مخالفت ۱۷ نماینده دموکرات با بازگشت به برجام-راهبرد معاصر

مخالفت ۱۷ نماینده دموکرات با بازگشت به برجام

در ماه‌های گذشته بارها نمایندگان جمهوری‌خواه که حزب رقیب «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا محسوب می‌شوند به ابراز مخالفت با تلاش‌های ادعایی واشنگتن برای بازگشت به برجام پرداخته‌اند اما روز چهارشنبه ۱۷ نماینده دموکرات با جمهوری‌خواهان در این خصوص هم‌صدا شدند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۸ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 06
کد خبر: ۱۲۸۴۵۴

به گزارش راهبرد معاصر گروهی از قانونگذاران حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا مخالفتشان را با هر گونه توافق هسته‌ای جدید با ایران ابراز کرده‌اند.

در ماه‌های گذشته بارها نمایندگان جمهوری‌خواه که حزب رقیب «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا محسوب می‌شوند به ابراز مخالفت با تلاش‌های ادعایی واشنگتن برای بازگشت به برجام پرداخته‌اند اما روز چهارشنبه ۱۷ نماینده دموکرات با جمهوری‌خواهان در این خصوص هم‌صدا شدند.

«جاش گاتیمر»، یکی از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان در یک کنفرانس خبری گفت: «ایران هسته‌ای، صرفنظر از تعهداتی که در میان باشد، باعث تأمین مالی حزب‌الله و حماس خواهد شد و میلیاردها دلار را برای تأمین مالی تروریسم در سراسر دنیا جهت قتل آمریکایی‌ها و حمله به پایگاه‌های ما خواهد کرد.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات قانونی آمریکا به مشارکت این کشور در توافق هسته‌ای برجام که یک توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد است پایان داد. ترامپ بعد از خروج از برجام سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران در پیش گرفت.

کارشناسان و تحلیلگران و مقام‌های دولت فعلی آمریکا به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کرده‌اند. آنها می‌گویند این سیاست بر خلاف وعده‌های ترامپ ایران را به آمدن پای میز مذاکره برای توافقی جدید ترغیب نکرد و از طرف دیگر با حدف کنترل‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران باعث پیشرفت این برنامه شد.

طبق گزارش دیلی‌میل شماری از این ۱۷ نماینده دموکرات از جمله «الین لوریا»، قانونگذار ایالت ویرجینیا گفتند که درباره برنامه دولت بایدن برای رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران نگرانی دارند. آنها گفته‌اند که تحریم‌ها نباید رفع شوند مگر آنکه تهران قادر به ساخت سلاح هسته‌ای یا حمایت مالی از «گروه‌های تروریستی» نباشد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

الین لوریا با اشاره به مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین گفت: «در حالی که مذاکرات اخیر به سرانجام نرسیده‌اند احساسمان این است که نمی‌توانیم درباره چرخش غیرقابل‌قبول و به شدت دردسرسازی که در این گفت‌وگوها اتفاق افتاده ساکت بمانیم.»

دولت آمریکا از زمان آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف به ویژه ایران را به کند کردن روند مذاکرات متهم کند.

قانونگذاران دموکرات علاوه بر این از بایدن خواسته‌اند اطلاعاتی بیشتری را درباره برنامه‌های خود در خصوص برنامه هسته‌ای ایران در اختیار آنها قرار دهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار