هواپیمای کاسپین در ترکیه توقیف شد/ علت توقیف بوئینگ ایرانی چیست؟ جدیدترین قیمت مرغ در بازار؛ فیله به ۶۲۵ هزار تومان رسید قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند شد؟ پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ قیمت طلا امروز ۶ مهر ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار قیمت سکه امروز ۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۴۷ میلیون تومان شد قیمت دلار، یورو ۶ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار بیت‌کوین ۹۰ هزار دلار را رد میکند؟ / تازه‌ترین قیمت ارز‌های دیجیتال آخرین قیمت طلا و سکه عصر امروز دوشنبه ۶ مهر ماه ۱۴۰۵ قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ | نرخ لحظه‌ای انواع سوت از ۵۰ تا ۱۵۰۰ آخرین قیمت دلار عصر امروز دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ | عبور قیمت دلار از ۲۴۰ هزار تومان صدور چک رمزدار از فردا در شبکه بانکی متوقف می‌شود/ جزئیات قیمت دلار امروز دوشنبه ۶ مهر؛ افزایش قیمت دلار امروز ادامه دارد؟ گاز برخی مناطق اهواز قطع می‌شود قیمت دلار، یورو امروز ۵ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار
مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

وظیفه حیاتی تأمین معیشت مردم در شرایط جنگ

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان وظیفه دولت در تأمین غذایی مردم در دوران جنگ گفت: برای ایجاد اطمینان در مردم باید به عنوان نمونه به هر فرد در ماه محصولات پروتئینی حتی به صورت رایگان داد.
مجید رضا حریری؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۵ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 July 24
کد خبر: ۳۱۴۰۱۲

وظیفه حیاتی تأمین معیشت مردم در شرایط جنگ

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس جمهور در جلسه شورای عالی قضایی گفت: جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ تمام‌عیار است. جنگ امروز صرفاً جنگ موشک‌ها نیست؛ دشمن به این نتیجه رسیده است که با حملات نظامی نمی‌تواند ملت ایران را به تسلیم وادارد.  وی افزود: مهم‌ترین میدان نبرد امروز، عرصه اقتصاد و معیشت مردم است.  در میدان نظامی، نیروهای مسلح با اقتدار از کشور دفاع می‌کنند، اما اگر فشارهای اقتصادی موجب شکل‌گیری نارضایتی‌های اجتماعی شود و این نارضایتی‌ها گسترش یابد، سرمایه عظیم اجتماعی که مردم در حمایت از نظام ایجاد کرده‌اند، از دست می رود.

باید سخت ترین تصمیمات را برای ماه های پیش رو در حوزه اقتصادی و تأمین کالای مردم اتخاذ کرد

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره حمایت از معیشت مردم در شرایط محاصره دریایی ایران و جنگ به «راهبرد معاصر» گفت: خوشبختانه برآوردهای میدانی و اظهارات مسئولان نشان می دهد تا پیش از اسفند سال گذشته ذخیره سازی کالای اساسی برای ماه های پیش رو به درستی و به نحو مطلوبی انجام شده است که از این نظر باید قدردانی کرد؛ اما یک سؤال مهم باید پاسخ داده شود، آیا زنجیره تأمین برای چند ماه آینده تضمین شده است یا خیر؟

وی افزود: به نظر می آید در شرایط جنگی و هنگامه ای که دشمن مترصد حملات شدیدتر به ایران است، تمایلی برای رفع محاصره دریایی ندارد و مانع صادرات و واردات کشور از مسیر دریایی شده، بهتر است دولت با شرایط اضطراری و ویژه جنگی کارها را دنبال کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: با توجه به اینکه دورنمای جنگ و تخاصم دشمن با مردم ایران روشن و شفاف نیست، لذا باید سخت ترین تصمیمات را برای ماه های پیش رو در حوزه اقتصادی و تأمین کالای مردم اتخاذ کرد؛ یعنی اگر قرار است جیره بندی کالای اساسی مورد نیاز مردم از 6 ماه آینده اجرا شود، بهتر است در حال حاضر جیره بندی برای توزیع عادلانه کالای اساسی را در کشور تمرین کرد.

حریری گفت: با اینکه خوشبختانه قفسه فروشگاه ها پر از کالا و ارزاق عمومی زیاد است، اما نباید نسبت به اینکه با خطر مواجهیم غفلت شود و خطرات پیش روی اقتصاد ایران به ویژه تأمین ارزاق عمومی را دست کم گرفت، زیرا اگر مشتری قدرت خرید سبد کالایش را نداشته باشد پر بودن قفسه فروشگاه به چه کار می آید؟

کارشناس تجارت خارجی معتقد است: در شرایط جنگی که امکان دارد بسیاری از کسب و کارها و درآمدها در معرض خطرات و آسیب های جدی قرار بگیرند، باید ارزاق عمومی و داروی مورد نیاز مردم با تأکید بر گروه های آسیب پذیر و کم درآمد جامعه تخصیص داده شود، بنابراین نیازمند تخصیص کالا و دارو به عادلانه ترین شکل ممکن هستیم، زیرا درآمد مردم کاهش یافته است و نباید اجازه داد مردم به ویژه کودکان و نوجوانان دچار سوء تغذیه شوند.

دولت با هر سازوکاری اعم از کالابرگ یا الزام مستقیم برخی فروشگاه ها به عرضه کالا، باید از مردم به صورت ماهیانه و سهمیه بندی شده حمایت کند

حریری تصریح کرد: وقتی ذخایر کالای اساسی نگران کننده نیست، باید آن را به صورت عادلانه بین مردم توزیع کرد، زیرا امکان دارد ثروتمندان کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند و نگرانی نسبت به تأمین ارزاق درماه های پیش رو نداشته باشند؛ در حالی که مردم عادی قدرت خرید امروز ندارند چه برسد به ماه های آینده.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است: در شرایط جنگی باید اقتصاد جنگ و الزامات آن را اجرا کرد. اگر قرار بر جیره بندی در 6 ماه آینده است، از همین امروز با گشاده دستی با دهک های آسیب پذیر جامعه باید جیره بندی را کلید زد تا آحاد مردم نگران تأمین معاش خود نباشند و دشمن نیز نتواند توطئه کشاندن مردم به خیابان را به واسطه فشار اقتصادی و معیشتی محقق کند.

کارشناس تجارت خارجی یادآور شد: برای ایجاد اطمینان در مردم باید به عنوان نمونه اعلام کرد به ازای هر فرد در ماه یک کیلو گوشت مرغ یا سایر محصولات پروتئینی حتی به صورت رایگان از فروشگاه های طرف قرارداد در اختیار مردم قرار می گیرد؛ زیرا دولت باید نشان دهد موظف و متعهد به تأمین غذایی مردم در دوران جنگ است.

وی عنوان کرد: دولت با هر سازوکاری اعم از کالابرگ یا الزام مستقیم برخی فروشگاه ها به عرضه کالا، باید از مردم به صورت ماهیانه و سهمیه بندی شده حمایت کند، ضمن اینکه فقط اقلامی که اعلام می شود به مردم داده شود؛ نه اینکه مردم بتوانند با کالابرگ سایر اقلام غیر ضروری خریداری کنند.

حریری درباره تأمین داروی مورد نیاز بیماران خاص به ارزان ترین شکل ممکن گفت: اگر به واسطه تحریمها و شرایط جنگی یا افزایش نرخ دلار قیمت دارویی بسیار گران و چند برابر شده و قدرت خرید خانوارهایی که بیمارهای سخت و لاعلاج دارند کاهش یافته است، دولت موظف به تحویل داروی رایگان به آنهاست تا نارضایتی اجتماعی به وجود نیاید.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار