دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تحریم‌ها باید طی ۳ ماه آینده برداشته شوند

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت برای بازگشت واشنگتن به اجرای تعهدات خود وفق برجام نیازی به مذاکره نیست، گفت: تحریم‌ها باید تا سه ماه آینده برداشته شوند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 25
کد خبر: ۷۸۷۶۲

به گزارش راهبرد معاصر،  مجید تخت‌روانچی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه الجزیره عربی این مطلب را مطرح کرد و افزود: اگر تا سه ماه آینده این کار انجام شود، ایران مطابق تعهدات خود عمل خواهد کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: اقداماتی که ایران پس از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای انجام داد، تشدید تنش نیست.

 

تخت روانچی در بخشی از این مصاحبه که قرار است مشروح آن روز جمعه پخش شود، به سفر گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران اشاره و تاکید کرد که مطالب گفته شده درباره لغو تحریم ها طی سه ماه آینده صرفا در قالب توافقات انجام شده با ایشان در تهران مورد اشاره قرار گرفته بود و لاغیر.

 

دولت آمریکا در هجدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در اقدامی یکجانبه و بر خلاف مقررات بین‌المللی از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و شدیدترین تروریسم اقتصادی را متوجه مردم ایران ساخت.

 

این در حالی است که به موجب ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران به طور کامل به تعهدات خود مطابق برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) پایبند بود و حتی یکسال پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای هم این پایبندی ادامه داشت.

 

در پی بی عملی شدید اروپا در جبران خروج آمریکا و بازگرداندن تحریم‌ها، جمهوری اسلامی ایران در پنج گام تحت ماده ۳۶ برجام به کاهش محدودیت‌های پذیرفته مبادرت ورزید و در آخرین مرحله، با تصویب قانون اقدام برای لغو تحریم، غنی سازی اورانیوم را به ۲۰ درصد رساند و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف ساخت، هرچند که در توافقی فنی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، راه را برای سوء استفاده برخی کشورها بست.

 

با روی کار آمدن جو بایدن و دولت وی که نقش اصلی در مذاکرات اولیه برای دستیابی به توافق هسته‌ای را داشتند، موضوع بازگشت واشنگتن به توافق مطرح شد که در رقابت‌های انتخاباتی به دفعات آن را وعده داده بود.

 

اما اکنون دولت آمریکا بدون آنکه حاضر به برداشتن تحریم‌ها شود، به دنبال آن است که در قالب ۱+۵ با جمهوری اسلامی ایران به گفت‌وگو بنشیند و تاکید دارد پیش از آن، هیچ تحریمی را لغو نخواهد کرد.

 

با این تصمیم دولت بایدن، آمریکا همچنان ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و توافق هسته‌ای است و باید پاسخگو شود./ ایرنا



ارسال نظر