اولین ربات انسان‌نمای طبل‌زن دنیا را بشناسید توزیع دارو در موکب‌های مرز مهران ممنوع شد جزئیات انسداد مسیر‌های تونل توحید برای امشب دادستان تهران: شرکت‌های هواپیمایی مسئول تخلف در زمینه قیمت بلیت هستند هشدار سطح نارنجی برای سه استان شرقی کشور/ آماده باش کامل دستگاه‌های امدادی و خدماتی باستان‌شناسان به «قدیمی‌ترین سکونت‌گاه انسان در ایران» بازگشتند مهلت ۱۵ روزه دادستانی برای ساماندهی کالا‌های خطرناک دستگیری ۱۰ نفر از عاملان نزاع مسلحانه تربت‌حیدریه بازداشت جیب‌بر‌های زن پاکستانی توسط پلیس ایران/ زوار مراقب جیب‌بر‌ها باشند تخلف دو شرکت بزرگ توزیع برنج محرز شد شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز انتشار تصویر جاسوس موساد که امروز اعدام شد/ روزبه وادی که بود؟ ماجرای مشکل حقوقی املاک آموزش و پرورش چیست؟ گرمازدگی باعث آسیب به اندام‌های حیاتی می‌شود محرومیت ۵۰ درصد موالید کشور از شیر مادر کشف ۳ ریزپرنده و کلت جنگی از سوداگر مرگ در پیشوا

برای اولین بار جلوی کاهش نرخ باروری گرفته شد

رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت گفت: در هفت سال گذشته، نرخ باروری کشور بیش از 20 درصد کاهش یافته بود، اما امسال برای اولین بار جلوی این کاهش گرفته شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 05
کد خبر: ۲۵۳۳۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، امیرحسین بانکی‌پورفرد نماینده مردم اصفهان در مجلس در دوره دانش‌افزایی و توانمندسازی اساتید (چالش ها و فرصت ها؛ رویکردها و راهبردها) به چالش‌ها و موفقیت‌های اخیر در حوزه جمعیت و خانواده پرداخت و اظهار کرد که تصویب و اجرای قوانین جدید برای تغییر روند کاهش جمعیت و افزایش نرخ باروری، یک دستاورد بزرگ محسوب می‌شود.

 

وی گفت: تغییر مسیر سیاست‌های جمعیتی و آموزشی که طی سی سال گذشته شکل گرفته بودند، نیازمند تصویب قوانینی مفصل و اجرای آن‌ها بود. اجرای این قوانین در مجلس معجزه بود و اجرای آن‌ها در بافت اداری کشور نیز بسیار سنگین بود. تغییر فرهنگ و سیاست‌های آپارتمان‌سازی و اعطای زمین به مردم، نیاز به تغییرات اساسی داشت.

 

رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده افزود: در دو سال گذشته، ما توانستیم برخی از شاخص‌های جمعیتی را بهبود بخشیم. افزایش حق اولاد و اصلاح نظام حقوق و دستمزد از جمله اقداماتی بود که با فشار و تلاش مستمر صورت گرفت. هدف ما این است که این شاخص‌ها را در پنج سال آینده بهبود بیشتری ببخشیم.

 

بانکی‌پور با اشاره به مقاومت‌های اداری و اقتصادی در برابر اجرای این قوانین عنوان کرد: بدنه اداری و سازمان برنامه و بودجه با مقاومت‌های زیادی مواجه بودند. اما با تلاش‌های مستمر، ما توانستیم نتایج مثبتی را مشاهده کنیم. بر اساس گزارش‌های ثبت احوال و وزارت بهداشت، نرخ باروری در پانزده استان افزایش یافته و جلوی سقوط نرخ باروری کشور گرفته شده است.


وی ادامه داد: در هفت سال گذشته، نرخ باروری کشور بیش از 20 درصد کاهش یافته بود، اما امسال برای اولین بار جلوی این کاهش گرفته شد. تعداد تولدها از یک میلیون و 980 هزار در سال ۱۳۹۴ به یک میلیون و 40 هزار در سال گذشته کاهش یافته بود، اما امسال توانستیم این روند را متوقف کنیم.رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تأکید کرد: افزایش نرخ باروری در گروه سنی مادران ۳۵ تا ۴۰ سال و ۴۰ تا ۴۵ سال نشان‌دهنده موفقیت سیاست‌های جدید است.

 

 وی افزود: در حالی که تعداد مادران در این گروه‌های سنی کاهش یافته بود، ما توانستیم نرخ باروری را در این گروه‌ها به میزان پانزده درصد افزایش دهیم. این نشان‌دهنده اثربخشی قوانین جدید و تلاش‌های مستمر ما برای افزایش جمعیت است.وی در پایان اظهار داشت: ما باید در چهار سال آینده به‌طور جدی به دنبال افزایش نرخ باروری باشیم و برای جبران کاهش جمعیت تلاش کنیم. هدف ما این است که نرخ باروری را در کشور بهبود بخشیم و جلوی سقوط آن را بگیریم./ فارس

ارسال نظر