به گزارش راهبرد معاصر در این نظرسنجی دو هزار و دو آمریکایی بین دوم تا هشتم سپتامبر (۱۱ تا ۱۷ شهریور) در خصوص سیاست خارجی آمریکا و نقش جهانی این کشور مورد پرسش قرار گرفتند که ۷۸.۹۸ درصد پاسخ دهندگان که نسبت به سال قبل افزایش داشته، گفتند معتقدند آمریکا باید «به دنبال کردن گفتوگوها برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی در آینده نزدیک ادامه دهد».
به نوشته رویترز، نظرسنجی انجام شده توسط این نهاد بر اساس وابستگی حزبی هم نشان داد که ۸۸.۰ درصد دموکراتها، ۷۶.۹ درصد از مستقلها و ۷۱.۸ درصد جمهوریخواهان بعد از این که نظرسنجی آنها را درباره خروج ایالات متحده از توافق اولیه در سال ۲۰۱۸ مطلع کرد، از چنین مذاکراتی حمایت کردند.
طبق این گزارش، در نظرسنجی سال گذشته درباره توافق هستهای، در مجموع ۶۲.۶ درصد گفتند که واشنگتن باید مذاکرات هستهای را احیا کند. در گزارش نظرسنجی این نهاد غیرحزبی که پیش از انتشار به رویت رویترز رسید، آمده است: بیش از ۷۰ درصد جمهوریخواهان معتقدند ایالات متحده باید به دنبال کردن مذاکرات هستهای با ایران ادامه دهد که نشان میدهد رهبران و نامزدهای منتخب (در آمریکا) که صریحاً از مذاکرات انتقاد میکنند ممکن است با بسیاری از رایدهندگان خود در اختلاف نظر باشند.
به نوشته رویترز، بسیاری از سناتورهای جمهوریخواه از توافق هستهای متنفرند و برخی از قانونگذاران هم حزب جو بایدن رئیسجمهور آمریکا هم با آن مخالفند.
بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ با ادعای تلاش برای احیای برجام بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هستهای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریمها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهمتر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد. تحلیلگران معتقدند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.
به گزارش رویترز، در این نظرسنجی همچنین برای اولین بار سوال شد که آیا آمریکاییهای شرکتکننده نگران تسلیحات اتمی هستند که بیش از ۷۴ درصد گفتند نگرانند.
نتایج همچنین نشان داد ۳۹.۸ درصد آمریکاییها فکر میکنند واشنگتن به خوبی به جنگ در اوکراین پاسخ داده در حالی که ۲۴.۹ درصد مخالف این نظر و ۳۵.۳ درصد خنثی بودند.
در این نظرسنجی همچنین ۷۶.۷ درصد آمریکاییها معتقد بودند که پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو به نفع ایالات متحده خواهد بود، در حالی که ۲۳.۳ درصد فکر میکردند که چنین نخواهد بود.
۶۹ درصد از پاسخدهندگان در نظرسنجی مذکور در جواب به این سوال که آیا ایالات متحده باید به فروش سلاح به عربستان سعودی ادامه دهد، پاسخ منفی دادند، در مقابل، پاسخ ۳۱ درصد آنها به این سوال مثبت بود.
در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده باید به فروش سلاح به رژیم صهیونیستی ادامه دهد هم ۵۲.۶ درصد پاسخ مثبت دادند و در مقابل ۴۷.۴ درصد گفتند نباید این کار را بکند./باشگاه خبرنگاران