به گزارش راهبرد معاصر؛ توئیت معروف دونالد ترامپ و انتشار تصویری دال بر وقوع انفجاری در سایت سکوی پرتاب ماهواره در حوالی سمنان، با گمانه زنیهای متعددی در طول روزهای اخیر همراه بوده است. ترامپ در آن توئیت نوشته بود: « دونالد ترامپ ادعا كرده كه آمریكا هیچ ارتباطی با گزارش های مربوط به پرتاب ناموفق ماهواره ایران ندارد و برای ایرانیان، بهترین آرزوها و آرزوی موفقیت را در تعیین آنچه واقعا در سایت سمنان رخ داده، کرده است.»
اظهارات ترامپ بر حواشی و شایعات پیرامون علل رخداد بیش از پیش افزود تا آن جا که جمع وسیعی از مسئولین کشورمان در روزهای گذشته به این مسئله پرداخته اند. در جدیدترین اظهارات در این باره، واعظی در گفتگو با ایلنا احتمال وقوع خرابکاری را بسیار اندک دانسته است.
رئیس دفتر رئیسجمهور درباره اینکه برخی عنوان میکنند هنگام پرتاب ماهواره ناهید خرابکاری صورت گرفته است، گفت: در آخرین گزارشی که به دست ما رسیده است چیزی مبنی بر اینکه خرابکاری صورت گرفته مشاهده نشده است.
رئیس دفتر رئیسجمهور خاطرنشان: معمول این است که قبل از پرتاب ماهواره آزمایشهایی صورت گیرد تا هنگامی که پرتاب اصلی میخواهد اتفاق بیفتد دستاندرکاران این امر خاطرشان جمع باشد که مشکلی پیش نمیآید.
وی افزود: در زمانی که درحال تنظیم ماهواره بودند مشکلی پیش آمده که منجر به انفجار شده است.تا این لحظه مشکی عنوان شده فنی است و خرابکاری نیست.
واعظی تاکید کرد: البته طبیعی است که همیشه این گونه مسائل که پیش میآید بررسیهای لازم صورت گیرد که دوستان در حال بررسی هستند.
وی با بیان اینکه احتمال خرابکاری هرچند که ضعیف باشد باید مورد بررسی قرار گیرد، گفت: تا این لحظه تمام گزارشهایی که به ما دادهاند حکایت از آن دارد که یک اشکال فنی در این قضیه دخیل بوده است.
علی ربیعی سخنگوی دولت نیز روز دوشنبه درباره حادثه انفجار در سکوی پرتاب ماهواره که اخیرا رخ داد گفت: آنچه که در دولت مورد بحث قرار گرفت و مطرح شد این بود که انفجار در سکو بوده و هنوز ماهوارهای به سکو منتقل نشده بود و در محل تست بوده و نه عملیات پرتاب.
وی با بیان اینکه در میادین تست مانند میادین سمنان معمولاً این آزمایشات صورت میگیرد،گفت: در دنیا حوادثی شبیه به این زیاد رخ می دهد. حتی در کشورهای پیشرفته هم انفجارهای متعدد و مهیبی داشته ایم. خوشبختانه در این اتفاق از نظر جانی مشکلی نداشتیم کسی کشته نشده است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: علت این انفجار خطای فنی بوده و کارشناسان در این موضوع اتفاق نظر دارند و خود آن هم کاملا مشخص است که چگونه رخ داده است.
ربیعی با اشاره به جریانهای خبری که حول این انفجار شکل گرفت، اظهارداشت: یک جریان خبری درصدد القای این بود که قادر هستند در موسسات ما جاسوسی و خرابکاری کنند که هیچ کدام از کارشناسان ما بر روی آن صحه نمی گذارند و به نظر می رسد سوء استفاده برای قدرت نمایی است.
وی افزود: ما نمیدانیم چطور رئیس جمهور آمریکا عکس میگذارد و توییت میزند و عکس ماهواره منتشر میکند و با ذوق زدگی با موضوع برخورد می کند این هم قابل فهم نیست شاید از بی سوژگی درباره ایران است که مطرح میکند. این امر کاملاً مشخص و معلوم است که بر اثر چه رخ داده و خوشبختانه دانش ما در این زمینه هر روز رو به توسعه و گسترش است.