نقش پیاده روی در کنترل دیابت-راهبرد معاصر

نقش پیاده روی در کنترل دیابت

رئیس انجمن دیابت ایران با تاکید بر افزایش مبتلایان به دیابت طی سال‌های اخیر گفت: یکی از علامت‌های بیماری دیابت، بی‌علامتی است. ممکن است فردی قند بالا داشته، اما هیچ علامتی نداشته باشد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 27
کد خبر: ۱۱۱۲۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، اسدالله رجب رئیس انجمن دیابت ایران  علت اصلی شیوع دیابت درسال‌های اخیر را تغییر سبک زندگی از روستایی به شهری عنوان کرد و گفت: پیش از این بیش از ۸۰ درصد مردم در روستا‌ها بودند، اما در حال حاضر این اتفاق برعکس شده است. زندگی در کلانشهرها، تغذیه نامناسب، بی تحرکی و استرس بالا را به همراه دارد که به افزایش آمار مبتلایان دیابتی‌ها به ویژه دیابتی‌های نوع ۲ منجر شده است که جمعیت بیش از ۹۰ درصد دیابتی‌ها را تشکیل می‌دهند و ما می‌توانیم حدود ۸۰ درصد از آن پیشگیری کنیم.

وی بر سبک درست زندگی نیاکان تاکید کرد و اظهار داشت: باید تغذیه درست داشته باشیم، دخانیات مصرف نکنیم، فعالیت جسمی داشته باشیم و تا حد ممکن از استرس دوری کنیم. پیشگیری اصل مهم درمان و کنترل دیابت است که همه دنیا به سمت آن حرکت کرده است. اما باید همه ما اعم از مردم، دیابتی ها، پزشکان متخصص و مسئولان به طور عملی در جهت پیشگیری حرکت کنیم و فقط شعار ندهیم.

رئیس انجمن دیابت ایران توصیه کرد: حداقل روزی نیم ساعت و یا در هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه پیاده روی برای کنترل دیابت نیاز است. حتی می‌توان به خاطر شیوع کرونا در منزل ورزش کرده و تحرک داشت.

رجب تاکید کرد: اگر فردی در معرض خطر دیابت است و یا قند ناشتای بالای مختل دارد، والدین مبتلا به دیابت دارد، چربی و فشار خون بالا داشته و یا چاق است باید به سرعت به پزشک مراجعه کرده و علائم وی بررسی شود.

وی یادآور شد: یکی از علامت‌های بیماری دیابت، بی‌علامتی است. ممکن است فردی قند ۳۰۰ داشته باشد، اما هیچ علامتی نداشته باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده