علی‌اف از بازگشت ۵ هزار و ۵۰۰ آذربایجانی به قره‌باغ خبر داد-راهبرد معاصر

علی‌اف از بازگشت ۵ هزار و ۵۰۰ آذربایجانی به قره‌باغ خبر داد

در حالی که ساکنان ارمنی قره‌باغ کوهستانی در حال خروج از این منطقه هستند، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان خبر داد تعداد ساکنان آذربایجانی که به خانه‌های خود در قر‌باغ بازمی‌گردند به ۵۵۰۰ نفر تا پایان ۲۰۲۳ خواهد رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 30
کد خبر: ۲۰۶۲۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان گفت تعداد ساکنان آذربایجانی که به خانه‌های خود در قره باغ بازمی‌گردند به ۵۵۰۰ نفر تا پایان سال ۲۰۲۳ خواهد رسید. وی گفت: تا امروز ۲۳۰۰ نفر که مجبور به جابجایی شده بودند، بازگشته‌اند و تا پایان امسال ۵۵۰۰ نفر خواهند شد.

 

علی‌اف افزود: نوعی فهرست انتظار برای کسانی که منتظر بازگشت به سرزمین مادری هستند وجود دارد. مردم از باکو، سومگیت و گنجه می‌آیند. از شهرها به روستاها می‌روند.

 

به نوشته خبرگزاری «تاس»، بر اساس آمار رسمی، حدود یک میلیون آذربایجانی در نتیجه درگیری قره‌باغ مجبور به جابجایی شده بودند.

 

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در پی دور جدید اخیر حملات به قر‌ه‌باغ گفته بود حقوق ارامنه منطقه قره‌باغ مورد احترام قرار خواهد گرفت اما ساکنان ارامنه قره‌باغ تأکید کردند تمایلی ندارند تحت حکومت جمهوری آذربایجان به زندگی خود ادامه دهند.

 

به گفته سخنگوی «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان، تا (جمعه هفتم مهر) ۹۷ هزار و ۷۳۵ نفر پناهجو از قره‌باغ وارد ارمنستان شدند. شمار ارامنه‌ای که در پی عملیات برق‌آسای جمهوری آذربایجان از قره‌باغ به سوی ارمنستان گریخته‌اند در شرایطی افزایش یافته که برآوردها نشان می‌دهد حدود ۱۲۰ هزار نفر از ارامنه در قره‌باغ سکونت داشتند.

 

نخست‌وزیر ارمنستان در نشست جمعه دولت همزمان با اعلام پایان موجودیت جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی، گفت: مهاجرت ارامنه از قره‌باغ کوهستانی در نتیجه سیاست پاکسازی قومی جمهوری آذربایجان ادامه دارد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد هیچ ارمنی‌ در روزهای آینده در این منطقه باقی نخواهد ماند. این اقدام مستقیم پاکسازی قومی و [سلب مالکیت] است. چیزی که مدتهاست درباره آن به جامعه بین‌المللی هشدار داده‌ایم.

 

باکو در پاسخ اعلام کرد: اگر برخی از ارامنه قره‌باغ مایل به زندگی و پیروی از قوانین (جمهوری) آذربایجان نیستند، نمی‌توانیم آن‌ها را وادار کنیم. برعکس، از ساکنان ارمنی می‌خواهیم محل زندگی خود را ترک نکنند و بخشی از جامعه چند قومیتی (جمهوری) آذربایجان باشند./ فارس

ارسال نظر