به گزارش راهبرد معاصر بر اساس آخرین اخبار منتشر شده از سوی کانال مطالبات فرهنگیان درباره صدور احکام فوق العاده ویژه فرهنگیان ظاهرا احکام فوق العاده ویژه معلمان ایراد داشته و با همان ۲۰ تا ۲۴ درصد به دست ادارات رسیده است. با این حال تلاش ها برای ارسال اصلاحیه و نکارش احکام فوق العاده ویژه از ۲۱ تا ۲۷ درصد ( مطابق اظهارات محمدباقرنوبخت ) ادامه دارد.
دیروز اخبار غیر رسمی از رسیدن نگارش صدور احکام فوق العاده ویژه فرهنگیان مربوط گروه معلمان شامل کادر آموزشی و تربیتی مدارس به ادارت مناطق خبر داده بودند. حکم فوق العاده ویژه فرهنگیان شامل نیروهای اداری ادارات و نیروهای خدماتی مدارس نخواهد بود. بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه فوق العاده ویژه معلمان بین 21 تا 27 درصد خواهد بود. تاریخ اجرای حکم از اول فروردین است. زمان واریز فوق العاده ویژه فرهنگیان نیز اعلام شده و قرار است با حقوق مرداد ماه پرداخت شود. مبلغ افزایشی هر کدام از رتبه ها به قرار زیر است.
مقدماتی : بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان
رتبه یک: حدود ۴۰۰ تومان
رتبه ۲ : بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان
رتبه ۳ : حدود ۳۰۰ تومان
رتبه ۴ و ۵ : حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان
البته این افزایشی برای کسانی که حق مدیریت دریافت می کنند بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان بیشتر خواهد بود. البته بنا بر اخبار منتشر شده فعلا احکام چاپ نخواهد شد.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و وبدجه در لایو اینستاگرام خود درباره فوق العاده ویژه فرهنگیان اعلام کرد: طی جلسه ای که با نمایندگان معلمان داشتیم، قرار شد فوق العاده ویژه معلمان با توجه به ظرفیت های قانونی از 21 درصد تا 27 درصد به تناسب سنوات خدمت معلمان اجرایی شود. ما حتی نامه آن را به وزارت آموزش و پرورش ارسال کردیم. اما اظهار نظری صورت گرفت که اگر پایان دوره ما نبود من حتما آن فرد را توبیخ می کردم. وقتی سازمان برنامه بودجه به آنها ابلاغ می کند که برای پرداخت فوق العاده ویژه 21 تا 27 درصد مجوز دارید و ما همه مبانی قانونی را در نظر گرفته ایم، فردی بیاید و بگوید که ما با کسی مشورت کردم وآنها گفتند که امکان اجرای این تصمیم وجود ندارد. نوبخت ادامه داد: قانون تصریح می کند که هر گونه تغییر و اصلاح مبانی حقوق با مجوز کتبی سازمان برنامه و بودجه قابل اجرا است. وقتی سازمان برنامه و بودجه مجوزی داده است اما گفته شود اجازه دهید برویم از فرد دیگری هم سوال کنم، خطا است. ضمن این که من با عزیزانی از دستگاه نظارتی صحبت کردم و استدلال خود را بیان کردیم . مگر می شود چیزی که قانون نباشد را سازمان برنامه و بودجه به اجرا برساند.
ناصر سلیمانزاده رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: احکام «فوق العاده ویژه معلمان» اصلاح و در سقف تعیین شده در مصوبات، از ابتدای امسال محاسبه و با حقوق مرداد پرداخت خواهدشد.با پیگیری مجدانه مقام عالی وزارت و موافقت آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، احکام «فوق العاده ویژه معلمان» در سقف تعیین شده در مصوبات مذکور، اصلاح و مابه التفاوت آن از ابتدای امسال محاسبه و با حقوق مرداد، پرداخت خواهد شد.وی افزود: پیش از این، «فوق العاده ویژه معلمان» تحت عنوان «رتبه بندی» پرداخت میشد و از این پس براساس «سنوات خدمت» پرداخت خواهد شد.آقای سلیمانزاده علت تأخیر در اجرای این مصوبه را مغایرتهای قانونی موجود در مجوز صادرشده از سوی سازمان برنامه و بودجه دانست و افزود: با پیگیریهای مجدانهای که برای رفع موانع اجرایی این مصوبه در چند روز اخیر از سوی وزیر صورت گرفت، خوشبختانه مغایرتها مرتفع شد و پیگیریها به نتیجه مطلوب رسید.
در نامه نوبخت به حاجی میرزایی آمده است: در پاسخ به نامه شماره ۲۹۶۲۲ تاریخ 9/3/1400 ، بدین وسیله به آگاهی می رساند که درخواست دستگاههای اجرایی و آن وزارتخانه محترم در برخورداری از حداکثر تا پنجاه درصد سقف امتیاز حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر موضوع بند ۱۰ ماده ۴۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، با توجه به مصوبه شماره ۱۳۸۰۹۱ /ت ۵۰۰۰۰ه تاریخ 15/11/93 هیأت وزیران که این سقف را حداکثر تا سی و پنج درصد تعیین کرده است، قانونی و قابل اجرا نیست. لذا در این راستا اعمال فوق العاده ویژه موضوع مصوبه مذکور برای مشمولین طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور به میزان حداقل ۲۱ درصد و حداکثر ۲۷ درصدی با رعایت مفاد مصوبه یاد شده و ترتیبات مندرج در جزه (۵) بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۳۰۰ کل کشور و سایر قوانین و مقررات ذیربط از ابتدای سال جاری در سقف اعتبارات مصوب بلامانع است.
برای معلمان ومدیرومعاونین مدارس، از تاریخ ۹۹/۱/۱ فوق العاده ویژه برقرار می گردد که مطابق جدول پایین با توجه به مقطع مقطع اشتغال فعلی پرسنل و عدد رتبه مندرج درحکم کارگزینی درصد متفاوتی دارد.
درصد فوق العاده ویژه معلمان براساس مقطع:
رتبه(۱):ابتدایی=۱۰درصد ، متوسطه=۹درصد
رتبه(۲):ابتدایی=۱۲درصد ، متوسطه=۱۱درصد
رتبه(۳):ابتدایی=۱۵درصد ، متوسطه=۱۴درصد
رتبه(۴):ابتدایی=۱۸درصد ، متوسطه=۱۷درصد
رتبه(۵): ابتدایی=۲۱درصد ،متوسطه=۲۰درصد
مبالغ بندهای حقوقی موثر:
حق شغل
فوق العاده مدیریت
حق شاغل
فوق العاده ایثارگری
فوق العاده سختی کار
فوق العاده شغل
تفاوت بند (ی)
تفاوت جزء (۱)
بر اساس حکم
تغییر ضریب حقوقی سال ۹۹ (۹۹/۱/۱) باهم جمع کرده و حاصل را در درصد تعیین شده فوق العاده ویژه ضرب می کنیم. مبلغ به دست آمده مبلغ فوق العاده ویژه این پرسنل درسال ۹۹ خواهد بود.
ضریب حقوقی سال ۹۹: ۲۴۳۸ ریال
فوق العاده ویژه ۵۰ درصد یعنی مجموع حق شغل، حق شاغل، فوق العاده شغل، سختی کار، بند الف، بند ی و حق مدیریت ضرب در 50 درصد یا نیم است که مبلغ قابل توجهی می شود. در احکام جدید برقراری فوق العاده ویژه 50 درصدی معلمان آموزش و پرورش به صورت ناقص بین صفر تا بیست درصد اجرا شده و دیوان عدالت اداری این موضوع را تایید کرده است. این موضوع باعث شده تا معلمان پیگیر اجرای کامل فوق العاده شغل شوند و از دولت خواسته اند که با پیگیری این موضوع و مشمول شدن تمامی معلمان به فوق العاده ویژه پنجاه درصدی خاطره ای خوش از دولت دوازدهم برای معلمان برجا بگذارند. پرداخت ناقص فوق العاده شغل در حالی است که چندی پیش محمدباقر نوبخت در لایو اینستاگرامیش اعلام کرد منابع لازم برای پرداخت فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی معلمان را اختصاص داده اما از اینکه چرا آموزش و پرورش آن را اعمال نکرده، اطلاعی ندارد. معلمان می گویند تا پیش از این تصور می شد منابع مالی کافی وجود ندارد، اما با این صحبت نوبخت معلمان به دنبال پاسخ این سوالند که چرا با وجود اینکه منابع مالی وجود دارد اما وزارتخانه آن را در احکام درج نکرده است. معلمان معتقدند وزارت آموزش و پرورش فوق العاده ویژه را از ۹درصد تا ۲۱درصد با شرایط عجیب و غریب جیره بندی کرده است.