رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

تلاش ایران برای خودکفایی در تولید محصولات سبزی و صیفی

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: تولید بذر هیبرید خیار و فلفل نهایی شده و در دو هفته آینده از‌ آن رونمایی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۱۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 01
کد خبر: ۱۹۲۱۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مهران شریعت‌پناه اظهار داشت: فرایند علمی تولید بذر هیبرید خیار و فلفل در کشور نهایی شده و طی دو هفته آینده ثبت و اعلام خواهد شد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه سالانه 100 میلیون دلار صرف واردات بذر سبزی و صیفی از شرکت‌های بزرگ دنیا می‌شود، گفت: نبود بذر هیبریدی محصولات سبزی و صیفی در سال‌های گذشته مشکلات زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ایجاد کرده بود که در حال حاضر همه گلخانه‌های تولید سبزی و صیفی به ویژه گوجه فرنگی و خیار برای واردات بذر وابسته به کشورهای دیگر هستند، اگر این بذرها در داخل تولید نشود، همیشه باید چشم ما به واردات باشد و انتظار فشار از کشورهای سلطه‌گر هم وجود دارد.

شریعت‌پناه با بیان اینکه تولید بذرهای هیبرید در دست چند شرکت بزرگ دنیا است، گفت: آنها بذر هیبرید را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ما نمی‌دهند و ما مجبور هستیم، همه ساله این بذر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وارد کنیم که علاوه بر اینکه هزینه سنگینی باید پرداخت کنیم، این کار وابستگی طولانی‌مدت هم ایجاد می‌کند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: با تولید بذر هیبرید دو محصول خیار و فلفل در داخل کشور دانش فنی تولید هیبرید سایر بذور سبزی و صیفی هم فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: کارگروهی با حضور نهادهای ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد برکت، تشکیل شده تا در زمینه خودکفایی بذور سبزی و صیفی کار کنند.

شریعت‌پناه افزود: دانش فنی تولید بذر هیبرید در اختیار این نهادها قرار داده شده است و قرار است که سالانه 5 رقم بذر هیبرید معرفی شود، اما ظرفیت تولید 10 تا 15 رقم هم وجود دارد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تأکید کرد: گام بزرگ بخش کشاورزی ایران برای رفع وابستگی به واردات بذر سبزی و صیفی و خودکفایی در این محصولات برداشته شده است و به زودی ایران در این محصولات خودکفا خواهد شد.

به گزارش فارس، به گفته کارشناسان 90 درصد تولید بذور سبزی و صیفی کشور وارداتی است و شرکت‌های صادرکننده بذر هیبرید را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نمی‌دهند تا همچنان این وابستگی ادامه‌دار باشد. درواقع بذرهایی که از کشورهای دیگر وارد می‌شود، یکبار مصرف هستند و در صورتی که دوباره کشت شوند، عملکرد پایین‌تری خواهند داشت./فارس

ارسال نظر