منابع آبی عراق در بدترین وضعیت خود در ۹۳ سال اخیر-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

منابع آبی عراق در بدترین وضعیت خود در ۹۳ سال اخیر

وزیر منابع آب عراق اعلام کرد منابع آب این کشور از سال ۱۹۳۰ میلادی در بدترین وضعیت قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 04
کد خبر: ۱۷۸۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، ذیاب عبدالله، وزیر منابع آب عراق اعلام کرد منابع آب عراق از سال ۱۹۳۰ میلادی در بدترین وضعیت قرار دارد.

 

به گزارش الفرات، ذیاب طی حضور در مرکز گفت‌وگوی الرافدین در نجف اشرف تصریح کرد: پیشتر گفتم و بار دیگر تاکید می‌کنم که ورودی منابع آبی عراق در سال جاری از سال ۱۹۳۰ میلادی در بدترین وضعیت قرار دارد.

 

او اظهار داشت: میزان بارش‌ها امسال بسیار خوب بود، اما در مناطق جغرافیایی متفاوتی باریده که تاثیر آن محدود بوده است.

 

دبیرکل سازمان ملل پیش از این در جریان سفر به عراق گفته بود دو رود دجله و فرات در حال خشک شدن است و این امر مستلزم توجه بین المللی است.

 

سخنگوی وزارت منابع آب عراق هم پیش از این اعلام کرده بود: ذخایر آبی عراق پیش از این ۵۰ میلیارد متر مکعب بوده، اما اکنون تنها به ۸ میلیارد متر مکعب کاهش یافته و ورودی آب ما از ترکیه، سوریه و ایران ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

 

او گفت: تا پایان مارس سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۳۳۰۰ خانواده به دلیل «عوامل آب و هوایی» در ۱۰ استان مرکزی و جنوبی آواره شده‌اند.

 

شایان ذکر است عراق در خشکسالی به سر می برد و پنجمین کشور جهان در تأثیرپذیری از تغییرات آب و هوایی و خشکسالی است.

 

پنجشنبه چهارم اسفند سال ۱۴۰۱، سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری حوزه آب منطقه غرب آسیا در تهران شروع به کار کرد. یکی از مهمترین محورهای طرح شده در این اجلاس این بود که آب باید محور وحدت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو باشد و زمان آن رسیده که در حوزه آب هم یک گام بلند در مدیریت و حکمرانی منابع آب داشته باشیم.

 

این هدف تعیین شده برای اجلاس شورای حکام آب یعنی وحدت‌بخشی کشورهای منطقه با محوریت آب، در تقابل با فعالیت همیشگی کشورهای غربی در قالب طرح مباحثی از جمله جنگ آب است که زمینه تفرقه‌افکنی میان ملت‌ها را فراهم می‌کند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار