وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است

تحویل شش فروند پهباد ترکیه ای به قطر

ترکیه در اولین تجربه فروش پهپاد، یک فروند از شش پهپاد تهاجمی و شناسایی فروخته شده به دوحه را به قطر تحویل داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۹ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 03
کد خبر: ۴۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر ؛ منابع خبری از تحویل یک فروند پهپاد شناسایی و تهاجمی از نوع «بیرقدار TB۲» ترکیه به ارتش قطر خبر دادند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، تحویل این پهپاد در چارچوب قرارداد فروش شش فروند پهپاد که مارس سال ۲۰۱۸ میان قطر و شرکت ترکیه‌ای «بیکار» امضاء شد، صورت گرفت. همراه با این پهپاد سه دستگاه سکوی پرتاب نیز تحویل داده شد.

روزنامه «وطن» (Vatan) ترکیه نیز نوشته است که تیمی از ارتش قطر، دوره آموزشی استفاده از این نوع پهپاد را در ترکیه فرا گرفته‌ است. این برای اولین بار است که ترکیه اقدام به صادرات پهپاد به خارج از کشور می‌کند.

«بیرقدار TB۲» پهپاد شناسایی و همچنین تهاجمی است که امکان حمل موشک‌های نقطه‌زن دارد و برای هدف قرار دادن خودروهای زرهی، سنگرها و اهداف دریایی به کار می‌رود. این پهپاد می‌تواند در ارتفاع ۲۰ هزار پایی و به صورت ۲۴ ساعته پرواز کند. همچنین توانایی حمل ۱۵۰ کیلوگرم را داراست.

همکاری نظامی ترکیه و قطر هرچند پیش از آغاز بحران میان دوحه با کشورهای سعودی، امارات، بحرین و مصر نیز وجود داشت و پارلمان ترکیه در ژوئن ۲۰۱۴ ساخت پایگاه نظامی در قطر را تصویب کرد، اما این همکاری‌ها پس از آغاز بحران در پنجم ژوئن ۲۰۱۷ شدت یافته است.

قطر و ترکیه در ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در حاشیه کنفرانس بین‌المللی دفاع دریایی دوحه ۲۰۱۸، توافقنامه‌ای برای تأسیس پایگاه نظامی دریایی در شمال قطر امضا کردند.

ترکیه همچنین در اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که در چارچوب توسعه همکاری نظامی دوجانبه با قطر، دو کشور شرکت صنایع دفاعی مشترک در دوحه تأسیس کرده‌اند.

وزارت دفاع قطر پنجشنبه (یازدهم بهمن) در بیانیه‌ای از برگزاری رزمایش نظامی مشترک با نیروهای آمریکایی و ترکیه‌ای در آب‌‌های خلیج فارس خبر داده بود.

این همکاری‌ها در حالی است که یکی از ۱۳ شروط کشورهای تحریم‌کننده قطر، پایان همکاری نظامی با ترکیه و بستن پایگاه نظامی این کشور در قطر بود.

ارسال نظر