سیاست‌گذاری دستوری دولت عامل اصلی آسیب بورس است-راهبرد معاصر
شهرام عجمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

سیاست‌گذاری دستوری دولت عامل اصلی آسیب بورس است

شهرام عجمی: نکته اصلی که بازار از آن به شدت آسیب دیده رویکردها و سیاست گذاری های دولتی و تصمیماتی است که مقامات دولتی اتخاذ می‌کنند؛ از وزارت صمت تا وزارت اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی.
شهرام عجمی؛ کارشناس بازار سرمایه و بورس
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 01
کد خبر: ۷۶۰۰۶

سیاست‌گذاری دستوری دولت عامل اصلی آسیب بورس است

 

شهرام عجمی، کارشناس بازار سرمایه و بورس در گفتگو با راهبرد معاصر در خصوص افت های پی در پی بازار سرمایه و اعتراضات به حق سهامداران به مدیریت بورس و دولتی ها گفت: برخی از کارشناسان مدعی هستند که کاهش نرخ ارز بازار سرمایه را دچار ریزش کرده است در حالی که اینگونه نیست چرا که اگر دلار به این شدت بر روی بورس تاثیر گذار است چرا زمانی که نرخ دلار به 32 هزار تومان رسید روی بازار سرمایه تاثیر افزایشی خاصی نداشت؟

 

وی دراین باره افزود: لذا وقتی که روند افزایشی دلار روی بازار سرمایه تاثیرخاصی ندارد قطعا روند کاهش نرخ دلار نیز روی بازار سرمایه تاثیری به جا نمی گذارد. اینکه آقای رئیس جمهور کمتر از یک ماه، دو قیمت برای ارز مشخص می کند به عبارت دیگر اول نرخ دلار را 1 هزار و 500 تومان و در  سخنرانی بعدی 15 هزار تومان را مبنا اعلام می کند و معتقد است که این رقم، نرخ واقعی دلار است، آقای روحانی باید به این سوال مردم پاسخ دهد که اگر می دانستند و اگر این رقم، قیمت واقعی ارز است چرا با بالا بردن دلار تا 32 هزار تومان مردم را تحت فشار گرانی های متعددی قرار دادند؟ اگر دولت می توانست نرخ ارز را کنترل کند چرا کنترل نکرد؟

 

این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: آیا اتفاق خاصی در عرصه سیاسی یا اتفاقی رخ داده که منجر به گشایش اقتصادی وکاهش نرخ ارز شده باشد که بالاترین رکن اجرایی نظام چنین مصاحبه ای را می کند که بازارهای مختلف از این سخنان اینگونه ملتهب شده اند؟ قطعا همه مردم خواستار کاهش نرخ ارز هستند چرا که  تبعات و پیامدهای افزایش نرخ ارز در زندگی همه مردم حس می شود لذاهیچ کس موافق افزایش نرخ ارز نیست. از سوی دیگر وقتی ما هنوز نتوانستیم در بودجه به عدد واحدی دست بیابیم چگونه می توانیم پشت تریبون ریاست جمهوری عددی را که هیچ مبنای علمی ندارد و فقط صرفا احساسی است بیان کنیم؟ قطعا بیان این موارد بر روی بورس به عنوان بازاری که آینده را می خرد تاثیر می گذارد مثل اینکه  آیا نرخ املاک با قیمت ارز روی 15 تومان رئیس جمهور یا بورس کالا با این قیمت معامله می شود؟

 

عجمی درباره تبعات دستوری حضور دولت در بورس تاکید کرد: نکته اصلی که بازار از آن به شدت آسیب دیده رویکردها و سیاست گذاری های دولتی و تصمیماتی است که مقامات دولتی اتخاذ می کنند از وزارت صمت تا وزارت اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در حالی که وقتی بازارهای مالی در تمام دنیا دچار تنش می شوند دولتها بسته ها و محرکهای اقتصادی برای جلوگیری از افزایش ضرر و زیان به سهامداران در نظر می گیرند در ایران چنین روشی دیده نمی شود اینکه چه سیاستی پشت این موضوع است که آقای همتی در برخی مناسبت ها از بازار حمایت اما در حال حاضر که بازار سهام با ریزش 70درصدی رو به رو شد رئیس بانک مرکزی در این موضوع واکنشی نشان نداد.

 

وی ادامه داد: آقای وزیر اقتصاد در مصاحبه یک ماه گذشته به این موضوع اشاره کرد  که  بازار در ریل مناسب قرار دهد، وزیر اقتصاد باید پاسخ دهد که ریل گذاری مناسب به چه معناست؟  این موضوع باید برای سرمایه گذاران  تشریح شود. قطعا مشکل بازار ما این مسوول داخلی یا آمدن و رفتن آن مسوولیت آمریکایی نست بلکه سیاست گذای های اقتصادی مشکل بازار و اقتصاد ماست.

 

عجمی در این باره توضیح داد: امروز بهره بین بانکی 22 درصدی  رد و بدل می شود بنابراین شاهد واکنش های منفی این مساله هستیم.  تا هفته گذشته بخشنامه فولادی ها را داشتیم که هنوز کسی از نتیجه آن خبری ندارد چرا که یک جریانی متوقف شده و یک نفر در بازار آمده هیاهو ایجاد شده واقعا مشخص نیست در بازار فولاد قرار است چه اتفاقی بیفتد و از اجرایی شدن بخشنامه ها خبری دردسترس نیست.

 

کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: از زمانی که ریزش های بورس آغاز شد یکی از مشکلات بازار اظهار نظرهای غیر مسوولانه  اشخاصی است که شناختی نسبت به بازار سرمایه نداشته و ندارند در حالی که بازار سرمایه نباید اسیر تصمیمات سیاسی فردی یا گروهی شود. از سوی دیگر در هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که بازار سرمایه مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت کنند بعد چراغ های بورس را خاموش و درها را ببندند.

 

کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه  این اتفاق در بورس ما افتاد و دولت آقای روحانی برای مردم میزبان خوبی نبود  و سیاست گذاری های اشتباه دولت در طی این مدت بر این موضوع موثر بوده بنابراین نمی توان آقای قالیباف اصل را مقصر دانست چرا که تا در بازار سرمایه و عرصه اقتصاد کشور تغییرات اساسی ایجاد نشود  بازار ما راه خود را پیدا نمی کند.متاسفانه تمام نهادهای دولتی و شبه دولتی که در این بازار از پیک قیمتی تامین مالی کردند پول های خارج کرده از بورس را سپرده بانکی کرده و در حال دریافت سود هستند در حالی که همین شرکت ها در پیک قیمتی منابع را فروخته واز بازار سهام خارج شده اند و امروز حاضر نیستند 70 درصد زیر قیمتی که فروختند سهام بخرند و بازار را از این وضعیت نجات دهند و متاسفانه دولتی که خود مسبب به هم ریختن کارهاست علی رغم ادعاهای حمایت از بورس هم به تماشاچی تبدیل شده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار