چالش دست و پا گیر اروپا با واکسن نزده‌ها-راهبرد معاصر
راهبرد معاصر بررسی می‌کند؛

چالش دست و پا گیر اروپا با واکسن نزده‌ها

نگرانی در مورد نوع جدیدی از ویروس در آفریقای جنوبی، کشورهای اروپایی را بر آن داشت تا محدودیت‌های جدیدی را برای سفر وضع کنند. سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که اروپا و آسیای مرکزی ممکن است تا اول مارس با 700 هزار مرگ و میر ناشی از کووید19 مواجه شوند. با این حال وضع محدودیت‌های شدید و اعلام وضعیت اضطراری در برخی کشورهای اروپایی با خشم شهروندان این کشور روبرو شده است.
تهمینه انصاری، خبرنگار اجتماعی
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 01
کد خبر: ۱۱۱۴۴۲

چالش دست و پا گیر اروپا با واکسن نزده‌ها

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ برای چندمین بار با کاهش دما و سرد شدن هوا، مجددا موارد ابتلا به کووید19 در مناطق مختلف اروپا روند صعودی به خود می‌گیرد. کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا از راه‌های مختلف این افزایش را مهار کنند؛ از قرنطینه ملی در اتریش تا محدود کردن دسترسی به برخی خدمات در جاهای دیگر یا اصرار برای افزایش میزان واکسیناسیون.

 

خبرگزاری فرانسه در گزارشی می‌نویسد: حدود 60 درصد از مردم اروپای غربی به طور کامل در برابر کووید19 واکسینه شده‌اند، اما تنها حدود نیمی از مردم در اروپای شرقی واکسینه شده‌اند. بروکسل گفته که همه باید شش ماه پس از واکسینه شدن کامل واکسن تقویتی دریافت کنند. در همین حال، گواهی هوشمند کووید19 که برای سفرهای برون مرزی استفاده می‌شود، نه ماه پس از آخرین دُز واکسن منقضی می‌شود.

 

نگرانی در مورد نوع جدید از ویروس در آفریقای جنوبی، اتحادیه اروپا را بر آن داشت تا محدودیت‌های جدیدی را برای سفر وضع کنند. سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که اروپا و آسیای مرکزی ممکن است تا اول مارس با 700 هزار مرگ و میر ناشی از کووید19 مواجه شوند. این سازمان گفت که مرگ و میر ناشی از کووید19 در هفته گذشته به نزدیک به 4200 نفر در روز افزایش یافت، یعنی دو برابر میزان ثبت شده در پایان سپتامبر. همین مسئله منجر گردید تا در گزارشی به سیاست‌ها و محدودیت‌های اعمال شده در شماری از کشورهای اروپایی بپردازیم.

 

وضع محدودیت‌های شدید در بلژیک

بلژیک به عنوان بخشی از برنامه خود برای مهار موارد کووید19، تفریحات شبانه را لغو می‌کند و از مردم می‌خواهد که از خانه دورکاری کنند. دولت تدابیر جدیدی را در روز جمعه، پنجم آذر از جمله تعطیلی رستوران‌ها از ساعت 11 شب صادر کرد. مراسم‌هایی که در داخل خانه برگزار می‌شوند، باید با رعایت فاصله فیزیکی باشند و برگزاری جلسات خصوصی مثل مراسم عروسی و تدفین، ممنوع است.

 

الکساندر دی کرو، نخست وزیر این کشور، روز پنج شنبه چهارم آذر گفت که برای همه گیری در هفته گذشته، کشورش پس از اعمال مجدد قوانین سختگیرانه‌تر، افزایشی در موارد ابتلا به ویروس کرونا و بستری در بیمارستان ثبت کرده است، البته بسیار بدتر از آنچه تصور می‌شد. او در بیانیه‌ای گفت که این افزایش از «بدبینانه‌ترین منحنی‌ها» که هفته گذشته توسط کارشناسان ترسیم شده بود هم فراتر رفت.

 

اعلام وضعیت اضطراری در جمهوری چک

وضعیت اضطراری 30 روزه از روز جمعه پنجم آذر به اجرا گذاشته می‌شود چرا که جمهوری چک شاهد رکورد بالای موارد کووید19 است. آدام ووتک، وزیر بهداشت این کشور گفت: به عنوان بخشی از اقدامات دولت برای مقابله با کووید19، همه بازارهای کریسمس در سراسر کشور بسته است. کافه‌ها، رستوران‌ها هم باید ساعت 10 شب تعطیل شوند. تعداد افرادی که در رویدادهای فرهنگی و ورزشی حضور خواهند داشت فقط هزار نفر آن هم از بین کسانی که واکسینه شده‌اند یا از کووید19 بهبود یافته‌اند، محدود می‌شود. در تمام مجامع عمومی هم تا 100 بازدیدکننده می‌توانند شرکت کنند که این تعداد کمتر از هزار نفر است.

 

نخست وزیر این کشور، آندری بابیس همچنین گفت که دولت واکسیناسیون اجباری را برای گروه‌های خاصی از مردم از جمله افراد مسن، پرسنل پزشکی و نظامی و افسران پلیس در نظر گرفته است. بیش از 58 درصد از جمعیت چک به طور کامل واکسینه شده‌اند.

 

اجبار استفاده از ماسک در اماکن عمومی پرتغال

آنونیو کاستا، نخست وزیر پرتغال روز پنجشنبه چهارم آذر اعلام کرد که این کشور محدودیت‌های شدیدتر همه گیری را مجدداً اعمال خواهد کرد. کمتر از دو ماه است که این کشور اکثر محدودیت‌ها را لغو کرده بود، زمانی که واکسیناسیون به 86 درصد از جمعیت رسید.

 

کاستا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که افزایش اخیر در موارد ابتلا به ویروس کرونا دولت را مجبور به اقدام جدی کرده، اگرچه او خاطرنشان کرد که کشورش افزایشی مثل سایر نقاط اروپا نداشته است.

 

استفاده از ماسک از اول دسامبر بار دیگر در فضاهای بسته اجباری می‌شود. برای ورود به رستوران‌ها، سینماها و هتل‌ها باید گواهی هوشمند واکسیناسیون یا بهبودی از ویروس کرونا نشان داده شود و حتی افراد تلقیح شده باید برای بازدید از بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان، رویدادهای ورزشی و کافه‌ها آزمایش منفی داشته باشند. علاوه بر این، هر فردی که با پرواز از خارج از کشور وارد می‌شود، باید نتیجه آزمایش منفی داشته باشد.

 

خشم هلندی‌ها از وضع محدودیت‌های جدید

مارک روته، نخست‌وزیر این کشور در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه پنجم آذر محدودیت‌های سخت‌تر کووید19 را اعلام کرد که شامل بسته شدن رستوران‌ها و فروشگاه‌های غیرضروری در ساعت 5 بعد از ظهر است.

 

پس از چهار شب ناآرامی در سراسر کشور، محدودیت‌های جدید ممکن است جرقه اعتراض‌های بیشتری را برانگیزد. محدودیت‌های سخت‌تر تنها چند روز پس از اعمال قرنطینه نسبی توسط دولت موقت هلند در 13 نوامبر انجام می‌شود و رستوران‌ها را مجبور به تعطیلی ساعت 8 شب می‌کند. روند صعودی موارد در این کشور 17.5 میلیونی در حالی اتفاق می‌افتد که بیش از 84 درصد از جمعیت بزرگسال هلند به طور کامل واکسینه شده‌اند. مواردی هم در میان کودکان 4 تا 12 ساله افزایش یافته که بیشتر آن‌ها هنوز واکسن نزده‌اند.

 

اوج‌گیری کرونا در آلمان

آمار رسمی منتشر شده در روز پنجشنبه چهارم آذر نشان می‌دهد که آلمان آخرین کشوری است که از زمان شروع همه گیری کووید-19 از نقطه وحشتناک 100 هزار مرگ و میر ناشی از کووید19 عبور کرده است.

 

آژانس کنترل بیماری آلمان می‌گوید طی 24 ساعت گذشته 351 مورد فوتی دیگر در ارتباط با ویروس کرونا ثبت کرده که مجموع قربانیان را به 100119 نفر رسانده است. در اروپا، آلمان پس از روسیه، بریتانیا، ایتالیا و فرانسه پنجمین کشوری است که از این سطح عبور کرده است. اوایل هفته، ینس اسپان، وزیر بهداشت این کشور هشدار داد که آلمانی‌ها تا پایان زمستان «واکسینه، درمان یا در نهایت فوت خواهند کرد».

 

ضرورت تزریق دُزهای تقویت کننده در فرانسه

اولیویه وران، وزیر بهداشت این کشور روز پنجشنبه چهارم آذر اعلام کرد که دُزهای تقویت کننده برای همه افراد بالای 18 سال در دسترس خواهد بود و با افزایش موارد بستری در بیمارستان و مرگ و میر در کشور، ماسک در تمام محیط‌های سرپوشیده ضروری است. از 25 دی، همه بزرگسالان حداقل هفت ماه پس از واکسینه شدن کامل، به تزریق تقویت کننده نیاز خواهند داشت. از اواسط دسامبر، افراد بالای 65 سال به تزریق دُز تقویتی نیاز دارند. بر اساس آخرین آمار، حدود 76.8 درصد از جمعیت 67.4 میلیون نفری فرانسه به طور کامل واکسینه شده‌اند.

 

منع فعالیت واکسن نزده‌ها در ایتالیا

دولت ایتالیا روز چهارشنبه سوم آذر تصمیم گرفت تا افراد واکسینه نشده را از برخی فعالیت‌‌ها منع کند تا از شیوع ویروس کرونا و از قرنطینه‌های فلج‌کننده مالی جلوگیری کند.

 

از 15 آذر، فقط افرادی که گواهی واکسیناسیون داشته یا از کووید19 بهبود یافته باشند، می‌توانند در رستوران‌های سرپوشیده غذا بخورند، به سینما بروند یا در رویدادهای ورزشی شرکت کنند. دولت همچنین واکسیناسیون را برای مجریان قانون، ارتش و همه کارکنان مدارس اجباری کرد. پیش از این، واکسن فقط برای کادر درمان ضروری بود. بیست شهر در استان تیرول جنوبی ایتالیا از روز چهارشنبه سوم آذر با محدودیت‌های سخت‌تر کووید-19 با منع رفت و آمد از ساعت 8 شب به دلیل شدت ویروس و واکسیناسیون کم مواجه هستند. در حمل و نقل عمومی، مسافران باید از ماسک FFP2 یا مشابه آن استفاده کنند.

 

عادی سازی شرایط در انگلستان  

علیرغم موارد بالا در تابستان، در حال حاضر انگلستان شرایط عادی جدیدی را پذیرفته، حتی در شرایطی که سایر کشورهای اروپایی به محدودیت‌ها متوسل می‌شوند.

 

پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیا شرقی، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: ما در این موج از اروپا عقب نیستیم. آن‌ها پشت سر ما هستند. حدود 80 درصد از جمعیت به طور کامل واکسینه شده‌اند.

 

لندن همچنین گفته که پروازها از آفریقای جنوبی و پنج کشور دیگر آفریقای جنوبی را از روز جمعه پنجم آذر به دلیل نوع جدید ویروس متوقف خواهد شد.

 

قرنطینه ملی در اتریش

اتریش از روز دوشنبه یکم آذر به قرنطینه ملی برگشته و اولین کشور اتحادیه اروپا است که چنین اقدامی را در مواجهه با شیوع مجدد کووید19 انجام می‌دهد. به گفته مقامات، قرنطینه حداقل 10 روز ادامه خواهد داشت، اما می‌تواند تا 20 روز هم تمدید شود.

 

صدراعظم این کشور هم گفته که واکسیناسیون از 12 بهمن اجباری خواهد شد. این اعلامیه چند روز پس از اجرای قرنطینه سراسری برای افرادی که واکسینه نشده‌اند، منتشر شد که از 24 آبان به اجرا درآمد، اما این امر به اندازه کافی سرعت انتشار ویروس را کاهش نداد. مقامات اتریش 26 آبان گفتند که مسافران باید هنگام ورود به این کشور آزمایش پی سی آر منفی نشان دهند.

 

تداوم مرگ‌ و میر بالا در روسیه

موارد ابتلا به ویروس کرونا در روسیه رو به کاهش است، اما مرگ و میر روزانه همچنان در بالاترین حد خود قرار دارد. بیش از 34 هزار مورد ابتلای جدید در روز جمعه پنجم آذر و حدود 1235 مرگ در 24 ساعت پیش گزارش شده است. موارد ابتلا و مرگ و میر در ماه اکتبر به دلیل میزان پایین واکسیناسیون و عادی انگاری نسبت به انجام پروتکل‌های بهداشتی بیشتر شده است. حدود 40 درصد از نزدیک به 146 میلیون نفر در روسیه به طور کامل واکسینه شده‌اند.

 

ضرورت ارائه گواهی سلامت در سوئد

دولت سوئد اعلام کرده که از دهم آذر برای شرکت در هر رویدادی با بیش از 100 نفر، دریافت مجوز سلامت لازم است. گواهی کووید19 که نشان می‌دهد دارنده آن یا به طور کامل واکسینه شده، آزمایش آن در 72 ساعت گذشته منفی بوده یا از بیماری در شش ماه گذشته بهبود یافته، تاکنون فقط در سوئد برای سفر استفاده شده است. دولت همچنین تصمیم دهم آبان خود مبنی بر توقف آزمایش افراد کاملاً واکسینه شده را لغو کرد.

 

وضع دور کاری در ایرلند

محدودیت‌های جدید کووید19 در ایرلند از روز پنجشنبه 27 آبان به دلیل میزان بالای موارد ابتلا و مرگ و میر که بر بیمارستان‌ها فشار آورده، به اجرا گذاشته شد. به مردم هم گفته شد که از خانه کار کنند مگر اینکه حضور در محل کار "کاملا ضروری" باشد. شرایط لازم برای گواهی کووید19 بر اساس واکسیناسیون یا بهبودی به سینماها و تئاترها هم رسید، در حالی که زمان تعطیلی کلیه اماکن دارای مجوز، از جمله هتل‌ها، به نیمه شب موکول می‌شود.

 

اخراج کارمندان دولتی واکسن نزده در اوکراین

دولت این کشور گفته که از 18 آذر، کارمندان دولتی و مددکاران اجتماعی واکسینه نشده اخراج خواهند شد. 25 آبان ماه رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، اعلام کرد که برای کاهش تمایل به واکسیناسیون، به افرادی که دو بار واکسن دریافت می‌کنند، هزار گریونیا یا حدود 33 یورو پرداخت می‌شود.

 

آمار در مورد تعداد افرادی که هر دو دُز را دریافت کرده‌اند، بسیار متفاوت است و گزارش‌ها ادعا می‌کنند که بین 20 تا 28 درصد از مردم دو دُز را دریافت کرده‌اند.

 

فقدان تدابیر جدید در سوئیس

دولت سوئیس با وجود افزایش موارد ابتلا به کووید-19 اقدامات جدیدی را صادر نکرده است. رأی دهندگان در مورد قانون کووید19 روز یکشنبه 7 آذر تصمیم خواهند گرفت که گواهی کووید19 را در کشور اجباری کنند یا نه. اگر سوئیس به این قانون رأی مثبت بدهد، دولت می‌تواند اقدامات ضد ویروسی بیشتری را اجرا کند.

 

تعداد محدود واکسینه شده‌ها در بلغارستان

موارد در بلغارستان پس از افزایش شدید در ماه اکتبر شروع به کاهش کرده اما میزان واکسیناسیون هنوز در یک چهارم جمعیت بسیار پایین است. 2370 مورد جدید در روز جمعه پنجم آذر و 113 فوت جدید گزارش شد.

 

تداوم مرگ و میر در رومانی

رومانی هم مثل بلغارستان، در ماه اکتبر در معرض افزایش مرگبار موارد ابتلا قرار گرفته بود، اما در حال حاضر موارد ابتلا از ابتدای ماه جاری کاهش یافته است. این کشور همچنان روزانه بیش از 200 مرگ و میر را گزارش می‌کند. فقط حدود 37 درصد از جمعیت کشور واکسینه شده‌اند.

 

تشدید اعتراض‌ها در کرواسی به واکسن اجباری

پس از اینکه دولت برنامه‌هایی را برای اجباری کردن گواهی کووید19 برای کارمندان دولتی از جمله معلمان مدارس اعلام کرد، ده‌ها هزار نفر در زاگرب به خیابان‌ها آمدند تا به محدودیت‌های ناشی از کووید اعتراض کنند.

 

مقاومت مقدونیه شمالی در برابر واکسینه شدن

بر اساس آخرین آمار، تنها 39 درصد از کل جمعیت کشور واکسینه شده‌اند و 38 درصد از جمعیت کشور دو دُز واکسن دریافت کرده‌اند. آخر هفته گذشته، صدها نفر در اسکوپیه در اعتراض به محدودیت‌ها از جمله واکسیناسیون اجباری برای کارمندان دولتی راهپیمایی کردند.

 

تداوم محدویت ها برای واکسن نزده‌ها در لتونی

دوشنبه 24 آبان ماه محدودیت‌های کووید19 پایان یافت و دولت در حال حاضر اقدامات خود را بازبینی می‌کند و به افرادی که گواهی‌ واکسیناسیون یا بهبودی دارند، اجازه می‌دهد به همه خدمات دسترسی داشته باشند. محدودیت‌ها همچنان برای افراد واکسینه نشده وجود دارد و از روز دوشنبه فقط می‌توانند کارهای اولیه را در خارج از خانه خود انجام دهند، مانند خرید مواد غذایی یا سفر با وسایل نقلیه عمومی. این کشور همچنین نمایندگان واکسینه نشده را از حضور در مجلس و شرکت در جلسات منع کرد.

 

اجباری شدن گواهی هوشمند سلامت در دانمارک

مقامات بهداشتی دانمارک روز پنجشنبه چهارم آذر با بیان اینکه مصونیت برای افراد در گروه‌های سنی جوان تر رو به کاهش است، گفتند که دانمارک دُز تقویت کننده را برای افراد بالای 18 سال ارائه می‌دهد. 21 آبان ماه، دانمارک گواهی هوشمند را اجباری کرد چرا که یک بار دیگر کووید19 را "یک بیماری مهم اجتماعی" در میان افزایش موارد اعلام کرد. برای یک ماه آینده، ورود به کافه‌ها یا نشستن در فضای بسته در رستوران‌ها، فقط با گواهی کووید19 امکان پذیر است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده