معرفی دو طرح در مجلس‌های کنگره آمریکا برای نظارت بر رفع تحریم‌ها علیه ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

معرفی دو طرح در مجلس‌های کنگره آمریکا برای نظارت بر رفع تحریم‌ها علیه ایران

دو طرح در مجلس‌های کنگره آمریکا برای نظارت بر رفع تحریم‌ها علیه ایران معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۸ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 10
کد خبر: ۸۰۳۵۶

به گزارش راهبرد معاصر دو قانونگذار جمهوری‌خواه طرح‌هایی در دو شاخه قانونگذاری کنگره آمریکا برای نظارت نهاد قانونگذار بر هر گونه اقدام از سوی «دولت جو بایدن» برای رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران ارائه کرده‌اند.

«مایکل مک‌کال» عضو ارشد حزب جمهوری‌خواه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا طرحی معرفی کرده که خواستار بررسی هر گونه اقدام از سوی دولت بایدن برای رفع تحریم‌ها علیه ایران توسط نهاد قانونگذار و در صورت لزوم جلوگیری از آن است.

«بیل هاگرتی»، نماینده جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا طرح موازی همین طرح را در مجلس سنا معرفی کرده است.

معرفی این دو طرح به معنی تبدیل شدن آن به قانون نیست. هر طرح در کنگره برای تبدیل شدن به قانون باید ابتدا به تصویب هر دو مجلس سنا و مجلس نمایندگان رسیده و سپس به امضای رئیس‌جمهور برسد.

پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن»، از رسانه‌های نزدیک به نومحافظه‌کاران آمریکایی قبلاً گزارش داده بود طرح هاگرتی در حال حاضر از حمایت ۲۰ سناتور برخوردار است.

طرح مذکور جدیدترین تلاش نماینده‌های کنگره آمریکا برای مانع‌تراشی در بازگشت دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به توافق هسته ای برجام است.

در روزهای گذشته نمایندگان کنگره آمریکا هم در مخالفت و هم در موافقت با بازگشت امریکا به برجام اظهارنظر کرده‌اند. در تازه‌ترین مورد روز گذشته (چهارشنبه) گزارش شد ۱۴۰ قانونگذار کنگره از هر دو حزب جمهوری‌خواه و کنگره از دولت آمریکا خواسته‌اند با ایران به توافقی «جامع» دست پیدا کند که در آن به همه حوزه‌های اختلاف با ایران از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای نیز پرداخته شده است.

شرط بازگشت بایدن به برجام

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار