دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

افزایش شیوع مصرف الکل در کشور

دبیر علمی همایش هفدهمین کنگره دانش اعتیاد گفت: نتایج دومین پیمایش سلامت خانواده نشان می دهد در مقایسه با ۱۰ سال گذشته مصرف الکل شیوع پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 16
کد خبر: ۲۷۱۱۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، سید رامین رادفر دبیر علمی همایش هفدهمین کنگره دانش اعتیاد در مورد عوامل پایین آمدن سن اعتیاد در کشور بیان داشت: این کنگره به مدت ۱۸ سال است که به صورت سالانه برگزار می‌شود. زیربنای تمامی کنگره‌ها ایجاد بستری برای ارائه دانش جمع آوری شده در کشور و تبدیل آن به مجموعه‌ای است تا بتواند در حیطه عمل به جامعه کمک کند.

 

به گفته وی کنگره دانش اعتیاد با شعار «در جستجوی راه‌حلی نوین برای مشکلی کهن» برگزار شد. چرا که اعتیاد سالهاست که مبتلا به بشر بوده است. تفاوت این دوره با دوره‌های گذشته، افزایش میزان مقالات، پژوهش‌ها و پنل‌هایی بود که در خصوص اعتیادهای رفتاری و جنسی صورت گرفته بود.

 

رادفر با اشاره به افزایش اعتیادهای رفتاری و جنسی و تاکید بر توجه ویژه به آنها خاطرنشان کرد: در این همایش برای اولین بار نتایج دومین پیمایش سلامت خانواده انتشار یافت. این نتایج در مقایسه با ۱۰ سال گذشته تغییراتی را نشان می‌دهد که یکی از عمده‌ترین آنها افزایش شیوع مصرف الکل است.

 

وی افزود: مطالعات روی کل جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال صورت گرفته و آمار دقیقی از پایین آمدن سن اعتیاد وجود ندارد. همچنین مشخص شده تنها ۱۰ درصد از افراد اقدام به درمان می‌کنند. اما بر اساس مشاهدات در سیستم‌های درمانی که می‌تواند آمار درستی را نشان دهد، شاهد کاهش شیوع سن مصرف هستیم.

 

دبیر علمی همایش هفدهمین کنگره دانش اعتیاد در مورد دلایل پایین آمدن سن اعتیاد در کشور اظهار کرد: تقلیل اعتیاد به یک مقوله فردی کاملاً اشتباه است. سبب شناسی اعتیاد، یک سبب شناسی زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی است و سهم هر یک از اینها در مراحل مختلف یکسان نیستند.

 

وی ادامه داد: پاندمی کرونا در حیطه اعتیادهای رفتاری بسیار چشمگیر است چرا که در آن دوران، باشگاه‌های ورزشی تعطیل بود و نوجوانان وقت خود را صرف بازی با موبایل کردند. البته امروز این مسئله در همه جهان وجود دارد.

 

وی در مصاحبه با رادیو گفتگو یادآور شد: متأسفانه در تأمین نیازهای جوانان با مشکل مواجه هستیم. یکی از مؤثرترین استراتژی‌های پیشگیری از اعتیاد رویکرد ارائه فعالیت‌های جایگزین است. باید برای جوانان فعالیت‌های جایگزین مطلوبی ایجاد شود تابه سمت اعتیاد نروند./ مهر

ارسال نظر