اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

افزایش کیفیت گندم ایران

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با اشاره به افزایش کیفیت گندم ایران اعلام کرد: میزان پروتئین گندم کشور به طور متوسط از ۹ تا ۱۰.۵ درصد به ۱۱ تا ۱۲.۵ درصد رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۴ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 23
کد خبر: ۲۰۱۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «توحید نجفی میرک» با اشاره به افزایش کیفیت گندم تولید ایران ظرف دو دهه اخیر افزود: علاوه بر افزایش پروتئین، میزان گلوتن گندم تولید داخل نیز ۲۵ و ۳۰ درصد است و میزان پروتئین و گلوتن دو شاخصه مهم کیفیت گندم می‌باشد.

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهارداشت: بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر پای ثابت تامین امنیت غذایی در کشور است، زیرا هسته اولیه بذر گندم و جو در این بخش تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: سالانه حداقل ۳۰۰ هزار تن بذر گندم و جو که در کشور تولید می‌شود، منشا اولیه‌اش در بخش تحقیقات غلات در کرج و مراکز تحقیقاتی در استان‌ها است که زیر نظر ما فعالیت می‌کنند.

نجفی میرک، تولید و معرفی هسته‌های اولیه بذر گندم، جو و تریتیکاله را از مهمترین وظایف بخش تحقیقات غلات از زیربخش‌های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر عنوان کرد و اظهار داشت: اگر هسته اولیه بذر گندم و جو در این بخش به مشکل بخورد، سالانه باید به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار بذر وارد کشور شود.

وی اصلاح ارقام گندم و جو را از دیگر وظایف بخش تحقیقات غلات نام برد و تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایف ما تولید و معرفی ارقام گندم و جو متحمل به کم‌آبی به کشاورزان است.

رییس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ادامه داد: ما به دنبال بهره‌وری آب از طریق معرفی ارقام متحمل به کم‌آبی هستیم.

نجفی میرک اظهار داشت: این بخش تحقیقات، کیفیت ارقام را بررسی می‌کند به طوری که ما هزاران ژنوتیپ، ژرم پلاسم و مخزن ژنی ارقام را بررسی و از میان آنها یکی، دو تا رقم که دارای کیفیت و ارزش غذایی بالایی هستند را معرفی می‌کنیم.

رییس بخش تحقیقات غلات درباره کیفیت آرد گندم نانوایی‌ها نیز گفت: استفاده از آرد بدون سبوس موجب کاهش کیفیت نان نانوایی‌ها می‌شود./ایرنا

ارسال نظر