به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین راغفر استاد دانشگاه الزهرا افزود: تولیدکنندگان در کشور، برای دستیابی به نقدینگی، با بن بستهای زیادی روبرو هستند.
وی ادامه داد: بانکها به راحتی به تولیدکنندگان تسهیلات نمیدهند، زیرا روند تولید در کشور ما طولانی است.
این کارشناس اقتصادی گفت: سود تسهیلات بانکی نیز برای تولید کنندگان بسیار بالا بوده و خود تولید کنندهها هم ترجیح میدهند به جای اینکه این تسهیلات بانکی را در تولید استفاده کنند وارد بازارهایی، چون ارز و سکه که سود بیشتری برای آنها به همراه دارد، کنند.
راغفر ادامه داد: تولیدکنندهها در روند طولانی تولید وقتی به محصول مورد نظر میرسند نیز متاسفانه با مانع بزرگی، چون واردات بی رویه روبرو هستند که این واردات بی رویه سبب شده بسیاری از تولید کنندگان دچار ورشکستگی شوند.
این استاد دانشگاه الزهرا گفت: واردات بی رویه کالاهای لوکس توسط بعضی از افراد که عموماً دارای رانت قدرت و ثروت هستند سبب شده تولید در کشور ما بی رمق شود.
وی افزود: تسهیلات بانکی هم به وارد کنندهها راحتتر داده میشود، زیرا آنها به راحتی پول دریافتی را به سود میرسانند.
راغفر در خصوص افزایش بی سابقه نرخ ارز که یکی دیگر از موانع مهم تولید به شمار میرود گفت: افزایش بی سابقه ارز مهمترین محرک تورم در کشور بوده و متاسفانه به دلیل سیاستهای دولت، کاهش پیدا نمیکند.
این استاد دانشگاه الزهرا گفت: افزایش قیمت ارز و همچنین خروج بی رویه ارز از کشور، سبب ایجاد تورم طی چند سال آینده در کشور خواهد شد و یکی از موانع مهم بر سر راه تولید خواهد بود.
وی ادامه داد: تصویب مقررات دست و پا گیر نیز سبب میشود تولید در کشور ما با مشکلات عمده روبرو بوده و به کندی پیش برود.
راغفر اضافه کرد: بعضی از مسائل سیاسی نیز مثل تحریمها باید از بین برود تا شرایط امن برای افزایش تولید در کشور فراهم شود./ تسنیم