به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی این روزها در حال بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه هستند، لایحه ای که فصل ۵ آن به بحث ساماندهی و اصلاح صندوقهای بازنشستگی مربوط میشود و مجلس هم صبح روز گذشته ( یکشنبه، ۲۸ آبان) در جلسه علنی خود، ماده ۲۹ لایحه که در فصل ۵ لایحه قرار دارد را بررسی کردند و بندهایی از این ماده را به تصویب رساندند که بر اساس آن، نمایندگان مجلس به منظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی سن بازنشستگی را برای گروههای مختلف افزایش دادند.
آیا سن بازنشستگی در ایران ۱۲ سال افزایش یافته؟
با تصویب این بندها از لایحه، در فضای مجازی و برخی رسانهها ابهاماتی مطرح شد مانند اینکه گفته شد سن بازنشستگی در ایران ۱۲ سال افزایش یافته است!
مطرح شدن این ادعا منجر به واکنش روابط عمومی مجلس شد که اعلام کرد این ادعا، خلاف واقع است. روابط عمومی مجلس همچنین اعلام کرد که براساس مصوبه مجلس، اولا میزان افزایش سنوات خدمت پلکانی است و بیشتر افراد در حد چند ماه به سنوات خدمتشان اضافه میشود و ثانیا افرادی که به تازگی شروع به کار کنند به میزان سنوات خدمت آنها حداکثر ۵ سال اضافه میشود.
قالیباف: سنوات خدمت حداکثر ۳۵ سال است
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز گذشته و بعد از اینکه ابهاماتی درباره این مصوبه مطرح شد، توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: لازم است صریح بگویم سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان حداکثر۳۵ سال یا ۶۲ سال سن است. این مطلب روشن است، چرا که برداشت های متعددی وجود دارد و مردم ضرب و تقسیم می کنند.
قالیباف ادامه داد: سقف سن بازنشستگی برای خانم ها 55 سال است. در جلسه نوبت صبح هم ( جلسه صبح روز یکشنبه مجلس) و در زمان رأی گیری هم گفتم که سنوات خدمت حداکثر 35 سال است. من این موضوع را گفتم تا در خارج از مجلس از تحلیل های متعدد، برداشت های مختلف نشود.
سخنگوی کمیسون تلفیق: کارمندان و بازنشستگان نگرانی نداشته باشند
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه هم صبح امروز در گفتگویی تلویزیونی به تشریح مصوبات امروز مجلس درباره بازنشستگی پرداخت.
زنگنه در این گفت وگو به بررسی فصل ۵ لایحه برنامه هفتم در مجلس اشاره کرد و گفت: در این بند ما یک بستهای را برای بازنشستگان عزیز دیدهایم بخشی از آن افزایش حقوق بازنشستگان به حداقل ۹۰ درصد حقوق شاغلین است که ظرف امروز در مجلس قطعی میشود و پس از آن به شورای نگهبان ارسال میشود که کمک بسیار زیادی به معیشت بازنشستگان عزیز است.
وی ادامه داد: در کنار این ما یک سری اصلاحات ساختاری و نهادی و اصلاحات مدیریتی داشتیم و بخش سوم نیز اصلاحات سنجهای بود که در اصلاحات سنجهای، مجلس به جهت آنکه بار را از روی بازنشستگان و کارگران و کارمندانی که در شرف بازنشستگی هستند بردارد، تقریباً اکثر اصلاحات سنجهای لایحه دولت را رد کرد و بر همین قوانین جاری تاکید کرد.
زنگنه اظهار کرد: به جز بحث افزایش سن بازنشستگی و یا افزایش سنوات خدمت، بر اساس آنچه که در مجلس مصوب شد، قرار شد که به صورت پلکانی این افزایش را داشته باشیم. منتهی بر اساس محاسبهای که در جدول انجام میشود، یک اختلافی با آنچه که در مجلس مصوب شد پیش آمد که من در هنگام رای گیری این ابهام را وارد کردم که در بند پنجم این افزایش به حدود ۴۲ سال میرسد و ریاست مجلس در همان جا تاکید کردند که سقف سنوات حداکثر ۳۵ سال است و بنابراین افزایش پلکانی به جای خود وارد است اما سقف سنوات خدمتی نهایتاً ۳۵ سال است.
وی تصریح کرد: در تبصره ۶ این ماده این اختیار را به بازنشستگان و یا کارمندان دادیم که اگر بخواهد که پس از ۳۰ سال جدای از این جداول بازنشسته شود بدون توجه به سن ۶۲ سالی که سقف بازنشستگی است میتواند تقاضای بازنشستگی کند و دستگاه مربوطه نیز باید با این تقاضا موافقت کند که البته سایر قوانین بازنشستگی چه در صندوق سازمان تامین اجتماعی و چه در صندوقهای کشوری و لشکری به جای خود باقی است.
زنگنه یادآور شد: مطابق مصوبه امروز، سنوات خدمت را تا ۳۵ سال برای آقایان و ۳۰ سال برای خانمها قرار دادیم و حداکثر سن نیز برای بازنشستگی ۶۲ سال برای آقایان و برای خانمها ۵۵ سال است یعنی اگر فردی به ۶۲ سال برسد اما آن سنوات به ۳۵ سال نرسد بر اساس مصوبه امروز میتواند تقاضای بازنشستگی کند. بنابراین نگرانیهایی که بین کارمندان و بازنشستگان مطرح شده است عملاً مرتفع شده و نگرانی خاصی نخواهد بود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: در صورت تصویب این مورد از سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد لذا برای کسانی که سال بیست و هشتم و بیست و نهم خدمت خود هستند هیچ تغییری اتفاق نخواهد افتاد./ فارس