به گزارش راهبرد معاصر؛ مرحله دوم طرح عرضه خودرو در سامانه یکپارچه بر مبنای نوبتدهی برای محصولات خودروسازان داخلی از ۲۰ اردیبهشت آغاز شد و متقاضیان تا پایان روز جمعه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، فرصت دارند نسبت به ایجاد حساب وکالتی در بانکهای اعلامی در سامانه اقدام نمایند.
موجودی لازم برای انجام ثبت نام در فهرست نوبتدهی کلیه خودروهای داخلی طرح فروش سامانه یکپارچه خودرو ۱۰۰ میلیون تومان است و این وجه اعتبار صرفاً لازم است تا زمان اعلام نتایج نوبتدهی در حساب شخصی وکالتی مشتریان مسدود بماند.
سازوکار طرح سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی برمبنای فرآیند نوبتدهی به شرح زیر است:
مرحله اول: پیشثبتنام متقاضیان برای فهرست نوبتدهی
مرحله دوم: نوبتدهی و اعلام زمانبندی به ازای هر محصول مشخص بر اساس برنامه تولید
مرحله سوم: قطعی بودن ثبتنام متقاضیان بر اساس فراخوان خودروساز
موجودی لازم برای انجام ثبتنام در فهرست نوبتدهی کلیه خودروهای داخلی ۱۰۰ میلیون تومان است و این وجه اعتبار صرفاً لازم است تا زمان اعلام نتایج نوبتدهی در حساب شخصی وکالتی مشتریان مسدود شود. وجود وجه اعتبار مذکور در حساب وکالتی برای کلیه متقاضیان طرح عادی، طرح جایگزینی خودروهای فرسوده غیرتاکسی و طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت الزامی است.
ضروری است وجه اعتبار مذکور در حساب وکالتی شخص متقاضی، از زمان ثبتنام اولیه تا اعلام اولویتهای تخصیص، مسدود شود و قابل برداشت نیست. انصراف از حساب وکالتی و یا برداشت وجه توسط متقاضی طی این مدت، به منزله انصراف از طرح تلقی و متقاضی از فهرست انتظار حذف میشود.
امکان ثبتنام هر متقاضی که پیش از این در فهرست نوبتدهی طرح اول سامانه یکپارچه و خودروهای وارداتی قرار گرفتهاند، وجود ندارد؛ مگر آنکه انصراف خود را تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت در سامانههای مربوطه ثبت کرده باشند.
ثبتنام مرحله اول در فهرست نوبتدهی هیچگونه حقی را برای متقاضی برای دریافت خودرو ایجاد نمیکند و تعهد خودروساز صرفاً براساس قطعی بودن ثبتنام توسط خودروساز در مرحله سوم اجرای طرح، شکل میگیرد.
تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس اولویت انتخابی مشتری و رتبه اولیه در سامانه انجام میگیرد.
علاوه بردارا بودن حساب شخص وکالتی با وجه اعتبار لازم، کلیه شرایط طرف تقاضا، توسط متقاضیان رعایت شده و چنانچه در هر مرحله تا قطعی شدن ثبتنام توسط خودروساز، مشخص شود که متقاضی حایز شرایط ثبتنام نبوده، ثبتنام وی ملغی میشود.
در اینفوگرافیک زیر این مراحل به اختصار توضیح داده شدهاند./ تجارت نیوز