به گزارش «راهبرد معاصر»؛ کشورهای حوزه یوروآتلانتیک برای حفظ موقعیت برتر ژئواکونومی- ژئوپلیتیکی غرب در نظام بینالملل نیازمند تولید بحران در حاشیه قدرتهای منطقهای و قطبهای نوظهور قدرت هستند تا به این وسیله جلوی رشد اقتصادی و افزایش نفوذ آنها را بگیرند. بر همین اساس، دولت دموکرات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با تحریک ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی سبب ایجاد وضعیت قرمز در حوزه «خارج نزدیک» روسیه و در گام بعدی واکنش نظامی این کشور شد.
همین موضوع باعث شد یکی از جدیترین بحرانهای امنیتی اروپا پس از پایان جنگ سرد شکل بگیرد؛ بحرانی که گام نخست در مسیر جلوگیری از انتقال ثروت و قدرت به قاره آسیاست. تنها چند ماه پس از آغاز جنگ، رسانههای غربی با دنبال کردن خط مشترک عملیات روانی، ایران را به حمایت نظامی از مسکو متهم کردند.
اخبار منتشر شده در جبهه جنگ اوکراین حاکی از حضور مستقیم برخی فرماندهان بازنشسته صهیونیست و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی است
پس از چند ماه موج خبری، مقام های سیاسی- اطلاعاتی اوکراین در اظهاراتی تحریک آمیز خواستار حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به پایگاه پهپادی- موشکی در داخل خاک ایران شدند. حال پس از اقدام ناموفق عناصر وابسته به رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن یکی از تأسیسات وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اصفهان، میخائیل پودولیاک مشاور رئیس جمهور اوکراین در اظهاراتی معنادار به طور ضمنی مسئولیت حمله را برعهده گرفت.
کارشناسان معتقدند بیان این اظهارات میتواند پیامدهای سنگینی برای کی یف داشته باشد و موجب تغییر سیاست بیطرفی ایران در جنگ اوکراین شود؛ سیاستی که تا به امروز برخلاف فضاسازی رسانهای غربیها تغییر نکرده است.
از آغاز جنگ اوکراین، رژیم صهیونیستی هر چند در موضعگیری دیپلماتیک سعی میکرد به نوعی قاعده میانجیگری را در مناقشه رعایت کند، اما اخبار منتشر شده در جبهه نبرد حاکی از حضور مستقیم برخی فرماندهان بازنشسته صهیونیست و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی است. همچنین زلنسکی بارها با تکرار ادعاهای حضور پهپادهای ایرانی در میدان نبرد خواستار تجهیز کی یف به سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی شده بود. اظهارنظر جنجالی مشاور زلنسکی نشان میدهد تلآویو- کی یف خود را در جبههای واحد علیه تهران- مسکو تعریف میکنند.
در واکنش به این اظهارات جنجالی، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی با هشدار به کی یف نسبت به بار حقوقی این دست موضع گیری ها هشدار داد و گزارش کرد: اگر دولت اوکراین به طور رسمی از موضع اعلام شده اعلام برائت نکند، باید آماده پذیرش مجموعه تبعات این موضعگیری غیر مسئولانه باشد.
رئیس اداره سیاسی وزارت امور خارجه در حوزه اوراسیا نیز تنها به فاصله چند ساعت اقدام به احضار کاردار سفارت اوکراین کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز با تحریک آمیز خواندن توئیت پودولیاک، از حق ایران برای پاسخ به اقدامات خلاف حقوق بینالملل سخن گفت. پس از واکنش قاطع تهران به اظهارات مقام اوکراینی، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در موضعگیری معنادار نسبت به دلایل انفجار در یکی از تأسیسات وزارت دفاع ایران ابراز بیاطلاعی کرد.
این سخنان نشان دهنده دریافت پیام تهران از سوی کی یف است. اگر این کشور بخواهد خود را شریک اقدامات خرابکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی در داخل ایران کند، باید منتظر عواقب آن در میدان جنگ باشد. به نظر میآید اگر این موضع تحریک کننده بار دیگر از سوی اوکراینیها تکرار شود، آنگاه تهران در نوع تنظیم روابط نظامی با مسکو تجدید نظر می کند و امکان دارد یکی از گزینه های روی میز، قرار دادن تسلیحات تاکتیکی و مؤثر در اختیار روسها باشد.
یکی از سیاستهای رژیم صهیونیستی برای تقابل با ایران، ایجاد بحران در روابط میان ایران و سایر کشورهای جهان است. به عنوان نمونه، تلآویو در سالهای اخیر سعی کرده است با عملیاتهای هدف دار و ایجاد بحران مصنوعی در کشورهایی همچون بحرین، جمهوری آذربایجان، امارات، آلبانی، مراکش، ترکیه و هند، ایران را به عنوان بازیگری مخرب به تصویر بکشد که منافع و امنیت ملی کشورهای نام برده را به خطر میاندازد.
پس از واکنش قاطع تهران به اظهارات مقام اوکراینی، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در موضعگیری معنادار نسبت به دلایل انفجار در یکی از تأسیسات وزارت دفاع ایران ابراز بیاطلاعی کرد
حال صهیونیستها در جدیدترین دور از این توطئه و بازی تکراری سعی می کنند ایران را متحد روسیه در جنگ اوکراین معرفی کنند. همکاری میان تهران- مسکو موضوع مخفی یا نوظهور نیست؛ این دو همسایه به دلیل داشتن منافع مشترک در چالشهای گوناگون منطقهای- جهانی دارای روابط نزدیکی با یکدیگر هستند، اما این موضوع سبب نمیشود تهران سیاست برقراری توازن در روابط میان قدرتهای جهانی را کنار بگذارد.
مقام های ایران بارها اعلام کرده اند هیچ پهپاد یا موشکی برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه نفروخته اند. به عبارت دیگر توافقات پهپادی میان دو کشور پیش از آغاز نبرد اوکراین بوده است. مقام های روس نیز در موقعیتهای مختلف این ادعا را رد کرده و آن را نوعی «دروغ رسانهای» از سوی غرب دانستند.
با وجود این، دولتمردان اوکراینی و رسانههای غربی بسیار علاقهمندند بر گزاره روایط غلط تأکید کنند تا سبب ایجاد برداشتی غلط از سوی مردم جهان در زمینه بحران اوکراین شوند. در روایت رسانههای غربی، روسیه به همراه ایران، ونزوئلا (و چین) اقدام به تشکیل بلوکی ضد غرب کردند که هدفی جز نابودی کشورهای حوزه یوروآتلانیتک و تغییر نظم جهانی ندارند.
در حالی که کشورهای غربی در رقابت تنگاتنگ برای فروش تسلیحات تهاجمی همچون تانک یا جنگندههای تهاجمی به اوکراین هستند، سعی می کنند این روایت را به فضای رسانهای القا کنند که ایران در کنار روسیه شریک جنگ اوکراین است. این موضع مضحک و غیر واقعی به نظر میآید از سوی رژیم صهیونیستی و متحدانش در واشنگتن بیان میشود.
قبول مسئولیت حمله خرابکارانه در اصفهان از سوی مشاور بالاترین مقام اجرایی در کی یف نشان دهنده کنشگری اوکراینیها در زمین بازی صهیونیستهاست. عقب نشینی سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین نسبت به اظهارات «آقای مشاور» نشان دهنده دریافت پیام هشدار آمیز تهران از سوی کی یف بوده است.