تلاش دلالان برای افزایش قیمت دلار-راهبرد معاصر
تمجید رئیس فیفا از حضور پرشمار زنان در دیدار سپاهان - پرسپولیس گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

تلاش دلالان برای افزایش قیمت دلار

گزارش ها حکایت از گران فروشی چند صد تومانی دلالان دلار نسبت به صرافی ها دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۱ آذر ۱۳۹۷ - 2018 November 22
کد خبر: ۸۹۲
به گزارش راهبرد معاصر؛ در پنجمین روز هفته، دلار و سکه در دو جهت متفاوت حرکت کردند؛ در این روز برخی از صرافی‌ها همچنان دلار را زیر مرز ۱۳ هزار تومانی عرضه می‌کردند و در معاملات معامله‌گران بزرگ نیز کششی برای عبور این ارز از مرز یاد شده وجود نداشت. حدود ساعت ۳ بعدازظهر دلار روی قیمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان قرار گرفت که ۵۰ تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود. با افت روز آخر آبان، میزان نزول دلار در دومین ماه پاییز به ۸/ ۷ درصد رسید.

این ارز در مهرماه نیز ۴/ ۳ درصد از ارزش خود را از دست داده بود. برخی از اخبار حاکی از آن بود که پس از ساعت ۴ بعدازظهر حتی شاخص ارزی افت بیشتری را تجربه کرد و حتی حدود ساعت ۵ بعدازظهر به قیمت ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.

در روزی که بازار کاهشی بود و معامله‌گران بزرگ نیز تمایل چندانی برای خرید نداشتند، برخی از واسطه‌گران حاضر در راستای خیابان فردوسی در ابتدای روز قیمت فروش دلار خود به متقاضیان را بالای ۱۳ هزار تومان عنوان می‌کردند.

به‌عنوان مثال، در شرایطی که یکی از صرافی‌ها حاضر در ابتدای خیابان فردوسی، هزار دلار را با قیمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه می‌کرد، دلالانی که کمی پایین‌تر از این صرافی ایستاده بودند، در پاسخ به متقاضیان خود نرخ فروش دلار را بعضا ۱۳ هزار و ۱۰۰ الی ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان عنوان می‌کردند.

البته به‌نظر می‌رسید این عده بیشتر روی کم‌‌‌اطلاعی مراجعان خود از وضعیت بازار حساب می‌کردند؛ چراکه زمانی که یکی از متقاضیان عنوان کرد که صرافی با قیمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ عرضه می‌کند، واسطه‌گر عنوان کرد که شاید بتواند برای او با این قیمت نیز اقدام به تهیه دلار کند؛ او اظهار کرد، صرافی از شما کارت ملی دریافت می‌کند؛ در‌صورتی‌که در صورت خرید از وی نیازی به کارت ملی نخواهد بود.

این در حالی است که در گذشته دلالان با قیمت کمتری از صرافی‌ها، دلار را عرضه می‌کردند و یکی از عواملی که موجب می‌شد افراد عادی ریسک خرید ارز از آنها را به جان بخرند، همین کم بودن قیمت بود. با این حال در روزهای اخیر این دلالان بعضا با قیمت‌های بالاتری نسبت به صرافی‌ها دلار خود را قیمت‌گذاری می‌کنند.

یکی از نکات جالب بازار این بود که برخی از افراد عادی تمایل بیشتری داشتند با این واسطه‌گران خرد معامله خود را انجام دهند. جالب‌تر آنکه این دسته تصور می‌کردند که صرافی‌ها ارزی برای فروش ندارند و می‌توانند با قیمت مناسب‌تر از دلالان خرید ارز خود را انجام دهند.

به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، در ماه‌های گذشته در مواقع زیادی صرافی‌ها فروش ارز نداشتند؛ بخش زیادی از آن در ابتدا به خاطر ممنوعیت معاملات دلار توسط بازارساز در شبکه صرافی بود و بخش دیگری از آن ناشی از عدم تمایل صرافی‌ها به فروش دلار به دلیل روند صعودی و نوسانی آن بود. در آن مقاطع زمانی افراد عادی از همین واسطه‌گران خرد تنها می‌توانستند دلار خود را تهیه کنند؛ به این ترتیب اکنون با اینکه بازار تا حدی به شرایط عادی‌تری رسیده است، برخی از افراد عادی همچنان برای خرید ارز به این واسطه‌گران مراجعه می‌کنند.

برخی فعالان، باور دارند در روزهای اخیر به‌خصوص شرایط کاری برای واسطه‌گران خرد سخت‌تر شده است و آنها تنها در صورتی می‌توانند سود کسب کنند که قیمت بالاتری را نسبت به صرافی‌ها عنوان کنند. در واقع کم‌شدن فاصله قیمت کف بازار با نرخ صرافی‌ها موجب شده که واسطه‌گران اگر بخواهند با قیمت کمی بیشتر از کف بازار، ارز خود را به فروش برسانند، از قیمت صرافی‌ها پیش بیفتند. واسطه‌گران در این شرایط تنها بر آماتور بودن مراجعه‌کنندگان حساب می‌کنند.

در روزی که دلار کاهشی بود، سکه تمام بهار آزادی جهت خود را تغییر داد و با ۶۰ هزار تومان افزایش روی عدد ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان ایستاد. با این حال، این افزایش نیز موجب نشد که سکه تمام بهار آزادی بتواند علامت بازدهی ماهانه خود را تغییر دهد. سکه در دومین ماه آبان ۷/ ۶ درصد از ارزش خود را از دست داد. این فلز گرانبها در مهرماه نیز افت ۴/ ۲ درصدی را به ثبت رسانده بود. / دنیای اقتصاد
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار