هشت نکته راهبردی درباره عملیات «وعده صادق» ایران علیه اسرائیل-راهبرد معاصر
وزیر کشور: آقایان آمار اشتباه از دولت سیزدهم به مردم ندهند امیر حیدری: بیش از ۱۷ هزار واحد مسکونی از سوی نیروی زمینی ارتش در حال ساخت است قالیباف: تحریم‌ها کاغذپاره نیست معضل است و حلش می‌کنم واکنش نمایندگان به گزارش خاندوزی درباره وضعیت اقتصادی استفاده از کاروان تبلیغاتی برای نامزدهای انتخابات ممنوع است اوجی: ۱۵۵ پروژه بلاتکلیف در دولت سیزدهم تکمیل شد رهبر انقلاب: نامزدها از اظهارات دشمن شادکن پرهیز کنند رئیس جمهور بعدی مانند شهید رئیسی دغدغه خدمت داشته باشد مخبر: حکمرانی بدون توجه به بخش سلامت میسر نمی‌شود ثبت کمترین میزان بیکاری ۱۸ سال اخیر در دولت رئیسی دیدار مسئولان دستگاه قضا تا دقایقی دیگر با رهبر انقلاب گزارش خاندوزی به نمایندگان درباره حمایت از اشتغال پایدار تاکید مخبر بر جلوگیری از ایجاد هر گونه تعلل در مسیر خدمت‌رسانی عضو دفتر محسن رضایی: خروجی اجماع از پیش تعیین شده نیست وحیدی: درباره سلامت انتخابات نگرانی نداریم

هشت نکته راهبردی درباره عملیات «وعده صادق» ایران علیه اسرائیل

هشت نکته راهبردی درباره عملیات «وعده صادق» ایران علیه اسرائیل
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 14
کد خبر: ۲۳۵۹۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ هشت نکته راهبردی درباره عملیات «وعده صادق» ایران علیه اسرائیل را در ادامه بخوانید.


یک: انتخاب رمز معنادار «یا رسول الله» برای عملیات عملیات «وعده صادق» ایران علیه اسرائیل حاوی یک پیام مهم بود و آن اینکه جمهوری اسلامی دیشب به نمایندگی از همه امت اسلامی در سرتاسر جهان رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.


دو: ایران بر خلاف تعیین خط قرمز صهیونیست‌ها هم از خاک خود و هم فراتر از انتظار آنها، حملات گسترده‌تر و بزرگتری را انجام داد.


سه: در عملیات «وعده صادق» ایران و محور مقاومت تهاجمی ترین عملیات نظامی خود را در حالی تجربه کردند که نه تنها اسرائیل بلکه اصلی‌ترین متحد آن یعنی آمریکا تدافعی ترین شرایط نظامی خود را سپری کردند. دیشب آنها تنها کاری که می‌توانستند بکنند این بود که کمتر موشک دریافت کنند و کمتر آسیب ببینند.


چهار: عملیات «وعده صادق» ایران نشان داد که یکی از مهترین برآوردهای نظامی و راهبردی درباره ایران درست است؛ برآوردی که سالهاست می‌گوید جمهوری اسلامی می‌تواند همزمان بسیاری از منطقه غرب آسیا را در یک جبهه منظم علیه دشمنان خود به صف و وارد عملیات نظامی کند.


پنج: عملیات «وعده صادق» ایران با اینکه طراحی آن بر اساس یک جنگ نهایی نبود و همه توان و فناوری نظامی در آن بکار نرفته بود ولی یکبار دیگر قدرت موشکی ایران و نقطه زن بودن آن را نشان داد. ایران تنها به اهداف نظامی شلیک کرد و در این حجم از شلیک موشک، دچار خطا در نقطه زنی نشد. ضمن اینکه ناتوانی فناوری نظامی اسرائیل را نیز در برابر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به نمایش گذاشت.


شش: درباره ابعاد عملیات «وعده صادق» از جغرافیای شلیک‌ها و مناطق هدف گذاری برای اصابت‌ها، تعداد و نوع پهپادها و موشک‌ها، تلفات و آسیب‌های دشمن، ابعاد اطلاعاتی و عملیاتی حمله تهاجمی ایران و .... ناگفته‌های فراوانی باقی مانده است. اما اولین برداشت قطعی این است که ایران یکی از بزرگترین عملیات‌های پیشرفته پهپادی و موشکی جهان را انجام داده است.


هفت: عملیات «وعده صادق» ایران انواع ادعاهای توهمی درباره توان نظامی و فناوری اسرائیل به عنوان پیشرفته‌ترین متحد آمریکا در منطقه را هم برملا کرد. یکی از این ادعاها این بود که دشمنان ایران قادر هستند در قالب جنگ الکترونیک با فناوری‌های پیشرفته قبل از اقدام ایران، موشک‌ها و پرتابگرهای آن را از کار بیاندازند. ادعاها و دیگر داستان‌های توهمی مشابه را که در این سالها ساخته و پرداخته شده را نیز می توان بازخوانی و فهرست کرد.


هشت: منطقه غرب آسیا با عملیات «وعده صادق» به دو بخش قبل و بعد آن تقسیم می‌شود. ایران محاسبات زیادی را بهم زد و مهمتر از بهم زدن محاسبات راهبردی منطقه، انتقال این پیام مهم بود که ایران زین پس بر اساس محاسبات جدید عمل می‌کند و تغییر موازنه شروع شده و طرف مقابل نیز راهی جز پذیرفتن آن ندارد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده