پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند

افزایش یارانه نقدی از مابه التفاوت ۲ نرخ تسعیر و نیما

با توجه به مابه‌التفاوت نرخ ۲۳ هزار تومانی تسعیر در بودجه و نرخ نیما که ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان منابع ریالی بیشتر از این محل به دولت خواهد رسید و یکی از پیشنهادات مهم در این خصوص اضافه شدن این رقم به یارانه‌ها است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 05
کد خبر: ۱۷۱۶۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  براساس اطلاعات موجود و جزئیات لایحه بودجه سال 1402، نرخ ارز در لایحه 23 هزار تومان در نظر گرفته شده و نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

 

با این حال طبق گفته‌های سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد که در خصوص انتفاع مالی دولت از افزایش نرخ ارز سخن می‌گفت، ارز دولت براساس نرخ نیما به ریال تبدیل می‌شود که همان 28 هزار و 500 تومان باقی مانده و تغییری نداشته است.

 

با توجه به این موضوع کلیه درآمدهای ارزی دولت که حاصل فروش نفت و فرآورده‌های نفتی است براساس نرخ نیما به ریال تبدیل خواهد شد. براساس لایحه بودجه دولت 603 هزار میلیارد تومان منابع برای درآمدهای نفتی در نظر گرفته است.

 

پیش فرض‌های قانون بودجه براساس فروش روزانه 1.4 میلیون بشکه نفت با قیمت متوسط 85 دلار قرار گرفته است. براساس نرخ تسعیر 23 هزار تومانی درآمدهای نفتی حدود هزار هزار میلیارد تومان خواهد بود که با کسر سهم 40 درصدی صندوق توسعه ملی و 14.5 درصد سهم وزارت نفت، این رقم به همان عدد تعیین شده در لایحه بودجه می‌رسد.

 

لازم به ذکر است، نظر به ارقام فروش نفت روزانه تعیین شده در بودجه، شاهد درآمد 21 میلیارد دلاری دولت(به‌اضافه درآمدهای پتروشیمی و گاز) خواهیم بود. با توجه به پیش‌فرض مطرح‌شده در مورد فروش نرخ ارز در سامانه نیما، شاهد درآمد 143 هزار میلیارد تومانی بیش از 600 هزار میلیارد تومان تعیین‌شده در بودجه خواهیم بود.

 

یکی از مهم‌ترین پیشنهاداتی که می‌توان براساس ماهیت درآمدهای نفتی ارائه کرد، اضافه شدن این رقم به سرفصل یارانه‌ها و پرداخت آن در قالب یارانه به مردم است. با در نظر گرفتن تورم سال جاری این انتظار وجود دارد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون تلفیق نسبت به این موضوع تصمیم‌گیری کنند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار