مرگ دانش‌آموز مینودشتی و غفلت از یک کمبود جدی در مدارس-راهبرد معاصر
هشدار نارنجی برای شرق کشور | وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید سامانه مکان‌یاب در اورژانس راه‌اندازی شد دادستانی تهران علیه مطهره گونه‌ای اعلام جرم کرد هشدار نسبت به رگبار باران و رعد و برق در ۱۸ استان تشکیل پرونده برای مخدوش‌کنندگان امنیت روانی جامعه در روز‌های اخیر بزرگترین شراره خورشیدی به سمت زمین شلیک شد ممنوعیت اجاره ملک به اتباع در این منطقه تهران ممنوعیت‌های توقف و تردد در اطراف مصلای تهران اعلام شد + جزییات دادستانی تهران علیه عبدالرضا داوری اعلام جرم کرد تعطیلی موقت پایانه بیهقی تا پایان مراسم نماز جمعه |پارکینگ بیهقی میزبان نمازگزاران دستگیری عاملان تولید و توزیع مشروبات الکلی تقلبی در گیلان جلوگیری از ۶ هزار سقط جنین عمدی با طرح نفس فاجعه معدل دانش‌آموزان پایه دوازدهم در خرداد ۱۴۰۳ + اینفوگرافیک ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال فوت ناگهانی یک دانش‌آموز در مدرسه + توضیحات آموزش و پرورش مینودشت

مرگ دانش‌آموز مینودشتی و غفلت از یک کمبود جدی در مدارس

کارشناسان حوزه بهداشت معتقدند که حضور نیرو‌های مراقب سلامت تخصصی در مدارس با توجه به تغییر سبک زندگی و کاهش سن بروز برخی بیماری‌ها در کودکان می‌تواند با نظارت بر سلامت و پیگیری به موقع، مانع از به خطر افتادن جان دانش‌آموزان شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 05
کد خبر: ۲۵۹۲۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ اواخر هفته گذشته خبر فوت امیر نیک‌گفتار، دانش آموز نوجوان مینودشتی در یکی از دبیرستان‌های این شهرستان منتشر شد. خبری که با وجود بازتاب قابل توجه و حتی تشکیل پرونده قضایی، اما از یک منظر مورد غلفت مانده است، کمبود مراقبان سلامت در مدارس که بسیاری از متخصصان حوزه بهداشت همواره نسبت به این کمبود‌ها هشدار داده‌اند.

به گفته سیدمحمد حسینی مدیر آموزش و پرورش شهرستان مینودشت این حادثه روز چهارشنبه ۱۱مهر ۱۴۰۳ در یکی از دبیرستان‌های پسرانه شهرستان و در زنگ تفریح رخ داده و این دانش آموز که با تشخیص ایست قلبی و مشکل حاد تنفسی با آمبولانس به واحد اورژانس انتقال یافته است. اما با وجود تلاش فراوان تیم پزشکی، جان خود را از دست داد. کارشناسان حوزه بهداشت معتقدند که حضور نیرو‌های مراقب سلامت تخصصی در مدارس با توجه به تغییر سبک زندگی و کاهش سن بروز برخی بیماری‌ها در کودکان می‌تواند با نظارت بر سلامت و پیگیری به موقع، مانع از به خطر افتادن جان دانش‌آموزان شود.

این در حالی است که توزیع نیروی انسانی مراقبت سلامت در مدارس کشور مناسب نیست و حتی اردیبهشت امسال هم اعظم گودرزی، مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش‌وپرورش گفته بود که در کل کشور تنها ۶ هزار و ۵۰۰ مربی و مراقب سلامت وجود دارد و ۱۸ هزار مربی و مراقب سلامت در مدارس شهری کمبود است.

به تاکید این مسئول در سیستم آموزشی کشور به ازای هر ۷۵۰ دانش‌آموز یک مربی سلامت وجود دارد و با جذب نیروی انسانی این عدد باید به ۴۸۰ دانش‌آموز کاهش پیدا کند. این آمار‌ها در حالی از سوی گودرزی اعلام می‌شود که در ۱۴۰۱ دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود به ازای هر ۲۶۳۱ نفر دانش‌آموز، یک مراقب سلامت در کشور وجود دارد و در مدارس کل کشور هم ۱۹.۹۱۳ مراقب سلامت کمبود است.

رویکرد مشترک وزارت بهداشت و آموزش و پرورش

دکتر صابر جباری فاروجی، رئیس مرکز جوانی جمعیت سلامت خانواده و مدارس درباره اهمیت استقرار و رفع کمبود مراقبان سلامت در مدارس و پیگیری رفع این کمبود‌ها از سوی وزارت بهداشت می‌گوید: حضور مراقب سلامت در مدارس می‌تواند کیفیت خدمات را افزایش دهد. این مساله رویکرد مشترک وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش است، اما به دلیل کمبود نیرو، امکان استقرار در کلیه مدارس وجود ندارد.

او ادامه می‌دهد: بخشی از این نیرو‌ها از سوی وزارت آموزش و پرورش استخدام می‌شوند و درباره برخی کمبود‌ها هم ما از بهورزان و مراقبان سلامت می‌خواهیم که به مدارس سربزنند. /همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار