محمدباقر قالیباف: شب شهادت رهبری چه گذشت؟ / روایت تصمیم‌گیری در ساعات حساس + فیلم جزئیات بمباران قشم با بمب یک تنی آمریکا؛ افشای نیویورک تایمز از حمله به منطقه مسکونی + تصاویر سپاه: دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز هدف قرار گرفتند پلیس: زائران بازگشت از اربعین را به روزهای پایانی موکول نکنند قالیباف: آمریکا تاوان می‌دهد قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند نماینده مجلس: فتنه تعطیلی مجلس با هوشیاری ملت خنثی شد تسلیت عراقچی به خانواده‌های قربانیان زلزله ژاپن تکذیب حمله آمریکا به بندر عباس جزئیات حمله موشکی بامداد امروز آمریکا به شهرستان بوشهر جزئیات حمله به یک کشتی باربری در محدوده خزر شهر فریدون‌کنار

بازدید وزیر کشور از محله تاریخی سنگ سیاه شیراز + عکس

بازدید وزیر کشور از محله تاریخی سنگ سیاه شیراز + عکس وزیر کشور در جریان بازدید از محله تاریخی سنگ سیاه شیراز، ضمن ابراز رضایت از روند اجرای طرح ساماندهی این منطقه بر ملاحظات و قوانین میراث فرهنگی در بهسازی محلات تاریخی تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 05
کد خبر: ۲۵۶۴۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ اسکندر مومنی، پنجشنبه در ادامه سفر خود به شیراز در بازدید از محله سنگ سیاه این شهر ضمن یادآوری بازدید سال‌های گذشته خود از محله سنگ سیاه شیراز گفت: شرایط امروز این محله با شرایط گذشته آن کاملا تفاوت دارد و تغییرات ایجاد شده کاملا محسوس است و شاهد هستیم که با همت استانداری، شهرداری، سپاه و فرمانداری بافت منطقه سنگ سیاه کاملا ساماندهی شده است.

مومنی افزود: البته این کار با محدودیت‌هایی همراه بود و در کنار ساماندهی می‌بایست ملاحظات و قوانین میراث فرهنگی نیز رعایت می‌شد.

وی ادامه داد: با اقدامات انجام شده و ترمیم بافت و ایجاد فضا‌های سنتی و بوم گردی، شاهد هستیم که این منطقه که زمانی جزو حاشیه شهر محسوب می‌شد و شرایط مناسبی نداشت امروز پذیرای گردشگران است.

بازدید وزیر کشور از محله تاریخی سنگ سیاه شیراز + عکس

محله سنگ سیاه پهنه بزرگی در جنوب غربی بافت تاریخی است که نزدیک به ۸۰ هکتار مساحت دارد و از اصلی‌ترین پهنه‌های ساختاری بافت تاریخی شهر به شمار می‌رود.

این محور تاریخی یکی از مهمترین گذر‌های اصلی شهر شیراز از گذشته تا به امروز بوده که از شمال با خیابان قاآنی شمالی، از جانب با خیابان کارگر و از غرب با بلوار سیبویه، خیابان قاآنی جنوبی و شیر شرقی محدود شده و با بازار میوه و سبزیجات، بازار ماهی فروشی شیراز مجاورت دارد.

وجه تسمیه آن به دلیل وجود سنگ سیاه چهار گوشی است که در محوطه آرامگاه سیبویه قرار دارد. راه‌اندازی بازار هنر شیراز در محله سنگ سیاه با هدف ساماندهی وضعیت این منطقه از اقداماتی است که توسط متولیان فرهنگی و مجموعه مدیریت شهری دنبال می‌شود.

گذر فرهنگ و هنر با هدف حمایت از هنرمندان و دستیابی به اقتصادی پویا و پایدار در این منطقه پایه‌گذاری شده است. سکونت مشاهیر، علما و تجار با قومیت و مذاهب گوناگون در این منطقه از مهمترین ویژگی‌های محور تاریخی سنگ سیاه محسوب می‌شود. این بافت به دلیل قدیمی بودن بسیار متراکم است و به جز چهار معبر اصلی که پیرامون محله واقع شده‌اند، باقی شبکه‌های معابر عرضی کمتر از ۶متر دارند و همین مسئله باعث ایجاد مشکل در رفت و آمد شده است. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار