بلینکن: به هر تجاوزی علیه نیرو‌های خود قاطعانه پاسخ می‌دهیم-راهبرد معاصر
تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم اطلاعیه جدید سفارت ایران خطاب به ایرانیان مقیم آلمان پوتین: هر توافقی درباره اوکراین باید حافظ منافع امنیتی روسیه باشد حمله بی‌سابقه حزب‌الله به مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واکنش ایران به واهمه از ترور ترامپ!

بلینکن: به هر تجاوزی علیه نیرو‌های خود قاطعانه پاسخ می‌دهیم

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پی حمله پهپادی به پایگاه نظامی کشورش در اردن و کشته شدن سه سرباز آمریکایی و مجروح شدن بیش از ۴۰ نفر دیگر تهدید کرد: قاطعانه به هر تجاوزی علیه نیرو‌های خود پاسخ می‌دهیم.
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۵ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 30
کد خبر: ۲۲۵۹۰۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترکی با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تهدید کرد که واشنگتن در زمان و مکان مناسب، به حملات علیه نیرو‌های پاسخ می‌دهد. او افزود که پاسخ به حمله به سربازان آمریکایی ممکن است در چند سطح و مرحله‌ای باشد و برای مدتی ادامه یابد.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما قاطعانه به هر تجاوزی پاسخ خواهیم داد و کسانی را که به نیرو‌های ما حمله می‌کنند، پاسخگو خواهیم کرد. این کار را در زمان و مکان مناسبی که انتخاب می‌کنیم، انجام خواهیم داد.»

وی با بیان این ادعا که آمریکا خواستار صلح پایدار در منطقه خاورمیانه است، افزود: «به کسانی که سعی در سود بردن از جنگ در خاورمیانه دارند، هشدار می‌دهیم».

وزیر خارجه دولت جو بایدن در عین حال مدعی شد: ما مصمم هستیم هر اقدامی که ممکن است، انجام دهیم تا شاهد گسترش درگیری در منطقه نباشیم.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» آمریکا روز یکشنبه به وقت محلی، هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ گزارش داد که در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و ۲۵ نفر از نیرو‌های نظامی آن زخمی شدند. فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه خاورمیانه موسوم به سنتکام نیز این موضوع را تایید کرد.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام که شمار نیرو‌های آمریکایی زخمی شده را ابتدا ۲۵ نفر اعلام کرده بود، در بیانیه دیگری آن را ۳۴ نفر اعلام کرد و گفت: هشت تن از مجروحان برای معالجه بیشتر به خارج از اردن منتقل شدند.

اما یک مقام نظامی آمریکا در گفتگو با شبکه سی ان ان اعلام کرد: در پی کشف علائم و آثار ضربه مغزی در هشت تن از سربازان آمریکایی دیگر در این پایگاه، مسئولان این پایگاه نظامی مجبور به انتقال آن‌ها به مراکز درمانی آمریکا در کشور‌های دیگر شده‌اند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز روز دوشنبه اعلام کرد که تعداد سربازان آمریکایی مجروح در حمله پهپادی در اردن به بیش از ۴۰ نفر افزایش یافته است.

بلینکن: گفتگو‌های پاریس، مهم و امیدوار کننده است

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروه‌های مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیرو‌های یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

اما وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق و سوریه ربطیه به غزه و درگیری‌های آن ندارد. بلینکن، گفتگو‌ها در پاریس فرانسه را رسیدن به توافق جدید درباره آزادی سایر اسرا را نیز "مهم و امیدوار کننده " خواند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای گفتگو در مورد طرحی که شامل آزادی مرحله‌ای تمام اسرای باقی‌مانده در غزه همراه با تعلیق دو ماهه جنگ می‌شود، به پاریس فرستاده است.

آمریکا: گزارش‌ها درباره آنروا بسیار نگران کننده است

بلینکن درباره اتهامات رژیم اسرائیل علیه ۱۲ نفر از کارمندان آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی مشهور به آنروا مبنی بر مشارکت در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ گفت: گزارش‌ها در این زمینه بسیار نگران کننده است و لازم است این آژانس در این زمینه تحقیق و رویه‌ها را بررسی کند و پاسخگو باشد.

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد اعلام کرد که مقامات اسرائیلی، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حملات هفتم اکتبر در اختیار این نهاد قرار داده اند و تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.

فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز جمعه به وقت محلی در بیانیه‌ای گفت که «فورا» قرارداد‌های کارکنانی را که گفته می‌شود در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته اند، فسخ می‌کند.

شماری از کشور‌های غربی از جمله آمریکا، انگلیس و آلمان به دنبال اتهام زنی رژیم اسرائیل به آنروا مبنی بر همکاری ۱۲ تن از کارکنان آن با جنبش حماس در زمینه انجام عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) گذشته، کمک‌های خود به این نهاد امداد رسان را قطع کردند.

سخنگوی آژانس آنروا اعلام کرد: در صورت قطع شدن کمک‌ها، آژانس پس از پایان ماه فوریه قادر به ادامه فعالیت و خدمات رسانی در سراسر منطقه از جمله غزه نخواهد بود.

اظهارات ضد ایرانی دبیرکل ناتو در واشنگتن

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز در این نشست، جمهوری اسلامی ایران را متهم به بی ثباتی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) کرد و در نشست خبری با بلینکن ادعا کرد: «ایران به دلیل حمایت از تروریست‌هایی که به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله می‌کنند، مسئول است».

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست داده‌اند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار