به گزارش راهبرد معاصر؛ سید محمد حسینی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در گفتوگو با خبرنگاران درباره علل رد کلیات لایحه بودجه توسط مجلس گفت: بر اساس آیین نامه، دولت یک هفته فرصت دارد تا با انجام اصلاحاتی، این لایحه را تقدیم مجلس کند و امسال برای اولین بار بود که تغییراتی در آیین نامه داخلی مجلس صورت گرفت و قرار شد در دو مرحله این بودجه تقدیم شود.
وی افزود: برخی از ایرادهای روز گذشته که نمایندگان مجلس مطرح کردند، ناظر به این امر بود که میگفتند، هزینهها و مصارف چه میشود به عنوان نمونه درباره خرید گندم. در حالی که قرار نبود در بخش اول تقدیم مجلس شود، قرار بود فقط سقف منابع و درآمدهای دولت بیان و سپس در مرحله دوم جداول و تقسیم اعتبارات به دستگاه ها و نهادهای مختلف مطرح شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: برخی ابهاماتی به عنوان نمونه، در خصوص بحث افزایش مالیات بود در حالی که دولت در این دو سال اخیر به سراغ فرار مالیاتی رفت یا شبهاتی که درباره بازنشستگان مطرح شد.
حسینی اظهار کرد: البته رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره توضیح و قول داد مساله حل میشود ولی باز عدهای روی حرف خودشان بودند. همچنین مسائل جمعی دیگری نیز دخیل بود مثل اینکه برخی نمایندگان دلخوریهایی درباره تخصیص اعتبارات حوزه انتخابیه خودشان یا با مدیران استانی داشتند که با صراحت گفتند در بحث بودجه تلافی خواهیم کرد. امیدواریم با همدلی و همراهی دو قوه کلیات به تصویب برسد.
وی در پایان با بیان اینکه برخی از نمایندگان تصورشان این بود که اگر لایحه تصویب نشود به بعد از انتخابات موکول خواهد شد، گفت: نمایندگان اکنون درگیر انتخابات هستند و مدت زیادی نیز به دلیل برنامه هفتم در مجلس بودند و میگویند رقبای ما در حال فعالیت برای انتخابات هستند لذا ما لایحه بودجه را برای بعد از انتخابات بررسی کنیم، اما رئیس مجلس با این امر مخالفت کرده و بررسی لایحه را مورد تأکید قرار داده است./ فارس