغه‌ها و مشکلات آنها به‌ویژه در حوزه اشتغال و مسکن تلاش کنند.

پایان‌بخش سفر رئیس جمهور به همدان حضور در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان و تشریح دستاوردهای سفر دولت به همدان بود. 

 

 

* رئیس جمهور: ۱۷۹ طرح در سفر دولت به استان همدان مصوب شد

آیت‌الله رئیسی شامگاه پنجشنبه در پایان سی‌امین سفر استانی دولت مردمی که به مقصد استان همدان انجام شد، در نشستی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای رفع مشکل آبرسانی به همدان گفت: از اولین روزهای آغاز به کار دولت مردمی پیگیر رفع مشکل آب همدان بودم و یکی از اولویت‌های کاری استاندار همدان را نیز تسریع در اجرای طرح آبرسانی از سد تالوار تعیین کردم.

رئیس جمهور با بیان اینکه متاسفانه تکمیل این طرح نزدیک به ۱۷ سال معطل مانده است، افزود: در ماه‌های اخیر به اندازه چندین سال کار شده و عقب‌ماندگی‌های این طرح جبران شده است و بر اساس بررسی‌های انجام شده قرار شد این طرح نهایتا تا ۲ ماه آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که دولت مردمی چه برنامه‌هایی برای فعال‌تر شدن اقتصاد کشاورزی و اصلاح الگوی کشت استان دارد، اظهار داشت: همدان علاوه بر ظرفیت‌های معدنی، گردشگری و صنعتی متنوع، در بخش کشاورزی نیز ظرفیت‌های چشمگیری دارد که باید مورد توجه و بهره‌برداری مناسب قرار گیرد.

رئیس جمهور یکی از دلایل مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها را فقدان صرفه کشاورزی برای کشاورزان و روستائیان عنوان و تصریح کرد: اگر اقتصاد کشاورزی فعال شود، هم اقتصاد روستا رونق می‌یابد و هم شاهد توقف خالی شدن روستاها خواهیم بود.

وی در تشریح الزامات ایجاد رونق در اقتصاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اولین لازمه مقرون به صرفه شدن کشاورزی رفع مشکلات تامین آب است. در این زمینه اصلاح مدیریت منابع آب مهمترین اقدام است و در کنار آن باید نسبت به اصلاح الگوی کشت اقدام شود.

رئیس جمهور ادامه داد: علاوه بر مدیریت منابع آب و اصلاح الگوی کشت، پرداخت تسهیلات به کشاورزان و تضمین خرید محصول در قالب کشاورزی قراردادی نیز از جمله اقدامات موثری است که به رونق یافتن و به صرفه شدن اقتصاد روستا و اقتصاد کشاورزی کمک خواهد کرد.

رئیسی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های دولت برای رفع مشکل گرانی مسکن در همدان گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته نسبت به تامین واحدهای مسکونی کافی در کشور که حدود ۱ میلیون واحد در سال است،‌کم‌کاری شده و دولت مردمی در حالی کار خود را آغاز کرد که با انباشت کمبود در حوزه مسکن مواجه بودیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در طول دولت سیزدهم، وعده این دولت، نیاز کشور و تکلیف و مصوبه قانونی است، افزود: در استان همدان کمبودهایی در زمینه تامین زمین کافی برای اجرای نهضت ملی مسکن وجود داشت که با تلاش‌های استاندار و وزیر راه و شهرسازی این کمبودها رفع شده و همدان از رتبه آخر در تامین زمین به رتبه پنجم ارتقا یافته است.

رئیسی ادامه داد: امروز دیگر مقدمات لازم نیز فراهم شده و کار ساخت واحدهای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در همدان آغاز شده و با جدیت دنبال خواهد شد. علاوه بر بخش‌های دولتی، افرادی که تمایل و توانایی ساخت مسکن دارند نیز اگر در قالب تعاونی اقدام کنند، زمین، تسهیلات و مصالح برای ساخت مسکن در اختیار آنها قرار خواهد گرفت تا با همت دولت و همراهی مردم مشکل مسکن با حرکتی جهشی به سامان برسد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در این سفر ۱۷۹ طرح برای تسریع در تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و نیز آبادانی استان همدان به تصویب رسیده است، اظهار داشت: با بررسی‌های و اولویت‌سنجی‌های انجام شده، ۳۵ طرح در بخش زیربنایی، ۳ طرح در بخش خاک، آب و کشاورزی، ۲۵ طرح در حوزه درمان و بهداشت، ۷۵ طرح در عرصه‌های فرهنگی، گردشگری و ورزشی، ۳۳ طرح در حوزه اشتغال‌آفرینی و ۲ طرح در حوزه صنعت و معدن در این سفر به تصویب رسیده است.

رئیسی، بازسازی و احیای ۳۲ رشته قنات، تکمیل شبکه‌های فاضلاب و تصفیه خانه‌ها در شهرستان‌های مختلف استان همدان، اجرای طرح‌های آبرسانی به شهرستان‌های استان،‌ تکمیل سد خرم‌رود، تکمیل و اجرای مجتمع‌های آبرسانی روستایی، تکمیل چندین نیروگاه و پست‌های انتقال برق، تسریع در اجرا و تکمیل طرح‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای استان، تکمیل چندین بیمارستان و مرکز سلامت روستایی، تکمیل و ایمن‌سازی مدارس استان و نیز اعطای تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا را از جمله طرح‌ها و برنامه‌های دولت برای رفع مشکلات استان همدان عنوان کرد.

 

 

رئیس جمهور در پایان سخنان خود با اشاره به نزدیک بودن روز خبرنگار، این روز را به خبرنگاران و اصحاب رسانه حاضر در این نشست تبریک گفت و از زحمات و تلاش‌های آنان در اطلاع‌رسانی از برنامه‌های سفر دولت مردمی به استان همدان قدردانی کرد./ فارس

ارسال نظر