پیام‌های مهم یک «جلسه حساس» برای دوستان و دشمنان نظام-راهبرد معاصر
پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه پزشکیان: علاقمند به توسعه و عمیق روابط‌مان با سوریه هستیم پزشکیان: ایران بر روابط گسترده‌تر و عمیق‌تر با کشور دوست و همسایه قطر تأکید دارد نخست وزیر قطر با پزشکیان دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا (س): حوزه علمیه باید به‌روز و پاسخگوی مسایل جدید باشد رفع مشکل دو تابعیتی مدیران ارشد کشور تکذیب شد موافقت کمیسیون تلفیق با اختصاص ۱۱ میلیارد یورو ارز ترجیحی به کالا‌های اساسی فراخوان جمع آوری نظرات کارشناسی تشکل‌ها و نخبگان شاهد و ایثارگر در خصوص قانون جامع ایثارگران

پیام‌های مهم یک «جلسه حساس» برای دوستان و دشمنان نظام

رهبر انقلاب دیدار روز گذشته کارگزاران نظام را جلسه‌ای حساس و مهم خواندند؛ نشستی که پیام‌های مهمی برای دوستان و دشمنان نظام داشت.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 05
کد خبر: ۱۷۸۵۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، دیدار کارگزاران نظام با رهبر معظم انقلاب از مهم ترین دیدارهاست که سالی یک یا دو بار و معمولاً در ماه مبارک رمضان و عید فطر یا عید مبعث انجام و در آن خط‌ومشی‌های کلان و بایدها و نبایدها تبیین می‌شود و عالی ترین مقام جمهوری اسلامی تذکرات و رهنمودهای لازم را به مسئولان و مدیران بخش‌های مختلف نظام ارائه می‌کنند؛ این دیدار امسال در پانزدهمین روز سال جدید و در آستانه میلاد کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی (ع)، برگزار شد.

دیدار ۱۴۰۲ کارگزاران نظام با رهبری از ساعت ۱۶:۳۰ روز سه‌شنبه (۱۵ فروردین) شروع شد اما برخی مهمانان از ساعت ۱۴:۳۰ وارد بیت رهبری شدند تا قبل از شروع دیدار، دیدارهای دوستانه‌شان را تازه کنند و البته زمان خوبی هم برای آنها که تا شروع دیدار، درباره مسائل روز با هم مباحثه و هم اندیشی کنند یا از این فرصت و تلاوت قرآن از لحظه لحظه ماه خدا برای کسب فضیلت و معنویت بهره ببرند.

وقتی از گیت‌های خیابان منتهی به بیت رهبری عبور کردیم و وارد محوطه شدیم انتظار داشتیم فقط کارکنان این مجموعه و نیروهای حفاظت را ببینیم اما با مردم عادی مواجه شدیم که با تیپ‌های مختلف - حتی با حجاب‌های نه‌چندان متعارف - در حال تردد بودند؛ همان همسایگانی که سال‌هاست بدون هیچ محدودیتی به زندگی روزمره‌شان مشغولند و روایت‌های زیادی از تفقد و عنایت رهبری به آن‌ها شنیده‌ام.

در مسیر ورودی به حسینیه امام خمینی یک بنر آبی رنگ نصب شده بود که روی آن جملات و گراف‌هایی درباره اهمیت، چرایی و چگونگی جهاد تبیین حک شده بود و کمی جلوتر، روی دیوار با آیه ۱۳۹م سوره آل عمران مواجه شدم (وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن کُنتُم مُؤمِنینَ؛ و سست نشوید! و غمگین نگردید! و شما برترید اگر ایمان داشته باشید!» که ذیل آن عبارتی از پیام مقام معظم رهبری پس از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ نوشته شده بود: «نهیب ملت ایران دشمن را به عقب می‌راند و عزم راسخ او معادلات غلط آنان را به‌هم‌می‌ریزد؛ آینده متعلق به ملت بیدار و بصیر ماست».

وارد حسینیه که شدیم به‌جز تعدادی از اعضای دفتر رهبری که مشغول هماهنگی و ساماندهی کارها بودند، کسی نبود اما همه‌چیز برای انجام یک دیدار مهم مهیا شده بود: زیلوهای آبی رنگ معروف پهن بودند، دوربین‌هایی که قرار بود دیداری مهم را برای ثبت در تاریخ ضبط کنند و صندلی‌هایی دو طرف حسینیه و انتهای آن - دقیقاً مقابل جایگاه - با نظم و ترتیب و وسواس خاصی چیده شده بودند. در جایگاه هم یک صندلی ساده و میز عسلی قرار داشت که روی آن قلم و کاغذی گذاشته بودند برای شخص اول نظام اسلامی و در دو سوی آن پُشتی‌هایی برای نشستن سران قوا، تریبونی برای رئیس‌جمهور و تریبونی هم برای قاری جلسه.

بالای پرده آبی رنگی که پشت جایگاه سخنرانی قرار دارد، مزین به آیه‌ای از کلام نور شده بود که مهم ترین توصیه برای کارگزاران نظام است؛ کارگزارانی که نمی‌دانم چرا هر وقت با این عنوان خطاب می‌شوند، یاد منشور علوی در نهج‌البلاغه می افتم که برای مالک اشتر نوشتند و سیمای کارگزاران و وظایف و مسئولیت‌های آن‌ها را تبیین و ترسیم کردند و این بار این‌گونه مخاطب هشتمین آیه سوره مؤمنون قرار گرفته بودند: وَ الَّذِینَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ؛ و آنان (مؤمنان رستگار) کسانی هستند که به امانت‌ها و عهد و پیمان خود کاملاً وفا می‌کنند.

به گفته یکی از اعضای دفتر رهبری، ساعت حضور مهمانان در کارت‌های دعوت ساعت ۱۶ قید شده بود و اگر چه برخی مدعوین از ساعت ۱۴:۴۵ وارد حسینیه امام خمینی شدند، اما برای خبرنگاران این سوال پیش آمده بود که کدام مسئول احساس مسئولیت می‌کند که دقیقاً رأس ساعت مقرر در جلسه حضور یابد؟ خیلی طول نکشید که پاسخ این سوال روشن شد: مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس و محمدمهدی حاج‌محمدی رئیس سابق سازمان زندان‌ها و از مسئولان قضایی فعلی از اولین کسانی بودند که ساعت ۱۵ وارد حسینیه شدند و البته بعد از روشن شدن اولین چراغ، بقیه مهمانان هم با فاصله اندکی خودشان را به جلسه رساندند تا جای خود را در صفوف اول تثبیت کنند.

مهمانان از قوای سه گانه و نهادها و دستگاه‌های مختلف از همه سلایق و طیف‌های فکری و مسئولان همه ادوار بودند؛ مسئولانی که لباس روحانیت بر تن داشتند، سردارانی که با لباس‌های نظامی سبز و خاکی‌رنگ آمده بودند و سیاست‌مدارانی که لباس رسمی و کت و شلوار پوشیده بودند اما در میان آنها چند نفری هم بودند که برای پاسداری از هویت اقوام ایرانی با لباس‌های محلی خودشان در جلسه حضور پیدا کردند.

از نکات جالب توجه، خوش آمدگویی هم‌لباس‌ها به مهمانان بود؛ دو تن از سرداران و اُمرای نظامی و دو نفر روحانی که در کنار کارکنان بخش تشریفات دفتر رهبری ایستاده بودند و از مدعوین به گرمی استقبال و آنها را به سوی جایگاه‌هایشان هدایت می‌کردند. نکته جالب دیگر استقبال و مصافحه گرم سرداران دوران دفاع مقدس از تیم اقتصادی دولت بود که معنا و پیام خاصی داشت و می‌توان آن‌ را حمایت از افسران میدان مبارزه با جنگ اقتصادی دشمن تعبیر کرد.

مهمانان هم بعد از استقرار و خوش و بش و احوالپرسی که گاهی هم با چاشنی مزاح‌ و عبارت‌های نغز همراه بود، بلافاصله گعده‌های دوستانه را شروع می‌کردند و با هم از زمین و زمان حرف می‌زدند: سرداری که از چگونگی حفظ وطن در طول تاریخ توسط انسان‌های ازخودگذشته، خاطرات دوران دفاع مقدس و اقتدار ایران امروز سخن می‌گفت؛ قضاتی که با همدیگر درباره حدود و فرائض دینی به ویژه حجاب و عفاف مباحثه می‌کردند و نماینده‌ای که برای وزیر کشور اسبق از کتابی در باب حقوق مردم تعریف می‌کرد که روز قبل به دستش رسیده بود و می‌گفت در حال مطالعه است و آن‌طور که من از فاصله دور شنیدم متذکر شده بود اگر در انجام وظیفه و خدمت اهمال و از حقوق مردم غفلت کنیم، وکالت و وزارت و این پُست و مقام‌های دنیوی برای انسان در برابر عقوبت الهی مصونیت‌آور نیست.

تا یادم نرفته این را هم خاطر نشان کنم که با توجه به حجم مهمانان و فضای حسینیه و اینکه هنوز سایه‌ی ویروس منحوس کرونا از سر مردم دنیا کم نشده، به همه مهمانان در بدو ورود ماسک می‌دادند و تأکید هم شد کسی بدون ماسک وارد حسینیه نشود و مجری برنامه هم قبل از شروع رسمی برنامه بار دیگر موضوع را از پشت تریبون مورد تأکید قرار داد. این را گفتم تا برای کسی ابهامی درباره پروتکل‌های بهداشتی به وجود نیاید.

هر چه به زمان دیدار نزدیک‌تر می‌شدیم جلسه هم رفته رفته نظم بیشتری گرفت و با ورود رئیس دفتر رهبری به حسینیه که تقریباً ۲۰ دقیقه زودتر از آغاز رسمی جلسه بود، همگان مشتاق و منتظر زیارت ولی امر مسلمین در جایگاه‌های خود مستقر شدند؛ انتظاری که زیاد طولانی نبود و ساعت ۱۶:۳۵ و به فاصله اندکی از حضور سران قوا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای نگهبان در جلسه، پرده آبی رنگ پشت جایگاه کنار رفت و رهبر فرزانه انقلاب وارد حسینیه شدند و حضار هم در برابر ابراز محبت میزبان خود، با صلوات و شعار «صل علی محمد، یاور مهدی آمد» و «ای رهبر آزاده، آماده‌ایم، آماده» از ایشان استقبال کردند. در این میان برخی هم به بهانه ایستادن برای استقبال از فرصت حُسنِ سوءاستفاده را کردند و چند قدمی خود را به جایگاه نزدیک‌تر کردند تا سیمای رهبری را بهتر ببینند.

با استقرار رهبری در جایگاه و نشستن حضار، سکوت در حسینیه حکمفرما شد و قاری قرآن بلافاصله تلاوت قرآن را با قرائت آیاتی از سوره مبارکه بقره که متناسب با ماه ضیافت الهی انتخاب شده بود، آغاز کرد: شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی‏ وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَ مَنْ کانَ مَریضاً أَوْ عَلی‏ سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُریدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لا یُریدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّهَ وَ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلی‏ ما هَداکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛ ماه رمضان [همان ماه‏] است که در آن، قرآن فرو فرستاده شده است، [کتابی‏] که مردم را راهبر، و [متضمّن‏] دلایل آشکار هدایت، و [میزان‏] تشخیص حق از باطل است. پس هر کس از شما این ماه را درک کند باید آن را روزه بدارد، و کسی که بیمار یا در سفر است [باید به شماره آن،] تعدادی از روزهای دیگر [را روزه بدارد]. خدا برای شما آسانی می‏خواهد و برای شما دشواری نمی‏خواهد تا شماره [مقرر] را تکمیل کنید و خدا را به پاس آنکه رهنمونیتان کرده است به بزرگی بستایید، و باشد که شکرگزاری کنید. تلاوت آیات نور با قرائت سوره مبارکه قدر پایان یافت.

پیش از سخنرانی رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله رئیسی ساعت ۱۶:۵۰ پشت تریبون رفت و گزارشی از اقدامات دولت در سال گذشته و همچنین برنامه‌های سال جدید به‌ویژه برای مهار تورم و رشد تولید ارائه کرد؛ گزارشی که با تبریک آغاز سال نو و حلول ماه رمضان آغاز شد و حاوی آماری امیدآفرین در زمینه رشد کشور در حوزه‌های مختلف بود و تقدیر رهبری را در پی داشت: «از آقای رئیسی، رئیس‌جمهور محترم واقعاً تشکر می‌کنم. گزارش خوبی ارائه کردند و لازم است این گزارش هم برای مردم و هم برای خود مسئولان بخش های مختلف بیان شود».

شاید مهم‌ترین فراز این گزارش که به‌طور ویژه مورد تقدیر رهبری قرار گرفت، اقدامات دولت در زمینه احیا و بهره‌برداری از ذخایر معادن بود که آیت‌الله رئیسی از کاهش تعداد معادن بلاتکلیف کشور از ۳ هزار معدن به ۳۰۰ معدن خبر داد و رهبر معظم انقلاب هم در بخشی از سخنانشان که بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های مختلف مانند اقتصاد دریا و معادن در جهت رشد اقتصادی تأکید داشتند، تلاش‌های انجام شده دولت را با گفتن یک عبارت ستودند و به دولت‌مردان خدا قوت گفتند: طیب‌الله انفاسکم.

ساعت ۱۷:۱۵ مقام معظم رهبری بیانات خود را با حمد خداوند متعال شروع کردند؛ شکرگذاری و ابراز خرسندی بابت تشکیل این جلسه مهم و حساس و دیدار دوباره مسئولان و خادمان ملت. ایشان پیام این جلسه را «وحدت و همدلی کارگزاران نظام و فعالان سیاسی و اجتماعی کشور» و «رفع سوءتفاهم‌ها»ی احتمالی دانستند و با تذکر معنوی و دعوت همگان برای بهره‌گیری از فرصت ماه رمضان برای عبادت و خودسازی خاطرنشان کردند «زندگی مادی و ماشینی عملکرد انسان را از لطافت می اندازد» و عبادت در ماه رمضان را به «روغن کاری» تشبیه کردند که مانع «فرسایش و مضرات» می‌شود و به کارها به‌ویژه کارهای مسئولان در خدمت‌گذاری به خلق خدا برکت می‌دهد.

رهبر فرزانه انقلاب در این سخنرانی اولویت‌ها، ضرورت‌ها و الزامات پیشرفت و رشد را تشریح کردند و به بیان چند توصیه کلیدی اقتصادی به مسئولان ذی‌ربط در قوای سه گانه پرداختند و مثل همیشه علاوه بر استفاده از زبان تمثیل و شعر، برای هر بخش از سخنانشان نمونه‌هایی را هم ذکر کردند تا موضوع بهتر درک و فهم شود: استفاده از شعر سعدی برای توجه به صرفه‌جویی، اشاره به «دلار تلگرامی» برای نقد قیمت‌گذاری محصولات تولید داخل به نرخ دلار و تأکید بر پرهیز از رقیب‌تراشی برای پول ملی با تشریح ترفند ۵۰ سال پیش آمریکایی‌ها برای شخصیت دادن به دلار، ذکر خیر و بیان خاطره از مرحوم عسگراولادی برای توجه دادن مسئولان به جلب سرمایه‌گذاری خارجی و هشدار نسبت به تبعات نابسامانی و کج‌وکوله بودن اقتصاد بر فرهنگ و جامعه.

آیت‌الله خامنه‌ای از تیم اقتصادی دولت - هم در سطح عالی آن و هم در سطح کارشناسان - نیز حمایت کردند و گفتند کسانی که دانش و فهم اقتصادی خیلی خوبی دارند، در دولت زیادند اما با این وجود بر لزوم توجه به نظرات و ایده‌های نخبگان برای تصمیم‌گیری و اداره امور تأکید کردند و یادآور شدند صاحبان فکر زیادی نامه می‌دهند و ایشان هم وقت می‌گذارند و آنها را مطالعه و برای اقدام به دستگاه‌های مربوطه ارجاع می‌دهند و تصریح کردند «انصافاً ایده‌هایی که می‌دهند فکرهای خوب و نویی است که باید برای مهار تورم و رشد تولید از آنها استفاده شود».

«مهار تورم در عین پیشگیری از رکود تولید»، «مبارزه قاطع و بی‌رودربایستی با فساد»، «تهیه نقشه‌راه دانش‌بنیان کردن اقتصاد ملی»، «عدالت‌بنیان کردن اقتصاد از طریق بسترسازی حضور مردم در این عرصه»، «انضباط مالی از طریق اصلاح ساختاری نظام بودجه‌ریزی»، «تنظیم رابطه منطقی شرکت‌های بزرگ دولتی با دولت»، «افزایش تحرک و ابتکار در سیاست خارجی» و «افزایش بهره‌وری» از دیگر تأکیدات و توصیه‌های رهبری به مسئولان بود.

هنگامی که رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات‌شان به تحولات جهانی و تغییر نظم آن به نفع جبهه اسلام اشاره کردند و با ذکر نشانه‌هایی از افول آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌عنوان دشمنان اصلی ملت ایران گفتند که تحول جهانی به ضرر جبهه دشمنان جمهوری اسلامی است؛ جمله‌ای که با واکنش دیدنی حاضران مواجه شد که یک‌صدا با ذکر کلمه «الحمدلله» از این رویداد ابراز خرسندی کردند و بلافاصله صدای تکبیرشان در صحن حسینیه امام خمینی طنین انداز شد؛ موضوعی که بار دیگر در واکنش به این جمله کنایه‌آمیز رهبری و البته همراه با خنده حاضران تکرار شد: رژیم جعلی صهیونیستی به تدریج به سوی ضعف و فروپاشی حرکت می‌کند؛ ما گفته بودیم آنها ۲۵ سال آینده را نخواهند دید اما گویا خودشان عجله دارند و زودتر می‌خواهند بروند.

آیت‌الله خامنه‌ای به مسأله حجاب هم گریزی زدند و با اشاره به وضعیت زنان در جوامعی که مدعی حقوق زن هستند و مقایسه آن با وضعیت زنان کشورمان به کسانی که با ادعای آزادی زن و آزادی حجاب دنبال آشوب‌آفرینی هستند گفت که راه به جایی نمی‌برند و «این مسأله قطعاً حل خواهد شد»؛ ایشان در تبیین این موضوع فرمودند «حجاب محدودیتی شرعی و قانونی است؛ نه محدودیتی دولتی و کشف حجاب، هم حرام شرعی است هم حرام سیاسی» و «بسیاری از کسانی که کشف حجاب می‌کنند از پشت‌پرده تحریک به این کار، یعنی دستگاه‌های جاسوسی دشمن مطلع نیستند و من می‌دانم که اگر بدانند پشت کشف حجاب و مبارزه با حجاب چه کسانی و دستگاه‌هایی هستند، این کار را نمی‌کنند؛ چون خیلی از آنها اهل دین و تضرع و ماه رمضان و دعا هستند». رهبر انقلاب جمله آخر خود را با یک تذکر ممزوج کردند که تلنگری هم برای همگان بود که در کنار تأکید بر ضرورت توجه به حجاب، فرمودند «دشمن با نقشه و برنامه وارد این عرصه شده و ما هم باید با برنامه وارد شویم و نباید کارهای بی‌قاعده انجام دهیم».

«انتخابات دوازدهمین دوره مجلس» و «رسالت رسانه‌ها» آخرین موضوعات مورد اشاره رهبری بود که درباره اولی بر لزوم زمینه‌سازی برگزاری انتخاباتی خوب، سالم و با مشارکت بالا در سایه توجه به راهبرد «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت انتخابات» تأکید کرده و آن را از عوامل قوت و قدرت ملت دانستند و درباره دومی هم به مدیران و کارکنان رسانه ملی که آنها را نیروهای مؤمن و باانگیزه معرفی کردند، توصیه کردند سیاه‌نمایی‌ها، تخریب‌ها و توطئه‌های دشمن علیه اقتدار کشور را که در فضای مجازی صورت می‌گیرد افشا و نقشه آنها را خنثی کنند.

عقربه‌های ساعت ۱۸:۳۵ را نشان می‌داد که رهبری با چند دعا برای ملت ایران و خدمت‌گزاران آنها و امام و شهدا سخنانشان را تمام کردند و بلافاصله بلندگوهای حسینیه اذان مغرب را پخش کردند و صف‌های نماز تشکیل شد. بعد از اقامه نماز توسط رهبر انقلاب، مهمانان همراه با آیت‌الله خامنه‌ای افطار کردند و فرصت دیگری پیش آمد تا مسئولان دوباره در فضایی غیررسمی به بحث‌ و تبادل نظر درباره مسائل مهم روز بپردازند و همانطور که رهبر انقلاب توصیه کرده بودند، همدیگر را در جریان اخبار حوزه متبوع‌شان هم قرار دهند.

وزیر بهداشت در پاسخ به یکی از چهره‌های دانشگاهی که از او درباره تازه‌ترین اقدام این وزارتخانه سوال کرد، گفت که قرار است به زودی یک مجموعه درمانی هزار تخت‌خوابی مانند آنچه اخیراً مورد بهره‌برداری قرار گرفته، افتتاح شود و سردار رادان در حلقه برخی نمایندگان و فعالان سیاسی و اجتماعی از برنامه‌های نیروی انتظامی برای ارتقای امنیت سخن گفت و گفت که مردم به زودی خبرهای خوبی در این خصوص خواهند شنید./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار