واشنگتن‌لیکس؛ افشای نمونه‌ای از دیکته‌های آمریکا بر دولت لبنان-راهبرد معاصر
اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد ترامپ: مهاجران غیرقانونی را با تجهیزات نظامی بیرون می‌کنم خزانه‌داری آمریکا سه نهاد و سه فرد اسرائیلی را تحریم کرد حزب الله از شهادت ۴ عضو خود خبر داد + عکس عراقچی: اگر قدرت نباشد دیپلماسی ابتر خواهد ماند امانی سفیر ایران در لبنان: هیچ تهدیدی ما را از حمایت از مقاومت باز نمی‌دارد کلینتون: به زودی یک رئیس‌جمهور زن در کشورمان خواهیم داشت واکنش حماس به ادعای خروج رهبران خود از قطر و نقل مکان به ترکیه اخراج صد‌ها هزار مهاجر از آمریکا در ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ آنروا: هیچ آژانس دیگر سازمان ملل نمی‌تواند جایگزین ما شود سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق

واشنگتن‌لیکس؛ افشای نمونه‌ای از دیکته‌های آمریکا بر دولت لبنان

افشای محتوای دو تلگراف محرمانه سفارت لبنان در واشنگتن از میزان «سرسپردگی» برخی مسئولان لبنانی و حجم دیکته‌های دولت آمریکا بر دولت لبنان و شدت نارضایتی آمریکا از حزب‌الله خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 22
کد خبر: ۹۱۶۷
به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه «الاخبار» لبنان به دو تلگراف محرمانه از سفارت لبنان در واشنگتن دسترسی پیدا کرده و در گزارشی چند قسمتی نوشته که این اسناد میزان «سرسپردگی برخی دولتمردان لبنانی» به آمریکا را نشان می‌دهد.

الاخبار نوشته، «ایالات متحده آمریکا "الهه" برخی از سیاستمداران لبنان است که با سرسپردگی به آن، نیرو می‌گیرند. هزاران مایل سفر می‌کنند تا اوامر واشنگتن را بگیرند و اجرا کنند».

الاخبار توضیح داد: همانطور که اسناد ویکیلیکس هشت سال پیش نشان داد، امروز تلگراف‌های محرمانه سفارت لبنان در واشنگتن به وزارت خارجه که شامل صورتجلسه دیدارهای هشت روز پیش مسئولان لبنانی با مسئولان آمریکاست، این مسئله [سرسپردگی] را نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، این دو تلگراف، شامل صورتجلسه دو دیدار «مارشال بیلینگزلی» معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور منابع تروریسم با غسان حاصبانی معاون نخست‌وزیر و منصور بطیش وزیر اقتصاد و عضو فراکسیون «لبنان القوی» است.

الاخبار نوشت: در هر دو صورتجلسه دیکته‌های آمریکا از ترسیم خط قرمز برای حمایت از ریاض سلامه رئیس کل بانک مرکزی و معاونش محمد بعاصیری که دوره‌اش تمام شده، شروع می‌شود و تا انتقاد از حقوق‌های بخش عمومی و نظام بازنشستگی لبنان ادامه می‌یابد. پیام‌هایی که مسئول آمریکایی [به بیروت] ارسال کرده، شامل چیزی شبیه تهدید جبران باسیل وزیر خارجه لبنان برای فاصله گرفتن از حزب‌الله و همچنین متهم کردن رئیس جمهور میشل عون و «مارونی‌های لبنان» به «بزرگ‌کردن نقش حزب‌الله» است.
واشنگتن‌لیکس؛ افشای نمونه‌ای از دیکته‌های آمریکا بر دولت لبنان

در 10 آوریل 2019 رأس ساعت یک بعدازظهر «منصور بطیش» وزیر اقتصاد و تجارت لبنان با «مارشال بیلینگزلی» معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تأمین مالی تروریسم، در واشنگتن دیدار کرد.

بر اساس گزارش مذکور، در این دیدار که به اوضاع اقتصادی لبنان نیز پرداخته می‌شود، بیلینگزلی اعلام می‌کند، باید بر روی ممنوعیت واردات آهن ایران به لبنان تمرکز کرد، زیرا –به گفته وی- قیمت این آهن بسیار کمتر از قیمت بازار است و از سوی دیگر «به شیوه‌ای وارد می‌شود که در تناقض با تحریم‌های تحمیل شده آمریکا علیه ایران» است.

اخطار به جبران باسیل درباره نحوه تعامل به حزب‌الله

معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در ادامه به رابطه «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان با حزب‌الله پرداخته و اعلام کرده «امیدواریم وزیر خارجه درک کند که ما اظهارات وی درباره حزب‌الله را از نزدیک زیر نظر داریم». وی سپس اعلام کرد، امیدوار است جبران باسیل از سید حسن نصرالله و جنبش وی فاصله بگیرد.

دیدار معاون نخست‌وزیر با معاون خزانه‌داری آمریکا

در تاریخ ذکر شده، «غسان حاصبانی» معاون نخست‌وزیر لبنان نیز با بیلینگزلی دیدار می‌کند. این مقام آمریکایی مدعی می‌شود که آمریکا، حزب‌الله را سرطانی در «زیرساخت سیاسی و جامعه لبنان» می‌داند و معتقد است روش درستی در تعامل با این جنبش ایفا کرده است.

بیلینگزلی در ادامه اعلام می‌کند که آمریکا، مارونی‌ها و سیاستمداران مارونی از جمله «میشل عون» رئیس‌جمهور و «جبران باسیل» را مسئول بزرگنمایی نقش حزب‌الله می‌داند. وی تصریح می‌کند، برخی خبرها مبنی بر قصد آمریکا برای اعمال تحریم بر «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان صحت ندارد.

حاصبانی در پاسخ تصریح کرده،‌ بنا به مقایسه‌ای که بیلینگزلی انجام  داده، می‌توان گفت درمان سرطان از طریق شیمیایی، لیزر یا برداشتن توده سرطانی ممکن است اما زیاده‌روی در هر یک از سه روش به بیمار آسیب می‌زند و شاید حفظ توازن در این مورد سودمندتر باشد و بهترین روش درمان همان پیش‌گیری است. در مقابل، بیلینگزلی تأکید می‌کند آمریکا برای درمان شیمیایی دقیق و هدفمندتلاش می‌کند اما درباره عملیات جراحی باید بگوید که قطعاً تحریم انجام خواهد شد.

ارتش لبنان

حاصبانی اعلام می‌کند، برخی اعضای ارتش لبنان با حزب‌الله در ارتباط هستند اما مسأله مهم حفظ سازمان‌های نظامی به علاوه حمایت از بخش بانکی برای تضمین ثبات و نیز تقویت نیروهای امنیت داخلی و سازمان‌های امنیتی است و تأکید می‌شود که ارتش لبنان هیچ نقشی در مقابله با حزب‌الله نخواهد داشت.

معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در واکنش می‌گوید که با فرماندهی مرکزی آمریکا (CENTCOM) (که ایران اخیرا آن را تروریستی اعلام کرد) صحبت کرده و آنها تأکید کرده‌‌اند حمایت‌های خود از ارتش لبنان را کاهش نمی‌دهند اما واشنگتن از تلاش‌های حزب‌الله برای ایجاد شیوه‌هایی با هدف ورود به ارتش لبنان نگران است؛ وی در ادامه مدعی می‌شود که حزب‌الله با کشتن آمریکایی‌های بسیاری، مرتکب اشتباه شده است.  

وزارت بهداشت در دست حزب‌الله

بیلینگزلی از اینکه وزارت بهداشت لبنان به «جمیل جبق» وزیری وابسته به حزب‌الله رسیده ابراز نگرانی کرد اما در عین حال اعلام کرد، اطلاعاتی که به وی رسیده این وابستگی را تکذیب می‌کند. حاصبانی هم تأکید کرد، جمیل جبق وزیر بهداشت وابسته به حزب‌الله نیست و بر استقلال خود تأکید دارد.

آمریکا از رسیدن داروی ایرانی به بیماران لبنانی هم نگران است!

بیلینگزلی در ادامه از احتمال اینکه وزیر بهداشت لبنان اقدام به خرید داروی ایرانی کند یا امکان قاچاق این داروها به لبنان بیشتر شود، هم ابراز نگرانی کرد.

حاصبانی وزیر لبنانی در پاسخ تأکید کرد، از آنجا که قبلا مسئول وزارت بهداشت دولت قبل لبنان بوده، هیچ شرکت داروساز ایرانی نتوانسته داروهایش را برای فروش در لبنان،‌ در این کشور ثبت کند چون نتوانسته استانداردهای لازم را کسب کند.

آوارگان سوری

حاصبانی در این دیدار بار دیگر تأکید کرد، لبنان نمی‌تواند برای حل بحران آوارگان سوری منتظر حصول راه‌حل سیاسی برای مسأله سوریه بماند.

وی در ادامه افزود، ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی برای آوارگان سوری در مقایسه با برخی لبنانی‌ها از کیفیت بالاتری برخوردار است و این موضوع منجر به ایجاد تنش میان آوارگان و جامعه محلی میزبان شده است. علاوه اینکه استفاده آوارگان سوری از صدها مگاوات برق و دیگر خدمات به صورت مجانی، بر حجم این تنش افزوده است.

حاصبانی ادامه داد، 35 سال از حضور آوارگان فلسطینی در لبنان می‌گذرد بنابراین منطقی آن است که آوارگان سوری هر چه زودتر به کشور خود بازگردند. کمیساریای عالی آوارگان ارائه کمک‌های بهداشتی به آوارگان سوری را شرکت‌های ویژه این کار تحویل داده است و می‌توان همان خدمات را در سوریه با هزینه کمتر و با همکاری سازمان‌های غیردولتی به این آوارگان ارائه کرد؛ موضوعی که می تواند انگیزه‌ای برای رفتن آنها به کشورشان باشد. این مقام لبنانی تأکید کرد؛ باید با روس‌ها بر ایجاد منطقه امن در داخل مرزهای سوریه به توافق رسید.

در این دیدار درباره بخش برق، گاز و نفت، بخش بانکی و نیز منطقه اقتصادی صحبت شده است. حاصبانی تأکید کرد، بخش خدمات اساسی بویژه برق و ارتباطات نیاز به توسعه دارند. معاون نخست‌وزیر درباره بخش بانکی هم تصریح کرد،‌ یکی از راه‌های تقویت بخش بانکی لبنان، افزایش سپرده‌هاست ؛ گرچه توجه زیادی از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای سپرده‌گذاری در لبنان وجود دارد اما باز این موضوع نیاز به تشویق دارد.

حاصبانی در ادامه به عنوان مثال به سپرده‌گذاری‌های کشورهایی مانند امارات و قطر در لبنان پرداخت و اعلام کرد، دوحه وعده سپرده‌گذاری 500 میلیون دلاری داده است.

معاون نخست‌وزیر لبنان در پاسخ به سوال دستیار وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره  نفت و گاز لبنان اعلام می‌کند، پرونده نفت و گاز در مسیر درست خود قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود که درآمد حاصل از آن به یک صندوق مستقل منتقل شود تا این مبلغ بتواند در خارج از لبنان سرمایه‌گذاری شود.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده