بایسته‌های مدیران اقتصادی دولت سیزدهم چیست؟-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد
یادداشت اختصاصی «عطا بهرامی»، اقتصاددان و استاد دانشگاه؛

بایسته‌های مدیران اقتصادی دولت سیزدهم چیست؟

انتخاب مدیران شایسته یک اصل مهم برای تحقق وعده های آیت الله رئیسی است. تحقق وعده هایی که می تواند اقتصاد بحران زده ایران را از طوفانی که در آن گرفتار شده بیرون بکشد. از این روی انتظار می‌رود آیت الله رئیسی در انتخاب وزرا و کابینه دولت خود چند فاکتور مهم را مدنظر قرار دهد.
عطا بهرامی؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 03
کد خبر: ۹۷۰۵۷

بایسته‌های مدیران اقتصادی دولت سیزدهم چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ انتخاب وزرای سالم و پاک دست، اولین ملاک پیشبرد درست امور در دولت سیزدهم است. اگر افراد سالمی روی کار بیایند که درباره پیشینه مدیریتی آنها و فسادهای مالی احتمالی، شائبه ای وجود نداشته باشد دولت می تواند با سرعت بیشتری استارت بحران زدایی از اقتصاد را کلید بزند.

 

انتخاب مدیران سالم از این جهت حائز اهمیت است که مدیران ناسالم، قطعا اکیپی از افراد قدرت طلب و کارتل های گوناگون را دور خود جمع می‌کنند تا از منابع و منافع اقتصادی بهره مند شوند. موضوعی که به ضرر ملت و به نفع جمع اندکی تمام می شود که به هیچ وجه مطلوب و در شان دولت سیزدهم نیست.

 

مقوله مهم دیگری که انتظار می رود آیت الله رئیسی در انتخاب وزرا توجه ویژه‌ای بدان داشته باشد انتخاب مدیرانی است که سلسله مراتب را در وزارتخانه های مورد نظر طی کرده باشند، یعنی رئیس دولت سیزدهم نباید به مدرک دانشگاهی برای سپردن وزارت خانه به کسی اعتماد کند چرا که یک استاد خوب دانشگاهی لزوما نمی تواند مدیر و وزیر قوی باشد، بنابراین وزیر باید خاک وزارتخانه را خورده باشد تا با مشکلات و خم و چم های آن وزارتخانه آشنا باشد. در غیر این صورت وزیر انتخابی موفقیت چندانی نخواهد داشت. اگر وزیر با مشکلات وزارتخانه آشنایی نداشته باشد هر چقدر هم فرد سالم و با انگیزه و دارای ایده های نوین باشد باز هم نمی تواند در مدیریت خود چندان موفق باشد. آقای رئیسی به همين علت در مدیریت قوه قضاییه موفق بود، چرا که قوه قضاییه را از نزدیک می شناخت در حالی که آقایان شاهرودی و صادق لاریجانی با آنکه فقها و دانشمندان بزرگی بودند اما در عرصه مدیریت قوه قضاییه چندان موفق نبودند چرا که قوه قضاییه را به خوبی نمی‌شناختند.

 

موضوع مهم دیگری که باید مورد نظر رئیس جمهور در وزارتخانه‌های اقتصادی باشد این است که مدیرانی آگاه به علم اقتصاد انتخاب کنند، نه وزرایی که چونان وزرای دولت آقای روحانی به دنبال قیمت‌گذاری و کنترل بازار  بودند به این دلیل که علم اقتصاد را نمی‌شناختند. انتخاب چنین مدیرانی کشور را دچار آسیب‌های بزرگی می‌کند. مدیرانی که با طراحی ارز  ۴۲۰۰ تومانی خسارت های هنگفتی به  اقتصاد ایران وارد کردند در حالی که کارشناسان از روز اول دولت را نسبت به عواقب تخصیص ارز جهانگیری هشدار دادند.

 

تجربه قیمت گذاری در بازارها و کالاهای مختلف باید برای دولت آینده در انتخاب مدیران اقتصادی یک تجربه ارزشمند باشد چرا که اقتصاد ایران تاب تداوم مدیریت های غلط را ندارد. وزرای اقتصادی دولت آقای رئیسی باید به رقابتی کردن و ایجاد شفافیت در محیط اقتصادی معتقد باشند. قائل نبودن به شفافیت يعني عدم پیشبرد امور اقتصادی.

 

دولت سیزدهم باید توجه ویژه‌ای به مساله رقابت‌پذیری داشته باشد چرا که رقابت پذيری می‌تواند منجر به بهبود فضای کسب و کار شود. حذف هر گونه بروکراسی اداری در راه اندازی و اخذ مجوزهاي کسب و کار یک نیاز مبرم اقتصادی است که وزرای دولت سیزدهم باید به دقت و به سرعت آن را لحاظ کنند. به هیچ وجه حتی یک کارآفرین نباید از کارآفرینی به دلیل سرگردانی در اخذ مجوزهای لازم، پشیمان شود و افراد و از کار کردن سر باز بزنند، بلکه همانند کشورهای توسعه یافته ثبت شرکت باید در  یک روز انجام شود، نه یک ماه و مجوزها دو سه روزه صادر شود، نه هفت ماه...

 

43 سال از عمر جمهوری اسلامی ایران می گذارد. دولت آقای رئیسی باید تجربه های شکست خورده ای مثل قیمت‌گذاری دستوری و خلق پول توسط نظام بانکی را یک به یک از بین ببرد. چرا که خلق  ۸۷ درصد نقدینگی توسط نظام بانکی کشور در طول بیست سال گذشته جز خسارت برای کشور ره آوردی نداشته است. اگر آقای رئیسی موارد یاد شده را در دستور کار قرار دهند قطعا کابینه ای قوی و تاثیرگذار در روند رو به رشد اقتصاد کشور خواهیم داشت.

ارسال نظر