تاکید وزیر خارجه عراق بر حفظ مبادلات تجاری با ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

تاکید وزیر خارجه عراق بر حفظ مبادلات تجاری با ایران

وزیر خارجه عراق با تأکید بر اینکه این کشور تعهدی برای پایبندی به تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران ندارد از طرح‌های جایگزین برای حفظ مبادلات تجاری با تهران خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۱۲ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 02
کد خبر: ۱۹۴۲
به گزارش راهبرد معاصر؛«محمد علی الحکیم»، وزیر امور خارجه عراق روز چهارشنبه بار دیگر تأکید کرده کشورش متعهد به اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران نیست. 

به نوشته «رووداو»، حکیم در میزگردی با حضور خبرنگاران گفت: «این تحریم‌ها، محاصره یا چیزی که ممنوعیت خوانده می‌شود، اینها یکجانبه‌اند نه بین‌المللی. ما تعهدی به پایبندی به آنها نداریم.»

وزیر خارجه عراق تأکید کرد «روش‌های محتملی» برای بازنگاه داشتن کانال‌های تجاری با ایران پیشنهاد شده‌اند که از آن جمله می‌توان به استفاده از ارز عراق (دینار) در مبادلات دوجانبه اشاره کرد. 

آقای الحکیم خاطرنشان کرد ایده دیگری که مطرح شده ایجاد صندوقی برای پرداخت پول به ایران است که از آن برای خرید کالا از جانب ایران استفاده خواهد شد.

مبادلات تجاری میان ایران و عراق در حال حاضر نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار است. «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران در دیدار با «برهم صالح»، رئیس‌جمهور عراق ابراز امیدواری کرد این رقم به ۲۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

عراق بخشی از نیازهای انرژی خود مانند برق و گاز را از ایران وارد می‌کند. وزیر برق عراق هفته گذشته توافقی با وزارت انرژی ایران برای تداوم همکاری‌ها در این زمینه امضا کرد. 

 یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حدود دو هفته پیش گفت دولت آمریکا معافیتی ۹۰ روزه به عراق اعطا کرده تا این کشور بتواند کماکان پرداخت‌های مربوط به خرید برق از ایران را ادامه دهد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های هسته‌ای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد. 

ترامپ شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد.  دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

دولت ترامپ، در این بسته تحریم‌ها از تلاش‌های اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد. 

تصمیم ترامپ در باز اعمال تحریم‌ها با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی با آن مخالفت کرده‌اند.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده