جریمه ۱۰۰ میلیون تومانی تا محرومیت ۱۰ ساله در انتظار متقلبان کنکور-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

جریمه ۱۰۰ میلیون تومانی تا محرومیت ۱۰ ساله در انتظار متقلبان کنکور

براساس قانون اگر داوطلبی در کنکور دست به تقلب بزند با مجازات‌های سختی مثل جریمه ۱۰۰ میلیونی، محرومیت یک تا ۱۰ ساله برای شرکت در آزمون و ... مواجه خواهند شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۲۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 10
کد خبر: ۲۴۹۳۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از ۲۴ ساعت دیگر، رقابت نفس گیری پشت کنکوری‌ها آغاز می‌شود و تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که همیشه تعدادی از داوطلبان برای رسیدن به صندلی‌های دانشگاهی به گزینه تقلب فکر می‌کنند.

قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری آب پاکی را روی دست داوطلبان کنکور ریخته است تا برای قبول در دانشگاه به سمت و سوی دوپینگ کردن نروند.

چه کار‌هایی در کنکور تخلف است؟

براساس ماده ۵ این قانون، تخلف‌ها و جرائم در آزمون‌های سراسری به این شرح است:

الف - ارتکاب هرگونه عملی که موجب بی‌نظمی در برگزاری آزمون گردد یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیر مجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه‌های حافظه‌دار.

ب - ارتکاب هرگونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه‌دار سازد از قبیل:

۱ - ارائه مدرک یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون.

۲ - تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دست‌اندرکاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراحان سؤال برای تخلف در آزمون.

۳ - ثبت نام در آزمون با هویت مجعول یا شرکت در جلسه آزمون بجای داوطلب اصلی.

ج - استفاده از هرگونه وسیله غیر مجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه‌های حافظه‌دار.

د - کمک به داوطلب خارج از ضوابط برگزاری آزمون جهت پاسخ به سؤالات.

ه - دسترسی غیر مجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیر مجاز از آنها؛ و - هرگونه تغییر غیر مجاز سؤالات، اوراق و پاسخنامه‌های داوطلبان یا سایر مدارک و دفاتر مربوط به آزمون.

ز - افشای سؤالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون به هر نحو.

ح - خرید یا فروش سؤالات آزمون یا پاسخ آنها یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون اعم از اینکه سؤالات یا پاسخ آنها واقعی یا غیر واقعی باشد.

مجازت تقلب چیست؟

متناسب با هر کدام از تخلف‌هایی که یک داوطلب در کنکور انجام دهد، هیأت‌های رسیدگی به تخلفات، می‌تواند دست به صدور احکام مجازات بزند.

۱-در مورد وسایل غیرمجاز که در بند الف به آن اشاره شده است، اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذی‌ربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال اجرایی می‌شود.

۲-اگر داوطلبی دست به تخلف‌های اشاره شده در بند (ب) یا بند (ج) بزند و به عبارت دیگر آزمون را از نظر علمی خدشه‌دار کند، با محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد رو برو می‌شود.

۳-مشمولان بند‌های (د)، (ه)، (و)، (ز) و (ح) که شامل دسترسی غیرمجاز به اطلاعات، فروش سئوالات و ... می‌شود نیز مجازات‌های خاص خود را دارند و هیأت‌های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون (۰۰۰، ۰۰۰، ۱۰) ریال تا یک میلیارد (۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰، ۱) ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاکم دادگستری معرفی می‌کنند.

در ماده دیگری آمده است که «در صورت محکومیت قطعی فردی به یکی از مجازات‌های مندرج در این قانون، به انتظامی اعضای هیأت علمی یا کمیته‌های انضباطی دانشجویان نیست و مرتکب علاوه بر استثنای مجازات مندرج در بند (الف) ماده (۶)، هیأت رسیدگی به تخلفات در آزمونها، قبولی وی در آزمون را ابطال می‌کند، در اینصورت مؤسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدرک به وی خودداری خواهد نمود و چنانچه گواهی فارغ‌التحصیلی به وی اعطاء شده باشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزمبه ابطال آن گواهی می‌شوند.»/ همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده