دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

دلیل جدید برای انصراف ترامپ از حمله به ایران: ترس سعودی و صهیونیست‌ها

یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع دیپلماتیک جزئیات جدیدی از دلیل لغو حمله آمریکا به نقاطی در داخل ایران پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران منتشر کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۸ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 22
کد خبر: ۱۹۹۵۱

به گزارش راهبرد معاصر ، یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع دیپلماتیک جزئیات جدیدی از دلیل لغو حمله آمریکا به نقاطی در داخل ایران پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران منتشر کرده است.

پایگاه المانیتور نوشته «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از ارسال پیام‌هایی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به کاخ سفید تصمیم خود برای حمله به سه نقطه در داخل ایران را لغو کرده است.

 

منابع دیپلماتیک گفته‌اند مقام‌های ارشد اطلاعاتی در خلیج فارس- ظاهراً مقام‌های اطلاعاتی امارات و عربستان سعودی- با عجله از واشنگتن خواسته‌اند حمله به ایران را متوقف کند.

 

این منابع مدعی شده‌اند کشورهای حاشیه خلیج فارس ابراز نگرانی کرده‌اند که ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، «پاسخ‌های قدرتمند» خود را روانه آنها کند. آنها نمی‌خواستند به دلیل یک حمله نسبتاً جزئی آمریکا بهای بیش از حد پرداخت کنند.

 

این ارزیابی‌ها علاوه بر این ادعا می‌کنند که رژیم صهیونیستی هم پیام‌های مشابهی به کاخ سفید ارسال کرد و به همین دلیل بود که ترامپ در لحظه آخر نظرش را عوض کرد و از حمله منصرف شد.

دونالد ترامپ ۳۱ خردادماه در صفحه توئیتر خود مدعی شد قصد داشته به تلافی سرنگونی یک فروند پهپاد آمریکایی توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سه نقطه در ایران حمله کند، اما بعد از متوجه شدن اینکه این حملات به کشته شدن ۱۵۰ ایرانی منجر خواهد شد، آن را لغو کرده است.

 

او در توئیتر نوشت: ««دوشنبه آنها یک هواپیمای بدون سرنشین را در حال پرواز بر فراز آب‌های بین‌المللی ساقط کردند. شب گذشته آماده شلیک به سه سایت مختلف برای تلافی بودیم که پرسیدم چند نفر کشته خواهند شد؟ پاسخ یک ژنرال این بود: "۱۵۰ نفر قربان". ده دقیقه قبل از حمله، آن را متوقف کردم، چون متناسب با ساقط کردن یک پهپاد بدون سرنشین نبود.»

 

پیش از این منابع مختلف از جمله «لئون پانه‌»، وزیر دفاع اسبق آمریکا با ارائه توضیحات مختلف دلیل ارائه‌شده توسط ترامپ برای انصراف از حمله به ایران را رد کرده‌اند.

پانه‌تا ماه گذشته در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی اشپیگل در پاسخ به سوالی درباره این ادعای ترامپ گفته است: «اگر اتفاقی که افتاده همین باشد با وضعیت ناکارآمدی مواجه هستیم. نمی‌توانم تصور کنم که وزارت دفاع برنامه‌ای برای حمله به اهداف مشخصی داشته باشد و شمار تلفات ناشی از هدف قرار دادن آن مواضع را مشخص نکرده باشد.»

 

وزیر دفاع اسبق آمریکا تصریح کرد: «این موضوع باید در نخستین رایزنی‌ها مشخص‌شده باشد. اگر این بحث‌ها انجام نشده و رئیس‌جمهور فقط ۱۰ دقیقه قبل از شروع حملات از تلفات آن آگاه شده، حتما اشکال وحشتناکی در فرایندهای تصمیم‌گیری کاخ سفید وجود دارد.»

 

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۳۰ خردادماه اعلام کرد یک فروند پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا را بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان هدف قرار داده و سرنگون کرده است.

 

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست هم در یادداشتی به قلم «آرون بلیک»، در ادعای رئیس‌جمهور ایالات متحده در خصوص اینکه تنها ده دقیقه پیش از آغاز اقدام نظامی علیه ایران آن را به‌خاطر احتمال کشته شدن ۱۵۰ نفر لغو کرده، تشکیک کرده است.

 

کارشناسان مسائل نظامی با برشمردن ویژگی‌های پهپاد جاسوسی «گلوبال‌ هاوک»، از جمله ارتفاع پرواز آن به مهارتهای لازم برای هدف قرار دادن آن اشاره کرده و تأکید کرده‌اند بعد از این اقدام لازم است واشنگتن در ارزیابی‌‌های خود در خصوص توانمندی‌های ایران تجدید نظر کند.

منبع : فارس

ارسال نظر